Kaartenfestival kleurt de middag zwart voor Be Quick

Zwolle – Tot de 50e minuut weet het elftal van Be Quick nauwelijks indruk te maken, dat verandert als Be Quick twee spelers met een rode kaart ziet vertrekken. De overige negen spelers zetten vervolgens alles op alles, verdienen lof, maar zien FC Zutphen in blessuretijd de 0-2 op het bord schieten.

Het eerste half uur van Be Quick- FC Zutphen is een heel-weinig-aan-wedstrijd. Het meest opmerkelijke moment vindt plaats in de 13e minuut als Luykman namens de Zutphenaren de bal op de lat schiet. Ook opvallend is de dubbele gele kaart in de 22e minuut voor zowel Bas Beverwijk en Frank Oosterhof. Beide spelers zijn ‘not amused’, maar het moment zal een blauwdruk zijn van wat Be Quick in de tweede helft nog te wachten staat. Tegen het halve uur  begaat Be Quick  echter een aantal defensieve slordigheden en ziet dat Hakim Ezafzafi namens FC Zutphen daarvan profiteert: 0-1.  In het resterende deel tot de pauze is FC Zutphen de bovenliggende partij, maar beide teams weten niet meer te scoren.

Na de rust komt Be Quick, met Matthijs Bremmer en Walid Gabara in de ploeg, goed uit de startblokken. Het elftal oogt vinniger dan voor de pauze, maar in de 50e minuut worden alle goede bedoelingen in de kiem gesmoord. Raakt’ie hem wel of raakt’ie hem niet. Dat was de vraag na afloop van de wedstrijd. Joram Hendriks  ‘toucheert’ de langs hem heen schietende Ezafzafi, die vervolgens een enorm toneelstuk opvoert en kermend op de grond ligt. De scheidrechter bedenkt zich echter niet en geeft Joram Hendriks rood. Arie Smit die in het tumult de scheidsrechter raakt, krijgt ook nog eens rood voorgetoverd en zo blijven er negen Be Quickers over na de 50e minuut.

Na de rode kaarten voltrekt zich een wonderlijk scenario. Be Quick geeft alles en blijft goed overeind. Fc  Zutphen weet zich nauwelijks raad met de overtalsituatie. Maar  Nejim el Atiaoui (64e minuut), Walid Gabara (66e minuut) en Bas Beverwijk (70e minuut) slagen er niet in om een kansrijke situatie in een doelpunt om te zetten. Het laatste wapenfeit van Be Quick is de kopbal van Durk-Jan Sinnema (89e minuut), maar ook hij krijgt de bal niet binnen. Als FC Zutphen diep in blessuretijd de 0-2 binnenschiet is het definitief gedaan. Het doelpunt is opnieuw van Ezafzafi.

Al met al een slechte middag voor Be Quick, mede door de rol van de scheidsrechter. Aan de andere kant kan de ploeg zich afvragen waarom het met negen spelers wél de bovenliggende partij was en niet met elf spelers. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Dos Kampen.

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Joram Hendriks, Fatih Eroglu (Jordy Hendriks), Thomas van den Berg, Durk-Jan Sinnema, Bas Beverwijk, Sander Bolt (Matthijs Bremmer), Frank Oosterhof, Nejim el Atiaoui, Jouad Akloud (Walid Gabara),  Arie Smit

Frank Oosterhof: “In het begin was de wedstrijd gelijkwaardig en dan valt er toch weer een doelpunt vanuit het niets. Na de rust beginnen we beter, maar dan krijg je die rode kaarten. Ik vond het erg overdreven om voor de overtreding van Joram rood te trekken. En daarna ben je met negen spelers beter dan met elf, hoewel je normaal gesproken een verloren wedstrijd speelt.”

Bas Beverwijk: “Opvallend was dat het een wedstrijd bleef na de twee rode kaarten. Dat is onze verdienste denk ik. We hebben geknokt en zijn er voor blijven gaan. Voor mezelf ben ik blij dat ik er weer eens bij was na het blessureleed.”

FC Zutphenspeler en oud- Be Quicker Hans Nijland: “Ik vind dat we terecht hebben gewonnen. De rode kaarten waren voor Be Quick kennelijk een adrenalineschot. We kregen daarna nauwelijks kansen meer. De rode kaart voor Joram Hendriks was echt overdreven. Bij  Arie Smit heb ik niet gezien wat er gebeurde.”

Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer