Isala zet dialysepatiënten in het zonnetje

Zwolle – De Isala klinieken besteden dit jaar tijdens de Week van de Chronisch Zieken extra aandacht aan hun dialysepatiënten. Gemiddeld komen deze patiënten drie keer per week naar het ziekenhuis voor dialyse. Een behandeling duurt gemiddeld vier uur. De medewerkers van de dialyseafdelingen hebben dan ook een hechte band met hun patiënten.

Door het aanbieden van handmassage, verzorging van de nagels, een modeshow van Staphorster klederdracht, een optreden van een goochelaar, oud Hollandse spelletjes en iets lekkers bij de koffie worden de patiënten komende week extra in het zonnetje gezet. Alle activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van eigen medewerkers, vrijwilligers en enkele externe partijen. De activiteiten vinden plaats bij zowel de dialyseafdeling locatie Sophia en de Hoteldialyse locatie Weezenlanden in Zwolle, als bij het Dialysecentrum Isala in Meppel.

Week van de Chronisch Zieken

De Week van de Chronisch Zieken is een gezamenlijk initiatief van landelijke organisaties van patiënten, mantelzorgers, (para)medici, verpleegkundigen, verzorgenden, onderzoekers, werkgevers, werknemers en arbeidsdeskundigen en -bemiddelaars. De Week van de Chronisch Zieken heeft tot doel bekendheid te geven aan nieuwe ontwikkelingen en de stand van zaken op het terrein van de zorg en het maatschappelijke leven van chronisch zieken.

Artikel delen:

Reageer