FC Zwolle support De Fundatie in race om Museumprijs

Zwolle – In de laatste week van de race om de prestigieuze BankGiro Loterij Museumprijs krijgt Museum de Fundatie een wel heel bijzondere steunbetuiging. FC Zwolle support het museum door kort voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente het publiek op te roepen massaal het woord ‘Fundatie’ te sms’en naar 7470 en zo de prijs op de valreep voor Zwolle en het Oosten binnen te halen. FC Zwolle won dit seizoen zelf al van Sparta Rotterdam en hoopt met deze actie de Fundatie aan een overwinning op het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen te helpen.

zwolle_interieur.jpg

Museum de Fundatie mocht sinds de nominatie voor de Museumprijs 2010 al rekenen op hulp uit vele hoeken. Gemeentes, Provincie, culturele collegae, vele ondernemers uit Zwolle, Heino, Wijhe en Raalte, bekende Nederlanders als Erben Wennemars, Bertolf en Marc Marie Huijbregts en vele, zeer vele particulieren spraken zich openlijk uit voor de Fundatie en riepen op tot stemmen. Het museum is enorm blij met alle support en doet er alles aan om de achterstand op Boijmans van Beuningen in te lopen en zo ‘David van Goliath te laten winnen’. Het winnen van deze prijs zou een enorme stimulans zijn voor een museum dat, in vergelijking met zijn tegenstanders in deze strijd (naast Boijmans van Beuningen het Stedelijk Museum Schiedam), nog erg jong is. Het levert de Fundatie nog meer naamsbekendheid op dan nu al met hard en enthousiast werken is vergaard. De prijs (100.000 euro) zou bovendien worden ingezet voor het educatief en esthetisch aankleden van de voorgenomen nieuwbouw, `het oog’ bovenop het Paleis aan de Blijmarkt.

In de laatste tussenstand ligt de Fundatie kort achter Boijmans van Beuningen. Museum de Fundatie roept dan ook iedereen op uiterlijk volgende week zondag 14 november zijn of haar stem uit te brengen via www.museumprijs.nl/fundatie en door het woord ‘fundatie’ te sms’en naar 7470. Iedere stemmer maakt kans op een reischeque ter waarde van € 1500,-. “

Museum de Fundatie beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst die zijn oorsprong heeft in de verzameling van Dirk Hannema, oud-directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, en later belangrijke aanvullingen kende met onder meer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Museum de Fundatie heeft twee schitterende locaties: Kasteel Het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle.”

Museum de Fundatie wordt ondersteund door de Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle en de BankGiro Loterij. Founders: Waanders, Rabobank IJsseldelta, Nysingh advocaten-notarissen en Berk Accountants en Belastingadviseurs.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Bijzonder ludieke actie

  FC Zwolle support het museum door kort voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente het publiek op te roepen massaal het woord ??Fundatie?? te sms??en naar 7470 en zo de prijs op de valreep voor Zwolle en het Oosten binnen te halen. FC Zwolle won dit seizoen zelf al van Sparta Rotterdam en hoopt met deze actie de Fundatie aan een overwinning op het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen te helpen.

  Ook de Sparta-tekst 😉

  Omdat ik mijn gsm dus heb ingeleverd zal ik die van vrouwlief meenemen. De kids hebben er alleen 1 en breurtie heeft nu een mail. Oewww de Duitse gast, moet ook nog ff voor Zwolle kiezen 😮


  Maak melding

 2. Heb gestemd, nu de rest nog:). Die prijs is niet alleen goed voor het museum, maar door de bekendheid ook voor de stad en de inwoners van Zwolle.8)


  Maak melding

Reageer