Proefproject ‘MEE op Weg’ in Zwolle

Zwolle – Het project ‘MEE op Weg’ laat mensen meer mogelijkheden zien om van A naar B (bijvoorbeeld van huis naar school) te reizen dan alleen het vervoer per speciale bus of taxi. Dit kan bijvoorbeeld de stadsbus zijn, de fiets of gewoon lopende. Deelnemers kunnen daarbij steun krijgen van een vrijwilliger.

Het project richt zich op mensen met een beperking in de leeftijd tussen 14 en 30 jaar woonachtig in Zwolle, die gebruik maken van ofwel Wmo vervoer, leerlingenvervoer of beide. In de proefperiode van 1 september 2010 tot 1 september 2011 zullen tussen de 16 en 24 koppels oefenen in het gebruik van het vervoer van hun keuze. Hiervoor maken zij een persoonlijk avonturenplan. Speciaal voor ouders/verzorgers, scholen, de Frion en chauffeurs uit de gemeente Zwolle organiseert MEE voorlichtingsbijeenkomsten. Ervaringen in het project zullen tevens dienen als advies aan de gemeente Zwolle tot oplossen van knelpunten in het verkeer voor mensen met een beperking. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Zwolle uit de innovatiegelden van de Wmo.

Alle betrokken partijen: MEE, gemeente Zwolle, Forseti, deelnemers, ouders, onderwijs. Zorginstellingen en vervoerders zijn enorm gemotiveerd om met dit project aan de slag te gaan. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Vanaf 10 november zullen in Zwolle regelmatig koppels lerende mensen met een beperking te zien zijn in het verkeer of in de bus. Geef hen de ruimte en wees attent en geduldig als dat nodig is.

Artikel delen:

Reageer