Huisverbod voor agressieve zoon

Zwolle – In Zwolle-Oost werd zaterdagavond 6 november een 29-jarige man aangehouden voor bedreiging. De man zou eerder die avond zijn 62-jarige moeder hebben bedreigd. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Omdat de man al eerder met de politie in aanraking is geweest voor bedreiging- en geweldzaken, kreeg hij een tijdelijk huisverbod uitgereikt.

 

Huiselijk geweld komt voor in alle lagen van de samenleving. De slachtoffers zijn meestal vrouwen en kinderen, maar het treft ook mannen, ouders en ouderen. De wet Tijdelijk Huisverbod biedt, naast strafrechtelijke maatregelen, extra handvatten om een eind te maken aan huiselijk geweld. Door een tijdelijk huisverbod op te leggen wordt de geweldspiraal doorbroken en kan de hulpverlening in gang worden gezet. Politie, gemeenten en hulpverleningsinstanties werken hierin nauw samen. Het huisverbod, opgelegd door de burgemeester, houdt in dat een pleger tien dagen niet thuis mag komen. Ook mag hij/zij geen contact opnemen met de partner of de kinderen. Zonodig kan het huisverbod worden verlengd tot maximaal vier weken. Wie zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Het valt me op dat er aangaande huiselijk geweld vaak wordt vermeld Zwolle Oost en Zwolle West, maar er bij Zwolle Zuid geen wijk of buurt wordt genoemd, en de Palestrinalaan wel altijd wordt vermeld (ipv Zwolle Noord) Vreemd….


    Maak melding

  2. Zo was er vorige week op mijn plein grote (geldermanmate) ruzie met glasgerinkel en geschreeuw te horen, waarop 2 politiebusjes en 2 politie moters kwamen en er iemand werd afgevoerd, niks over gelezen op de weblog, destentor, rtvoost of politie.nl. En zo gebeurt er wel meer hier in mijn omgeving wat of wordt vermeld zonder wijknaam, of het wordt helemaal niet vermeld.


    Maak melding

  3. Klopt jaja politie brengt niet alles naar buiten. Berichten die hier staan zijn gewoon de persberichten van de politie dus daar heeft WLZ geen hand in. Als verdachte heb je het recht om aan te geven bij de politie dat je het niet openbaar wilt laten worden, soms doen ze dat en soms niet.


    Maak melding

Reageer