Beeldhouwkunst ZWISS in oude postkantoor

Zwolle – Zondagmiddag vond in het oude postkantoor aan de Nieuwe Markt in Zwolle de opening plaats van de expositie beeldhouwkunst ZWISS.

zwiss_2-1.jpg

Galerie in Beeld en ZWISS, Zwolle International Sculpture Space, zijn samen verantwoordelijk voor de expositie. Er zijn er beelden te zien van diverse internationale beeldhouwers. Die beelden zijn te zien in Galerie in Beeld (Koestraat 13; 14-17 uur), maar ook op korte loopafstand in het oude postkantoor (Nieuwe Markt).

zwiss_1-1.jpg

zwiss_3-1.jpg

zwiss_4-1.jpg

zwiss_5-1.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Dit is waarom er op cultuur (kunst) maar eens flink gesnoeid moet worden.

  Ja ik ben in het postkantoor geweest. Eens een indrukwekkende ruimte waar belangrijke diensten uitgewisseld werden. Nu een kille, kleurloze kelder met hier en daar een ‘kunstwerk’. Afschuwelijk!!


  Maak melding

 2. He Cees sorry hoor maar waarom is dat gebouw leeg komen te staan? Door/voor de cultuur? Nee he

  Ik vind er mooie werken bij zitten hoor en zie dat Harry Plantinga op de laatste foto zich bij bij het rijtje kunstenaars van de WISS heeft toegevoegd 😉


  Maak melding

 3. Mede door het ontbreken van natuursteen in de Nederlandse bodem heeft Nederland, (en Zwolle dus ook) een zeer magere beeldhouw en steenbewerkingstraditie, alles wat daar een positieve impuls aan kan geven juich ik toe, deze expositie dus ook.


  Maak melding

 4. Wel wil ik Cees, die klaarblijkelijk niet goed geinformeerd is, erop wijzen dat wat in het Postkantoor gebeurd de gemeenschap geen cent kost en in eigen beheer met veel inzet van betrokkenen is georganiseerd.

  Het is jammer, dat mensen zoals Cees snel een oordel vellen. Een ruimte zoals die van het voormalig Postkantoor blijft met of zonder invulling, een imposante ruimte. Sommige mensen, zoals Cees, hebben de behoefte aan een duidelijke voorgekauwde invulling.

  Veel kijken en wellicht zien..


  Maak melding

Reageer