Politiek Log 18

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 19 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 275
 1. Haha QM, gaan we niet doen want dan zie ik die vogelverschrikker weer voor me. Met zijn overbodige dierenpolitie. Toch bedankt voor de tip….misschien kan iemand een samenvatting aanleveren.


  Maak melding

 2. Ik zit de herhaling van Buitenhof te bekijken.
  Wat een slappe hoofdstedelijke burgemeester hebben we toch!

  Inzet politie bij grote evenementen. “Dat moeten we bespreken….”
  Onveilige stad voor homo’s en joden. “Wat erg….”

  Wat ga je eraan DOEN?


  Maak melding

 3. @ Assendorper, denk inderdaad dat er dan maar sanctie’s naar de ouders moeten komen. Inderdaad kinderbijslag korten als ze dat nog krijgen, of i.d. vernielingen inhouden op de uitkering. Of geluiden die ik ook al hoor, ouders uit de huurwoning plaatsen. 1x doen en ouders weten dat het serieus is.


  Maak melding

 4. Nee op een gegeven moment moeten ouders, zeker bij minderjarigen maar eens aangepakt worden. Zij blijven verantwoordelijk voor hun kinderen, en daar ontbreekt het volgens mij wel eens aan. Dan maar rechtstreeks aan hun portemonnaie komen.
  En dat geld wat mij betreft echt niet alleen voor allochtone jongeren.


  Maak melding

 5. Stripfiguren, dat zijn het idd Zwolse. Je zou je ook af kunnen vragen welke mensen een VOORKEURSTEM op Dionneke hebben uitgebracht?
  * mensen aan wie hij zakelijk nog wat verschuldigd is?
  * soortgenoten die dezelfde streken hebben geflikt?
  * Limburgers die alleen op hem stemmen ivm woonplaats-roots etc?
  Etc etc.


  Maak melding

 6. Dick.

  Dit soort geintjes zal hem met de duur zijn kop kosten,een vos verliest wel zijn veren maar niet zijn streken.:o

  Wel toevalliig dat dit soort figuren streekgebonden zijn,maar voor mij geen Wie sjoeën ós Limburg is,:o


  Maak melding

 7. @ Ingrid 18:27 absoluut eens over opvoedkundige aspecten. Kort samengevat

  ouders aanpakken (zeker bij minderjarigen). Zij blijven verantwoordelijk voor hun kinderen. Dit geldt voor alle jongeren.

  .

  Maar hoe? En hoe is het nu? Waar schort het aan? Je kunt van de CU zeggen wat je wilt (ik ook) maar ze kwamen wel met een ministerie voor jeugdzaken…..Rouvoet is zich het Lazerus geschrokken van de problemen. Heeft hij er voldoende tegen kunnen doen? Heeft hij genoeg moeite gedaan? Denk het wel.

  Dus zal het erg moeilijk zijn ouder nog meer op hun plaats te zetten….Rest je opmerking

  Dan maar rechtstreeks aan hun portemonnaie komen.

  Vrees dat ze dan uiteindelijk met het hele gezin gaan zwerven….niet meer naar school…..jonge crimineeltjes. Of erger natuurlijk; maar dat kun je zelf wel bedenken.

  Er over praten is 1 ding, maar werkelijk iets DOEN?


  Maak melding

 8. @ Zwolse, toeval of niet….liep eens een café op de Vrijthof (Maastricht) binnen….alle top-CDA-ers van toen en vrogger in portret aan de muur he!
  Hans van de Broek, Andriessen, Aantjes weet ik niet (was in de tijd van Lubbers, weet niet of ze toen al wisten dat ie fout was geweest in WO-II), Van Agt volgens mij ook….maar we kunnen al dat bevreemdend gedrag van CDA-ers en PVV-er toch moeilijk ook op mannen als The Plantman toch moeilijk met hun linken. Bedoel…..The Plantman stemt zelfs niet op ze, die stemt VVD 😮


  Maak melding

 9. Hof verbiedt ontruiming kraakpanden
  »
  Het gerechtshof in Den Haag heeft de ontruiming van acht kraakpanden in Amsterdam, Den Haag en Leeuwarden verboden. De nieuwe anti-kraakwet geeft krakers niet de gelegenheid naar de rechter te stappen als een ontruiming dreigt.

  Volgens het hof is de wet daarmee in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dat legt onder meer het recht op privacy en onschendbaarheid van de woning vast.

  Woning
  Het gerechtshof in Den Haag wijst op uitspraken van het Europees Hof waarin staat dat iemand zijn woning niet mag verliezen voordat de rechter daarover een uitspraak heeft kunnen doen.

  Persraadsheer Jurgen Roos zei in het Radio 1 Journaal dat de mogelijkheid om de rechter om een oordeel te vragen niet is geregeld in de nieuwe anti-kraakwet. Ook voert Justitie op dat punt geen duidelijk en herkenbaar beleid, zei hij, en dat zou wel moeten.

  Het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag mondeling uitspraak gedaan omdat de eerste ontruimingen voor morgen gepland staan. Een schriftelijke uitspraak met motivering komt in de loop van volgende week.

  Amsterdam
  De Amsterdamse kraakbeweging is blij met de uitspraak van het Hof, een dag voor een aantal geplande ontruimingen. De gemeente Amsterdam heeft inmiddels besloten dat de vijf ontruimingen die voor morgen gepland stonden, niet doorgaan.  Maak melding

 10. Brandstichting in PVDA partijkantoor
  Ook werd een verfbom gegooid en ramen ingegooid
  Onbekenden hebben vannacht geprobeerd brand te stichten in het partijkantoor van de PVDA in Amsterdam.

  Dat meldt AT5. Ook is een verfbom tegen het gebouw gegooid en zijn enkele ruiten ingegooid. De PVDA doet vandaag aangifte.  Maak melding

 11. Wel toevalliig dat dit soort figuren streekgebonden zijn,maar voor mij geen Wie sjoeën ós Limburg is,

  Dat zou wel makkelijk zijn als mishandelende, slechtbetalende en zichzelf groter voordoen dan zijn-mannen allemaal uit Limburg kwamen. Konden we er een hek omheen zetten en klaar. Dit soort figuren komen natuurlijk niet alleen in Limburg voor en kun je Limburgers niet zo stigmatiseren. Wijzig “Limburg” in Turkije of Marokko en lees je posting nogmaals.:(


  Maak melding

 12. @ Dame, leuke gebiedende wijs

  Wijzig en lees

  Maar dat je zo makkelijk in deze als provocerende humor bedoelde tekst trapt. Of zou Zwolse het anders bedoeld hebben?


  Maak melding

 13. Dadels

  Allah had de dadel namelijk speciaal uitgevonden voor zwangere vrouwen.
  Hij is een succesvolle Turk, de man die bij mij om de hoek een kleine supermarkt runt. Hij is in de hele buurt bekend, want hij heeft echt goede groenten, hij is heel goedkoop, en hij is met iedereen bevriend, want hij noemt iedereen ??buurman??. Dus zijn winkel is altijd stampvol.
  Als ik bij hem langskom, informeert hij altijd naar ??buurman??, mijn vriend, en als buurman zelf langskomt, informeert hij naar mijn zwangerschap.
  Eergisteren gaf hij mijn vriend een doos dadels mee. Daardoor zou mijn bevalling aanzienlijk soepeler verlopen, zei hij erbij. Ik heb vorige week wel geschreven dat ik graag kies voor een ruggeprik, maar als een paar dadels zoden aan de dijk zetten, ben ik niet te beroerd om dat ook te proberen.
  Ik moest er elke dag een eten, had de Turk gezegd, dan zou het allemaal van een leien dakje gaan. Allah had de dadel namelijk speciaal uitgevonden voor zwangere vrouwen.
  Een dag later ging ik zelf boodschappen doen, dit keer bij de andere kleine supermarkt om de hoek, een scharrig Albert Heijntje waar de meeste klanten komen voor één blikje Red Bull of tien blikjes merkloos bier. Ik rekende een stronk witlof, en nog wat dingen af. Het meisje achter de kassa, een moslim, schreeuwde naar haar collega. ??Fatima! Wat is dit??? zei ze en hield de witlof omhoog.
  ??Dat is witlof,?? zei de vrouw die achter mij in de rij stond. ??Witlof. Is héél lekker. En heel gezond! Oer- en oerhollands. Je moet het maar eens proberen. Met kaas.?? De caissi?re glimlachte afwezig naar haar, toetste de code in die Fatima inmiddels zonder omkijken had geschreeuwd en ging verder met scannen.
  Op de fiets naar huis ergerde ik me nog steeds aan de witlofvrouw. Ze had een woeste agressie in me losgemaakt, met haar ??heel lekker?? en ??moet je ook eens proberen??.
  Thuis at ik mijn dagelijkse dadel.
  Waarom liet ik mij het advies aanleunen van de Turkse winkelhouder en Allah, en ergerde ik me mateloos aan een vrouw die witlof aanprees bij een moslim?
  Misschien was het mijn linkse schuldgevoel, dat geconfronteerd met nog goedbedoelender linkse mensen ineens kan omslaan in blinde irritatie.
  Of misschien is de Turkse winkelhouder gewoon charmanter.

  Door Aaf Brandt C. : Vond em gewoon leuk, vooral de laatste regel
  😉


  Maak melding

 14. Ik vind het aantal mensen met Wilders gedachtengoed, die op andere partijen of niet hebben gestemd nog veel huiveringwekkender. Ik vrees dat Limburg daar niet het patent op heeft.


  Maak melding

 15. Dame, denk dat er gewoon veel “overal teugen stemmers” tussen zitten. Geert heeft ook vaker gezegd: “ik ben niet voor extreem-recht stemmers” (oid) Maar waar zouden “de fascistjes in de dop”, de “follow the leader types”, de “enge rascisten” anders op stemmen? Reken maar dat ze stemmen! Ook veul “ex-professor Pim-stemmers”….wat wij er tegen kunnen doen? In gesprek blijven, vooral (desnoods lang) praten en alles benoemen. Er is deze eeuw natuurlijk ook veel gebeurd in ons land….Dan heb ik het niet alleen over alle “JP’s-gebroken kabinetten”.


  Maak melding

 16. Gaat Europa ons van Rutte redden?

  Thomas von der Dunk (VK/opinie), Misschien wel, gewoon omdat veel van wat Rutte belooft niet kan.
  “Het roer gaat om”, brulde De Telegraaf op de voorpagina bij het aantre­den van het huidige kabinet. En inderdaad: dat wil tenminste de indruk wekken heel hard aan het roer van het schip van staat te rukken. Daad­kracht wil het uitstralen, ook – en daar draait het niet om heen – om het contrast met Balkenende-IV zo groot mogelijk te maken.

  “Rutte heeft geen dag te verliezen”, kopte de Volkskrant zaterdag. Geen dag te verliezen – opnieuw geldt hier: inderdaad. Voelt hij zelf al aan dat zijn wilde avontuur wel eens heel snel voorbij zou kunnen zijn?

  Daadkracht
  De vreugde straalt er bij hem zelf nog vanaf, over al die daadkracht. Maar het verschil met 2007 is toch minder dan hij pretendeert. Ook de vorige coalitie toonde bij haar aantreden meteen enige daadkracht. Dat is altijd zo, en kan ook makkelijk, omdat door een nieuwe politieke constella­tie plotseling bepaalde zaken kunnen die in de oude nog niet konden.

  Het aantreden van Balkenende-Bos resulteerde meteen in een generaal pardon voor duizenden vervolgde vluchtelingen die al jaren in ons land verblijven. De andere dingen ben ik intussen vergeten.

  Het aantreden van Rutte-Verhagen resulteerde meteen in 130 kilometer op de snelweg en ongelimiteerd paffen in het café. Al deze onmetelijke verdiensten zullen we straks ook vergeten zijn. Of weet u nog wanneer de maximumsnelheid van 100 naar 120 km ging?

  U proeft overigens zelf wel, waar het de urgentie betreft, het morele verschil tussen meer vrijheid voor vervolgde mensen en meer vrijheid voor vervolgde sigaretten en vervolgde auto’s.

  —–sterk begin, vond ik: hier de hele opinie  Maak melding

 17. Als je er nou in de buurt woont….

  UITNODIGING

  Herdenking Kristallnacht dinsdag 9 november 2010.

  Sinds 1992 organiseert Nederland Bekent Kleur in Amsterdam een herdenking van de Kristallnacht. De Kristallnacht is een pogrom die in 1938 plaatsvond in nazi-Duitsland. De herdenking in Amsterdam sluit aan bij activiteiten van andere organisaties elders in ons land en in 40 andere Europese landen.

  – Datum: Dinsdag 9 november 2010.
  – Tijd: 19.30 – 20.00 uur.
  – Locatie: Bij het Stadhuis in Amsterdam.
  – Adres: Amstel 1, hoek Zwanenburgwal.
  – Aanmelden op Facebook: http://tinyurl.com/2fkoann

  Programma herdenking 2010:

  * Voordracht gedicht door acteur/toneelschrijver Tjeerd Bischoff.
  * Optreden violist.
  * Toespraak van verzetsdeelnemer Mirjam Ohringer (86).

  De spreekster Mirjam Ohringer werd geboren in Amsterdam in 1924.
  Joodse familieleden van haar in Duitsland werden vlak voor de Kristallnacht in 1938 gedeporteerd naar Polen. Na het uitbreken van de oorlog gaat ze in het verzet. Haar geliefde wordt naar het concentratiekamp Mauthausen gedeporteerd. Ze weet de oorlog te overleven door onder te duiken. Ohringer zet zich tot op de dag van vandaag in om de herinnering aan de slachtoffers van het fascisme levend te houden. Ze sprak in 1996 en 2008 ook op de Kristallnachtherdenking in Amsterdam.

  Op voorgaande herdenkingen spraken verder ondermeer Rabbijn Awraham Soetendorp, Freek Ossel (wethouder Amsterdam), Eduard Nazarski (directeur Amnesty) en oud-burgemeester Ed van Thijn. (Zie het verslag van 2009: http://tinyurl.com/3xa4ayp)

  Aanmelden op Facebook voor de Kristallnachtherdenking 2010 kan hier:
  http://tinyurl.com/2fkoann  Maak melding

 18. Dame.

  Ik ben afgelopen zaterdag naar een ledendag van de PVDA geweest,en heb daar met oa Job Cohen, Gerti Verbeek en Hans Spekman gesproken over deze materie.En ook deze waren van mening dat het merendeel van de PVVstemmers zijn gekomen uit ontevredenheid van hun eigen partij,maar ook dat erg veel van die stemmers niet echt beseffen wat hun stem inhield en waarvoor ze stemden,dat een groot deel zich straks bedrogen gaat voelen is een feit,en zal zich ook weer gaan vertalen in de volgende verkiezingen.


  Maak melding

 19. @ Zwolse, reken er echter maar op dat Geert wel een “goed” moment zal vinden om de stekker er uit te trekken….. Vrees dat hij dan nog groter wordt. Al weten vele stemmers dat hij niet waar kan maken wat ie roeptoetert en herhaald….De sterk-ogende leider en de retoriek plus het moment van stekker uit trekken, zouden lijst-Geert heel goed meer stemmers kunnen opleveren. Ten koste van de nu al tandenloze VVD en CDA…..dan zouden de kloven in de maatschappij (niet alleen tussen arm en rijk en religieus of niet en tussen Christelijk en Moslim) nog groter worden.


  Maak melding

 20. Ik help het je hopen, Zwolse. Zelf denk ik dat veel mensen sowieso stemmen op de partij die het meest in de aandacht staat en dat ze daarbij achter anderen aanlopen. Geldt niet alleen voor PVV-stemmers. Zei Cohen of iemand anders nog wat over de relatie van de PvdA met de traditionele achterban? Dat vind ik wel interessant om te horen.


  Maak melding

 21. Dame.

  Zodra velen zullen ervaren dat hun eigen portemonnee zwaar geplunderd gaat worden,zal de stemmer degenen afrekenen die dit heeft ingebracht,niets in verandelijker dan de mens,en helemaal als het ze geld gaat kosten.


  Maak melding

 22. Dat ben ik wel met je eens, Zwolse, maar ik vrees niet dat de ideeën over buitenlanders daarmee veranderen. Ze raken hooguit telerugesteld in VVD/CDA, eventueel PVV (misschien kan die zich als gedoogpartij er uit draaien).


  Maak melding

 23. Bericht door Zwolse, op 8 november 2010 om 21:36
  Zodra velen zullen ervaren dat hun eigen portemonnee zwaar geplunderd gaat worden,zal de stemmer degenen afrekenen die dit heeft ingebracht,niets in verandelijker dan de mens,en helemaal als het ze geld gaat kosten.

  Welke partijen er ook een regering zouden vormen er moest bezuinigd worden en het zou altijd de burger zijn portemonnee raken. Al was het nu GL/PVdA en SP of CU/CDA en D66

  Mensen die PVV gekozen hebben uit onvrede komen er wel op terug die harde aanpak van zwaarder straffen ect ect schoffelt het hof nu al onderuit dus er veranderd niets, dat gaan ze wel inzien.


  Maak melding

 24. PVV draait zich overal onder uit. Voor de verkiezingen was b.v. hun standpunt over de AOW-leeftijd dat deze op 65 gehandhaafd zou moeten blijven. Dit zou zelfs een breekpunt in eventuele onderhandelingen zijn.
  Na de verkiezingen, er was nog niets eens duidelijk wie met wie zou moeten onderhandelen, gooiden ze het al overboord. Was er iets van te merken in de peilingen??? Niks, nada.


  Maak melding

 25. Als ik teruglees, op welk moment dan ook, zie ik allerlei meningen over de politiek en vooral hoe het niet moet.

  Ik ga maar weer eens terug naar de basis: Toen het redelijk goed ging kon het allemaal niet op.
  Er is destijds geen rekening gehouden met de toekomst.

  Dat de 4-jarige regeringsperiode daar mee te maken heeft is wel duidelijk.

  Dit log lijkt een beetje op de 2e kamer debatten.
  Partijen die elkaar aldoor afvallen, citaten die gekleurd worden gebruikt om de ander onder te schoffelen, etc.

  De basis ligt m.i. simpelweg bij een opgebouwde erfenis die wij moeten gaan financieren.
  De Nederlander is gewend aan zekerheden: Is afgelopen.

  Dan durf ik toch het woord -bedrijfsmatig- weer aan te halen.
  Een bedrijf moet winst maken en een lange termijn planning hebben.
  Anders gaat het bedrijf op een keer kapot (of verhuist).
  De BV Nederland niet, die schrijft de onkosten af op de burger.
  De burger betaalt gewoon (anders is die burger strafbaar en zal vervolgd worden)..

  Het is met al dat absolute geleuter in die 2e kamer toch niet zo gek dat er steeds meer mensen op de tegenpartij gaan stemmen?
  De debatten zijn veelal niet echt constructief, maar lijkt op een kleuterklasje met haantjesgedrag (+ kipje Halsema).

  Met alle -nieuws- kan ik weinig, Dat zijn discussies met vooral veel verwijten.

  We wachten gewoon maar afwat de wijzen ons brengen (of halen..)  Maak melding

 26. Mee eens Hans2, maar ik verwed er mijn linkerarm onder dat jij, uit heel die politieke tralala ook niet een-twee- drie degene had kunnen aanwijzen die ons als premier door deze crisis had kunnen loodsen…
  Al die mensen die zo hoog opgeven van dit kabinet zijn stuk voor stuk degenen ZONDER pijn in de portemonnee als het op bezuinigen aankomt.Je zult bij deze kliek niet meemaken dat (zoals in de UK) de hogere inkomens kinderbijslag moeten inleveren (wat veelal als benzinegeld gebruikt word bij die lui) en afgelopen zaterdag confronteerde Marcel van Dam de een of andere patjepeëende vvd’er er ook nog eens mee; wat is de pijn die die lui voelen???
  Geen antwoord dus, wat veelzeggend genoeg is…aan een klein bevoorrecht clubje gaat de crisis voorbij en ze hebben er recht op -vinden ze- ergo, ze zullen jou de moraal leren waarom JIJ wel moet inleveren!  Maak melding

 27. QM.

  Mooie weergave,de VVD is er niet voor de simpele arbeider.Die moet vooral veel inleveren om hun eigen elitaire bende te kunnen ontzien.
  Het gedogen van die blonde clown nemen ze op de koop toe,in ruil voor het verstevigen van hun machtpositie in de graaiende banken/ zorginstellingen/huizen sector.  Maak melding

 28. Gezellig Gedogen met Geert, deel 1 (of 10?):

  Wilders kwaad op Leers vanwege visumplicht

  De minister van Immigratie en Asiel stemde, tegen de wil van Wilders, voor opheffing van de visumplicht voor Albanezen en Bosniërs
  Geert Wilders is boos op minister Leers omdat deze in Brussel voor opheffing van de visumplicht voor Bosniërs en Albanezen heeft gestemd. De PVV-leider heeft hard uitgehaald naar de minister en noemt zijn optreden ‘uitermate zwak’. De PVV-er vreest een toevloed van asielzoekers en criminelen.

  Leers heeft verklaard niet tegen te kunnen stemmen:

  “Het voorstel was al rond voor ik hier in Brussel aankwam. Nederland was niet nodig, ons verzet zou zijn weggestemd.”

  Volgens de minister was schadebeperking zijn enige mogelijkheid: In ruil voor zijn ja-stem komt er een zogenoemde ‘noodremprocedure’. Als Nederland te maken krijgt met ‘een tsunami’ van Albanezen en Bosniërs, dan wordt de visumplicht opnieuw ingevoerd.

  Wilders zegt Leers te zullen afrekenen (waarvan akte; Geert’n gaat afrekenen mensen: bibbert van ANGST wat Geert’n gaat ooit AFREKENEN) op resultaten. Hij waarschuwt: “Laten we hopen dat die verbeteren en dat hij wat meer ruggengraat toont.”

  Leers daarentegen wil ervoor hoeden dat Nederland een paria in Europa wordt. “Ik ga dus niet allerlei extreme voorstellen neerzetten die vervolgens een mooie dood sterven omdat we alleen staan”, aldus de minister.

  De Volkskrant: Wilders hard in aanvaring met Leers om visumplicht

  * Geert voegt toe dat Leers geen ruggengraat heeft….Lachwekkend toch gewoon, die stumperT.

  Bericht door dick, op 9 november 2010 om 11:01
  wat Geert’n gaat ooit AFREKENEN want Geert’n gaat ooit AFREKENEN
  ==========================
  Per abuis op het Algemene Log gepost: sorry!


  Maak melding

 29. Die burgemeester van Gouda is het zat en terecht! Maar om nu met andere gemeentes hele gezinnen te gaan ruilen gaat mij niet ver genoeg. Als deze jongeren keer op keer de boel verzieken en hun ouders doen er niets aan dan stel ik voor het Nederlandse paspoort in te nemen en ze de grens over te zetten naar Marokko. Het houdt een keer op met al die halfslachtige maatregelen, let wel, het moet dan alleen om de recidivisten gaan onder dat gajes, een keer kattenkwaad is heel wat anders. Dit is een extreme opvatting, dat geef ik meteen toe, maar kennelijk kan het niet anders.


  Maak melding

 30. De Partij van de Arbeid is vanaf 1946 ononderbroken vertegenwoordigd in de Eerste Kamer .

  De fractie heeft bij de verkiezingen van 2007 14 zetels behaald, vijf minder dan in 2003.
  En wat was de mening van die andere 61 dan?


  Maak melding

 31. Meneer Cohen. U draait en u bent niet eerlijk;
  PVV komt met voorstel om de macht van hare majesteit de informateur in te perken. Voorstel haalt het niet, want de PvdA heb er geen zin an. Hoppa, zo naar de prullemand, historische kans (*) verkeken. Maar wat zegt Job een paar weken later: “Nu wijst de koningin de informateur aan. Ik denk dat het verstandig is om dat nog eens goed tegen het licht te houden.” Huh, wat is dat nou voor een draai?  Maak melding

 32. Derk ; dat noemen ze voortschrijdend inzicht. GL zou de PVV hierin wel steunen 😉 En, zoals je weet, zijn er zwaar geheime besprekingen gaande tussen PvdA en GL.


  Maak melding

 33. Fijn h?, die achterkamertjespolitiek? Ze leren het nooit daar in Den Haag, stoppen met dubbele agenda?s en gewoon goede debatten voeren met je politieke tegenstanders. Nu ook niet meer roepen dat het zo raar is dat de burger zich afwendt van de politiek!


  Maak melding

 34. Bericht door dick, op 9 november 2010 om 11:03
  Gezellig Gedogen met Geert, deel 1 (of 10?):

  Wilders kwaad op Leers vanwege visumplicht

  De Volkskrant: Wilders hard in aanvaring met Leers om visumplicht

  * Geert voegt toe dat Leers geen ruggengraat heeft….Lachwekkend toch gewoon, die stumperT.

  Die Leers moet volgende week anders wel voor een spoedebat naar de Tweede Kamer. Die stumperT.


  Maak melding

 35. Kijktip, mochten jullie je vervelen, anderen hoeven die beweging niet te demoniseren, de PVV is er zelf veel beter in

  ‘PVV-Kamerlid terroriseerde buren’ Amsterdam – PVV-Kamerlid Eric Lucassen, woordvoerder voor Wonen en Wijken, heeft volgens zijn buren jarenlaren zijn eigen buurt in Haarlem geterroriseerd.

  Dat zeggen zijn buren woensdagavond in een reportage van Uitgesproken WNL op Nederland 2 en op Crimesite.nl. Zij beweren dat Lucassen hen in de periode 2006-2009 heeft bedreigd en uitgescholden. Er is herhaaldelijk aangifte gedaan bij de politie. Lucassen zou zelfs meerdere keren zijn gearresteerd.

  Lucassen wilde volgens zijn buren niet dat mensen in zijn straat honden uitlieten, hun auto er parkeerden of hun kinderen er lieten spelen. Hij schold vrouwen uit voor ‘dikke zeug’ en ‘kankerhoer’ en intimideerde een 72-jarige bejaarde man zodanig dat die huilend aangifte deed bij de politie. Daarnaast dreigde hij zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, jaagde kinderen de stuipen op het lijf, en dreigde herhaaldelijk ‘in brievenbussen te gaan pissen’.

  Het PVV-Kamerlid ontkent de aantijgingen. “De incidenten waar u op doelt waren het gevolg van een langlopend meningsverschil met een aantal hondenbezitters over de overlast die ik ondervond van hondenpoep. Van intimiderend of bedreigend gedrag van mijn kant is absoluut geen sprake geweest,” zegt hij in een reactie aan Crimesite.nl.

  In 2009 is Lucassen verhuisd naar een andere plaats. Hij zit sinds juni voor de PVV in de Tweede Kamer.

  :D:D:D:D


  Maak melding

 36. @Dame; Wat mij betreft zetten we de hele PVV fractie op die kar, ze slaan dagelijks een plee-figuur. Ik snap ook steeds beter, waarom Wilders zelf altijd namens zijn fractie wil praten. Met zulke vrienden heeft hij geen vijanden meer nodig 😀


  Maak melding

 37. Rondom Pim verzamelde zich tenminste nog avonturiers en schuinsmarcheerders. Rondom Geert verzamelt zich nu tamelijk onfris volk dat zich gewoonlijk in het putje van de samenleving ophoudt.


  Maak melding

 38. Bericht door Stadshagenees, op 10 november 2010 om 17:30
  Zij beweren dat Lucassen hen in de periode 2006-2009 heeft bedreigd en uitgescholden.

  In 2009 is Lucassen verhuisd naar een andere plaats.

  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de bewoners het recht in eigen hand hebben genomen en hem hebben weggepest.:)

  De heer Wilders woonde in Utrecht toch ook in een wat mindere wijk en is daar ook weggegaan.


  Maak melding

 39. Zwolle staat in de top drie van grootste wachtgeldbetalers aan oud-wethouders en oud-raadsleden. Dit jaar heeft Zwolle al bijna een half miljoen euro uitbetaald.

  Dat blijkt uit een onderzoek van RTL-nieuws. In totaal hebben de 30 grootste gemeenten van Nederland dit jaar bijna 7 miljoen euro aan wachtgeld betaald.

  Zo dat is fors.


  Maak melding

 40. Acht van twaalf gemeenten geven aan op dit moment nog niet van plan te zijn om de wachtgeldregeling te schrappen. Zwolle en Delft hebben het al wel gedaan


  Maak melding

 41. Zwolle staat in de top drie van grootste wachtgeldbetalers aan oud-wethouders en oud-raadsleden. Dit jaar heeft Zwolle al bijna een half miljoen euro uitbetaald.

  Wachtgeld voor raadsleden lijkt me zeer overbodig; het is parttime functie (8-12 uur pw). Voor wethouders ligt dat anders. Zij gevebn een baan op voor een onzekere toekomst in het openbaar bestuur. Als we belang hechten aan goede bestuurders dan moeten we de onzekrheid van een politiek bestaan niet afwentelen op deze individuen. Het schijnt overigens ook nogal moeilijk te zijn voor wethouders om na de politiek weer aan de bak te komen. Misschien hebben ze we liever goede begeleiding bij het vinden van ander werk dan wachtgeld.


  Maak melding

 42. ik zag het net inderdaad op het www en nu hier.
  Zijn dat oude regelingen of komen er nog steeds weer riante wachters bij?
  Het is maar goed dat de cultuursubsidie wat terug geschroefd is, want anders kwam men met het wachtgeld in de knoop 🙁


  Maak melding

 43. Dame; so far voor alle mensen die werken in gesubsidiëerde baantjes (vroegere melkert…) en die nu hun werk massaal kwijt schijnen te raken.Die betalen de tol voor dergelijke wachtgeld-uitspattingen – hoe kan het ook anders.>:(


  Maak melding

 44. QM Ik snap het niet. Als je het over raadsleden hebt, dan ben ik het helemaal met je eens. Dat zijn amateurpolitici die een onkostenvergoeding ontvangen, maar dei wat mij betreft h=geen wachtgeld hoeven te ontvangen.
  Voor bestuurders zie ik dat anders. Lees ik het verkeerd als ik denk dat je stelt dat het voor mensen met een Melkertbanen erger is om werkloos te zijn dan voor een wethouder?


  Maak melding

 45. Eerder kwam Hero Brinkman in opspraak nadat hij een barman van sociëteit Nieuwspoort had geslagen, en werd zijn partijgenoot Marcial Hernandez aangehouden omdat hij een kopstoot zou hebben uitgedeeld in een café in Den Haag. PVV’er Dion Graus zou in 2002 zijn toenmalige hoogzwangere echtgenoot hebben mishandeld.  Maak melding

 46. Vroeger waren onze volksvertegenwoordigers keurige nette personen maar tegenwoordig mag je van een beetje politicus toch wel wat meer verwachten? 🙂


  Maak melding

 47. Hoe zou Geert dat aanpakken?
  Beste Lucassen, je begrijpt dat jouw verleden een smet op mijn partij is, en daarom verwijder ik je uit de fractie. Ik verwacht wel dat je over je periode in de fractie verder niets naar buiten brengt:o


  Maak melding

 48. Bericht door Dame, op 11 november 2010 om 20:39
  Zou Wilders zijn mensen niet screenen?

  Misschien niet. maar voordat iemand in de 2e Kamer gaat zitten dan zal er toch wel een verklaring van goed gedrag afgegeven moeten worden?


  Maak melding

 49. Oh Assie, dus geen ban.;) Gelukkig maar.
  Ik denk dat Wilders zelf zijn mensen moet screenen. Hij bepaalt wie hij geschikt acht om zijn denkbeelden te verwoorden. Hoewel hij het allemaal het liefst zelf verwoord, geloof ik.
  Elke Nederlander boven de 18 – behoudens enkele uitzonderingen – heeft het passief kiesrecht, d.w.z mag dus gekozen worden in de Tweede Kamer. Er zijn wel enkele uitzonderingen, volgens mij als je in de gevangenis zit, maar dat zou ik moeten opzoeken.


  Maak melding

 50. Van wiki

  In Nederland heeft iedere in Nederland wonende burger met de Nederlandse nationaliteit die op de dag van de verkiezingen 18 jaar of ouder is, kiesrecht voor waterschappen, provinciale staten en de Tweede Kamer. Op deze regel bestaan een aantal uitzonderingen:

  1.De rechter mag iemand het kiesrecht ontnemen (bijv. wanneer iemand een ernstig delict tegen de staat gepleegd heeft);
  2.De rechter mag bepalen dat iemand geestelijk niet in staat is te stemmen (De rechter kan bijv. iemand onder curatele stellen)
  3.Verder geldt dat kiezers die op de dag van de verkiezingen in de gevangenis zitten, alleen door middel van een machtiging mogen stemmen.
  4.De derde groep vindt men in Art. B1 van de kieswet. Dit zijn Nederlanders die op de dag van de verkiezingen hun werkelijke woonplaats hebben in Aruba, Curaçao of Sint Maarten. Deze personen mogen ook niet stemmen. Aruba, Curaçao en Sint Maarten hebben immers zelf een parlement.  Maak melding

 51. Dus na 20 jaar bajes kan iemand wel in de 2e Kamer komen maar geen overheidsfunctie (ambtenaar worden) bekleden? Vind ik wel een beetje raar.


  Maak melding

 52. @Zwolse, jouw link van 21:16 is geen nieuws want dat is een bericht van juli 2010. Krijg zo’n beetje de indruk dat je het hele internet afpluist om negatieve berichtgeving over de PVV op te sporen en het vervolgens hier neer te pleuren. Ben er deze week ook nog een aantal tegengekomen over de PvdA maar heb dat bewust niet geplaatst omdat het niet meer actueel is.


  Maak melding

 53. Hmm jij zet iemand dus al aan de schandpaal voordat er recht is gesproken? Als er eens iets negatiefs iets over de PVDA ben je stil? duidelijk


  Maak melding

 54. Met deze hypocriet heb jij toch nog gesproken en handje geschud?

  Meneer Cohen. U draait en u bent niet eerlijk;
  PVV komt met voorstel om de macht van hare majesteit de informateur in te perken. Voorstel haalt het niet, want de PvdA heb er geen zin an. Hoppa, zo naar de prullemand, historische kans (*) verkeken. Maar wat zegt Job een paar weken later: “Nu wijst de koningin de informateur aan. Ik denk dat het verstandig is om dat nog eens goed tegen het licht te houden.” Huh, wat is dat nou voor een draai?

  Of is dit niet waar?


  Maak melding

 55. Dus na 20 jaar bajes kan iemand wel in de 2e Kamer komen maar geen overheidsfunctie (ambtenaar worden) bekleden? Vind ik wel een beetje raar.

  Dat klopt Assie. Geldt ook voor de gemeenteraad én voor provinciale staten. Er zit ook een reden achter. Het passief kiesrecht is een van de grondrechten van mensen. Dat mag je niet lichtvaardig verliezen. Iemand die zijn straf heeft uitgezeten, heeft recht op een nieuwe start en iemand die niet is veroordeeld kan natuurlijk ook zijn kiesrecht niet verliezen.
  Voor ministers, wethouders en gedeputeerden geldt overigens wel dat ze van goed gedrag moeten zijn. Dat heeft te maken met de positie die ze gaan bekleden en waarin ze vertrouwelijke zaken moeten behandelen.
  De regels voor ambtenaren zijn idd veel strenger. Maar ook ambtenaren krijgen veel onder ogen. De samenleving moet op hun onkreukbaarheid kunnen vertrouwen. Ambtenaren moeten zich ook vrij voelen in hun advies, d.w.z. dat ze niet de politici naar de mond moeten praten maar op grond van hun deskundigheid moeten adviseren. Dat is ook de reden van de aparte beschermde rechtspositie van ambtenaren. Voorkomen moet namelijk worden dat een ambtenaar de dupe wordt van de luimen van een toevallige politicus. Helaas wordt dit aspect hedentendage weinig betrokken in de discussie over de rechtspositie van ambtenaren.


  Maak melding

 56. Bericht door Derk, op 11 november 2010 om 21:45
  Waar is Dick?

  Bericht door Assendörper, op 11 november 2010 om 20:43
  Hier ben ik Dame.

  Assie heeft zijn plek ingenomen. Hij moet alleen nog een beetje oefenen met typen: het aantal postings valt een beetje tegen tot nu toe.:D


  Maak melding

 57. Bericht door Dame, op 11 november 2010 om 22:39
  Assie heeft zijn plek ingenomen. Hij moet alleen nog een beetje oefenen met typen: het aantal postings valt een beetje tegen tot nu toe.

  @Dame, ben al blij dat ik ’s avonds af en toe wat kan posten en soms in het weekend wat.:)


  Maak melding

 58. In Nieuwsuur vanavond zei Ferry Mingelen dat Wilders nog in de TK is, waarschijnlijk in gesprek met Lucassen. Wilders zit wel klem: hij kan Lucassen er alleen uitgooien als deze ook wil vertrekken. Wil Lucassen als Lijst Lucassen blijven zitten – hij ís uiteindelijk gekozen – dan wordt de basis onder dit kabinet wel erg smal.


  Maak melding

 59. OM en Dame.

  Geert heeft het er maar druk mee en maakt overuren.

  Hoe je het ook wend of keert deze waslijst, Marcial Hernandez, uitdeler van een kopstoot,Dion Graus losse handjes en mishandelen van echtgenote, Arjan Brogt de oplichter, van Bemmel een fraudeur, Markuszower voor verboden wapenbezit, Hero Brinkman die zijn vuisten gebruikt tegen een barman, die van Hemert voor niet kloppende CV en de voor ontucht veroordeelde en vermeende buurtterrorist Lucassen zal als het zwaard damocles blijven hangen.


  Maak melding

 60. En Cohen heeft het er maar druk mee om weer zieltjes te winnen. Zou die nog wel slapen?

  Mag ik nu nog eens jou visie van die draaier horen/lezen over het voorstel van de PVV die Cohen eerst afkeurde en er later wel mee kwam?

  Ik heb absoluut niets met de PVV dat is een putje maar ben benieuwd naar jou visie hierover. 😉


  Maak melding

 61. Derk, het woord ‘draaier’ schijnt hedentendage als politiek doodzonde te worden gebruikt. Als partijen nooit zouden ‘draaien’ zou er weinig van de grond komen hier. Wat ik van de PvdA-draai begrijp is het maar vanuit welke invalshoek je redeneert of je dat oordeel geeft of niet.
  Kort gezegd, is de PvdA niet tegen de monarchie (die met dank aan Drees, Den Uyl en Kok dan ook nog stevig in het zadel zit).
  Binnen de PvdA werd de rol van Koningin tijdens de formatie al lang geleden aan de kaak gesteld. Cohen en consorten hebben in eerste instantie niet voor de motie van PVV gestemd vanwege de context van die motie die volgens Cohen voortkwam uit “venijn en revanchisme”. Wellicht vind jij dat een onzinargument. Ik kan deze redenering goed volgen. Ik ben al lange tijd vanwege overwegingen van democratie voorstander van een republiek. Niettemin is het onbeschaafd om Beatrix zolang zij er zit te schofferen. Dit gebeurde tijdens de laatste formatie een paar maal. Zodra men haar een rol geeft, moet men haar gunnen deze te spelen.


  Maak melding

 62. Dame.

  Dit is tenminste de volledige weergave van de reden.Daarom reageer ik ook niet meer op halve waarheden,het bekt mij iets te makkelijk.


  Maak melding

 63. Op naar nieuwe verkiezingen dan maar????? Premier rutte was in de eerste plaats al geen goed idee…en het moet zelfs in het meest benevelde vvd- brein nou zijn doorgedrongen dat dit onsamenhangend- kabinet geen enkele kans heeft…hun machtswellust ten spijt.


  Maak melding

 64. Vuilnisman….mag deze rotzooi ook mee?

  Vond Fokke & Sukke ook wel lachen maar dat democratiseren zal om de drommel nog niet meevallen met een Drinkman, Dionneke (al die bijna veroordelingen) en die schuinsmarcheerder die nu weer lag te smeren met 2 onderdanen en de hele buurt gek heeft gemaak met schelden waarbij hij de kreet k*nker ook gebruikte: schokkend!!! Oh ja die Hernandez hebben ze ook nog….Martin Bosma met zijn uber-Linkse vrouw en zijn demoniserende boekje………..Zakie!
  —————–Update:

  Wilders aarzelt over lot criminele PVV’er
  Lid PVV-fractie veroordeeld wegens ontucht, schuldig aan vernieling, poging tot geweld ?? Wilders neemt nog geen beslissing: ‘Ik moet nu gaan nadenken’ ?? Lot kabinet in handen van buurtterrorist Lucassen
  Wilders heeft nog geen beslissing genomen over het lot van Eric Lucassen, het PVV-kamerlid dat in opspraak raakte wegens intimidatie en bedreiging van zijn voormalige buurtgenoten, blijkt in 2002 veroordeeld te zijn voor ontucht. Bij het schoolbateljon in Ermelo waar hij instructeur was verrichtte hij seksuele handelingen met twee soldates in opleiding.

  In de tijd dat Eric Lucassen segeant was bij de Koninklijke Landmacht is hij veroordeeld wegens ontucht. RTL-nieuws die de uitspraak van Lucassen’s strafzaak in het bezit heeft, meldt dat de veroordeling van de PVV??er onderdeel is van de zogenoemde Ermelose ontuchtzaak. Lucassen ging nog in hoger beroep, maar werd uiteindelijk toch veroordeeld.

  Op Crimesite kwamen donderdag nog meer nieuwe onthullingen over zijn verleden aan het licht. Zo zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan vernieling en een poging tot geweldpleging. Crimesite sprak met twee mensen die ook het slachtoffer werden van Lucassen. Zijn voormalige zwager Lex Warnies deed in 1996 aangifte van vernieling. Zijn auto werd total-loss geslagen door het huidige PVV-kamerlid. En een medewerker van coffeeshop Willie Wortel in Haarlem werd aangevlogen door Lucassen.

  Door Crimesite-verslaggevers Vincent Verweij en Wim van de Pol

  Lex Warnies was in de jaren negentig getrouwd met de halfzus van Eric Lucassen, die toen nog in Amsterdam woonde. Hij was dus op dat moment zijn zwager. Hij vertelt: “Ook ik heb (in 1996) aangifte gedaan tegen Eric Lucassen en zijn stiefbroer Martin Bierhaalder vanwege dusdanige vernieling aan mijn auto dat deze total loss verklaard moest worden. Hij heeft destijds lachend aan zijn omgeving laten weten dat hij voor de vernieling verantwoordelijk was. Hij heeft zijn toenmalige vriendin gedreigd niet voor mij te getuigen. Naar verluidt had hij toen al meerdere vernielingen aan auto’s op zijn geweten. Hij woonde toendertijd in de Lekstraat in Amsterdam”. Warnies zegt dat de aanleiding een familieruzie was, waarbij hij opmerkingen had gemaakt over Lucassen’s moeder. Luister hier naar de telefonische toelichting die Warnies tegenover crimesite gaf:

  Ook in Haarlem blijken er meer problemen te zijn geweest. De vriendin van Lucassen, Sandra, werkte enige tijd in een vestiging van coffeeshop Willie Wortel. Sandra is een nicht van Nol van Schaik, die eigenaar is van twee ‘Willie Wortel’ coffeeshops in Haarlem. Op enig moment is er ruzie ontstaan omdat Lucassen vermoedde dat een mannelijk personeelslid van de Willie Wortel een oogje op zijn vriendin had. Het voormalig personeelslid, dat anoniem wil blijven, vertelde ons vandaag:

  “Het speelde vier jaar geleden. Eric Lucassen kwam regelmatig in de Willie Wortel om een joint te roken, over het leven te praten en zijn vriendin te bezoeken. Ik vond hem wel interessant, hij had meer te vertellen dan de meeste coffeeshop bezoekers. Maar hij haalde dingen in zijn hoofd. Ik zou een oogje op zijn vriendin hebben gehad. Op zeker moment kwam hij rennend op me af om me een klap te verkopen. Hij vloog me aan. Maar ik kon wegduiken achter de balie, waardoor hij niet bij me kon. Omstanders hebben de boel toen gesust. Later hebben we het uitgepraat en ik heb geen aangifte gedaan”.
  ———
  Zou FEMKE bedoelen dat Geert alles moet hebben geweten???

  Tweet van de dag
  vr 12 november 2010
  Voor de helderheid: partijleider/voorzitter kan bij AIVD verzoek doen voor een ‘naslag’ naar kandidaat-parlementarier #kosteloos

  Femke Halsema
  ——-De andere beschuldiging; dezelfde persoon:—————–

  PVV-Kamerlid Lucassen bedreef buurtterreur
  Crimesite.nl onthult schokkend wangedrag PVV-woordvoerder Wonen & Wijken: bedreigingen, intimidatie, burenruzie’s

  Eric Lucassen, die eerder dit jaar voor de PVV werd gekozen in de Tweede Kamer, blijkt buurtgenoten in zijn voormalige woonplaats Haarlem jarenlang te hebben bedreigd en geintimideerd. Verschillende wijkbewoners deden tussen 2006 en 2009 aangifte tegen Lucassen en hij werd aangehouden door de politie. Lucassen is het derde Kamerlid van de PVV dat in opspraak raakt door bedreiging of geweld.

  Door Crimesite-verslaggevers Wim van de Pol en Vincent Verweij

  Het Kamerlid woonde van 2006 tot 2009 in de Badelochstraat in Haarlem-Noord. De PVV’er wilde niet dat mensen in zijn straat honden uitlieten, hun auto parkeerden of er hun kinderen lieten spelen. Hij schold vrouwen uit voor ‘dikke zeug’ en ‘kankerhoer’, intimideerde een bejaarde man zodanig dat deze huilend aangifte deed bij de politie.

  Verder dreigde hij zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, jaagde allochtone kinderen de stuipen op het lijf en riep tegen buren ‘ik ga in je brievenbus pissen’.

  Er zijn verschillende aangiftes gedaan tegen hem (in bezit van Crimesite) en de politie moest er enkele malen aan te pas komen om de boel te sussen. Daarbij zou het Kamerlid ook in de boeien zijn geslagen en in een politiecel zijn beland. De 72-jarige Johan Veldmeijer deed vier keer aangifte tegen Lucassen, nadat Lucassen emmers water over hem gooide, zijn gehoorapparaat vernielde en hem bedreigde.

  De wijkagent die de aangifte opnam noteerde: ‘Ik zag dat de aangever tranen in de ogen had en trillende handen’.

  Buurtbewoners beschrijven Eric Lucassen als een intolerante man die voortdurend confrontaties zocht. Buurtbewoonster Herberich: ‘Een doodenge man, die de hele buurt intimideerde. Mensen waren bang voor hem.’ Volgens Herberich is Lucassen ‘twee of drie keer’ door de politie met handboeien om aangehouden en afgevoerd.

  Bewoners van de wijk kennen Lucassen als iemand die vaak met ontbloot bovenlijf, vol met tatoeages, in de tuin voor zijn huis zat. Ze waren dan ook verbaasd om hem in mei van dit jaar met stropdas en kostuum in de krant te zien als kandidaat-kamerlid voor de PVV. ‘Een schande dat zo iemand het Nederlandse volk mag vertegenwoordigen’, aldus buurvrouw Gerda Spaanse.

  De intimidatie van de buurtgenoten heeft drie jaar geduurd, van 2006 tot eind 2009, toen is Lucassen verhuisd naar Zandvoort. In mei 2010 is hij de Kamer gekozen. Lucassen moet er als politicus voor zorgen dat de leefbaarheid in steden verbeterd, Hij is woordvoerder wonen & wijken voor de PVV. Op de website van de PVV wordt vermeld dat hij moet zorgen ‘dat er een eind komt aan de softe aanpak van de verloederde wijken in ons land.’

  Lucassen is het derde PVV Kamerlid dat in opspraak raakt vanwege geweld of bedreiging. Hero Brinkman en Marcial Hernandez gingen hem voor. Brinkman sloeg een barman van sociëteit Nieuwspoort die hem weigerde nog langer drank te schenken. En vorige maand werd Hernandez aangehouden wegens het uitdelen van een kopstoot in een cafe.

  Inmiddels heeft Eric Lucassen aan Crimesite een reactie gegeven op dit bericht: ‘De incidenten waar u op doelt waren het gevolg van een langlopend meningsverschil met een aantal hondenbezitters over de overlast die ik ondervond van hondenpoep. Van intimiderend of bedreigend gedrag van mijn kant is absoluut geen sprake geweest.’

  De politie Kennemerland zegt in verband met wetgeving geen enkel commentaar op de zaak te kunnen geven.

  In de actualiteitenrubriek van Wakker Nederland om 20.25 op Nederland 2 de reportage die Crimesite over deze kwestie maakte en ook politieke reacties.

  Zie ook: Crimesite.nl (tijdelijk moeilijk bereikbaar)

  Update 18:55 Eric Lucassen kwam vorige maand als Kamerlid in het nieuws omdat hij publiekelijk werd teruggefloten door PVV-leider Wilders. Hij wilde een motie van de SP ondertekenen maar mocht dat niet, vermoedelijk omdat daardoor de gedoogpositie van minister Donner in gevaar zou komen.

  Update 23.35

  PVV-leider Geert Wilders heeft in een reactie aangekondigd de beschuldigingen “tot de bodem” uit te zoeken.  Maak melding

 65. (waarom is mijn vorige bijdrage bij de censuur?)

  PVV-Kamerlid Lucassen bedreef buurtterreur

  Crimesite.nl onthult schokkend wangedrag PVV-woordvoerder Wonen & Wijken: bedreigingen, intimidatie, burenruzie’s

  Eric Lucassen, die eerder dit jaar voor de PVV werd gekozen in de Tweede Kamer, blijkt buurtgenoten in zijn voormalige woonplaats Haarlem jarenlang te hebben bedreigd en geintimideerd. Verschillende wijkbewoners deden tussen 2006 en 2009 aangifte tegen Lucassen en hij werd aangehouden door de politie. Lucassen is het derde Kamerlid van de PVV dat in opspraak raakt door bedreiging of geweld.

  Door Crimesite-verslaggevers Wim van de Pol en Vincent Verweij

  Het Kamerlid woonde van 2006 tot 2009 in de Badelochstraat in Haarlem-Noord. De PVV’er wilde niet dat mensen in zijn straat honden uitlieten, hun auto parkeerden of er hun kinderen lieten spelen. Hij schold vrouwen uit voor ‘dikke zeug’ en ‘kankerhoer’, intimideerde een bejaarde man zodanig dat deze huilend aangifte deed bij de politie.

  Verder dreigde hij zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, jaagde allochtone kinderen de stuipen op het lijf en riep tegen buren ‘ik ga in je brievenbus pissen’.

  Er zijn verschillende aangiftes gedaan tegen hem (in bezit van Crimesite) en de politie moest er enkele malen aan te pas komen om de boel te sussen. Daarbij zou het Kamerlid ook in de boeien zijn geslagen en in een politiecel zijn beland. De 72-jarige Johan Veldmeijer deed vier keer aangifte tegen Lucassen, nadat Lucassen emmers water over hem gooide, zijn gehoorapparaat vernielde en hem bedreigde.

  De wijkagent die de aangifte opnam noteerde: ‘Ik zag dat de aangever tranen in de ogen had en trillende handen’.

  Buurtbewoners beschrijven Eric Lucassen als een intolerante man die voortdurend confrontaties zocht. Buurtbewoonster Herberich: ‘Een doodenge man, die de hele buurt intimideerde. Mensen waren bang voor hem.’ Volgens Herberich is Lucassen ‘twee of drie keer’ door de politie met handboeien om aangehouden en afgevoerd.

  Bewoners van de wijk kennen Lucassen als iemand die vaak met ontbloot bovenlijf, vol met tatoeages, in de tuin voor zijn huis zat. Ze waren dan ook verbaasd om hem in mei van dit jaar met stropdas en kostuum in de krant te zien als kandidaat-kamerlid voor de PVV. ‘Een schande dat zo iemand het Nederlandse volk mag vertegenwoordigen’, aldus buurvrouw Gerda Spaanse.

  De intimidatie van de buurtgenoten heeft drie jaar geduurd, van 2006 tot eind 2009, toen is Lucassen verhuisd naar Zandvoort. In mei 2010 is hij de Kamer gekozen. Lucassen moet er als politicus voor zorgen dat de leefbaarheid in steden verbeterd, Hij is woordvoerder wonen & wijken voor de PVV. Op de website van de PVV wordt vermeld dat hij moet zorgen ‘dat er een eind komt aan de softe aanpak van de verloederde wijken in ons land.’

  Lucassen is het derde PVV Kamerlid dat in opspraak raakt vanwege geweld of bedreiging. Hero Brinkman en Marcial Hernandez gingen hem voor. Brinkman sloeg een barman van sociëteit Nieuwspoort die hem weigerde nog langer drank te schenken. En vorige maand werd Hernandez aangehouden wegens het uitdelen van een kopstoot in een cafe.

  Inmiddels heeft Eric Lucassen aan Crimesite een reactie gegeven op dit bericht: ‘De incidenten waar u op doelt waren het gevolg van een langlopend meningsverschil met een aantal hondenbezitters over de overlast die ik ondervond van hondenpoep. Van intimiderend of bedreigend gedrag van mijn kant is absoluut geen sprake geweest.’

  De politie Kennemerland zegt in verband met wetgeving geen enkel commentaar op de zaak te kunnen geven.

  In de actualiteitenrubriek van Wakker Nederland om 20.25 op Nederland 2 de reportage die Crimesite over deze kwestie maakte en ook politieke reacties.

  Zie ook: Crimesite.nl (tijdelijk moeilijk bereikbaar)

  Update 18:55 Eric Lucassen kwam vorige maand als Kamerlid in het nieuws omdat hij publiekelijk werd teruggefloten door PVV-leider Wilders. Hij wilde een motie van de SP ondertekenen maar mocht dat niet, vermoedelijk omdat daardoor de gedoogpositie van minister Donner in gevaar zou komen.

  Update 23.35

  PVV-leider Geert Wilders heeft in een reactie aangekondigd de beschuldigingen “tot de bodem” uit te zoeken.  Maak melding

 66. @ Marcello, ik zal je ff helpen. Volgens mijn bron

  Aarzelt Geert (de man die zo graag besluitvaardig wil overkomen) NOG STEEDS (sinds middernacht) over het lot van de criminele PVV’er

  Maar jij weet ongetwijfelt meer? Kom er maar in marcello….


  Maak melding

 67. bin (Zelfstandig naamwoord)
  a container (usually metal or plastic, often large) in which corn etc is stored or rubbish is collected: ⤽a waste-paper bin⤝
  bak  Maak melding

 68. Bin…sorry ik schrik al. Gister (P&W) kwam men er namelijk eindelijk achter dat extreme-Moslims, als Bin-Laden en zijn aanhang, onnoemlijk veel meer slachtoffers onder Moslims hadden veroorzaakt dan onder (de zogenaamde soms bijna superieure) Westerlingen. iemand gezien?

  @ Drama, beetje hetzelfde dus als mij

  Bericht door dick, op 12 november 2010 om 11:40
  Vuilnisman….mag deze rotzooi ook mee?

  als antwoord op Zwolse, daarboven?


  Maak melding

 69. 14 uur later…nog geen witte rook: Geert aarzelt over lot criminele PVV’er

  Lid PVV-fractie veroordeeld wegens ontucht, schuldig aan vernieling, poging tot geweld ?? Wilders neemt nog geen beslissing: ‘Ik moet nu gaan nadenken’ ??

  Lot kabinet in handen van buurtterrorist Lucassen

  Sargasso: Eric Lucassen moet gewoon in de PVV fractie gehandhaafd blijven want zijn aanwezigheid draagt bij aan een representatieve afspiegeling van het PVV electoraat.  Maak melding

 70. PVV fractie goed voor 50,3 jaar celstraf
  Geoff (Sargasso.nl: kan dit niet linken want dan zie je mijn mailadres)

  Schijnbaar nog excl: Update 20:24 | ??PVV-Kamerlid Lucassen veroordeeld voor ontucht??, zo blijven we tellen??

  Met het nieuwste nieuws over de buurtterreur van PVV-Kamerlid Eric Lucassen dringt zich de vraag op: hoe crimineel is de PVV fractie eigenlijk? Inmiddels lijkt de criminaliteit onder PVV Kamerleden nóg hoger te liggen dan onder Nederlandse Marokkanen, o zoete ironie?? Om een indicatie van het criminele karakter te krijgen volgt hieronder een opsomming van crimineel gedrag waarvoor huidige PVV Kamerleden zijn, worden of zouden moeten worden aangeklaagd. Let wel: aangeklaagd maar niet veroordeeld, we leven -ondanks alles- nog steeds in een rechtsstaat. Tussentijds resultaat: de PVV fractie is in totaal goed voor een halve eeuw aan celstraf, telt u even mee?

  Martin Bosma wilde de ??rode neuzen?? van NOS medewerkers afhakken, in het bijzonder die van een Nova-presentatrice: ⤽Ooh, ik zie Clairy Polak al liggen??⤝ Strikt gezien is dit een bedreiging. De maximumstraf hiervoor is twee jaar cel.

  Hero Brinkman deze oud inspecteur van politie spant vooralsnog de kroon: in januari 2009 beledigde hij de minister van Justitie van de Nederlandse Antillen (maximaal drie maanden gevangenisstraf), in september maakte Brinkman in Nieuwspoort zich schuldig aan openbare dronkenschap (12 dagen cel), begon hij zelf drank te pakken (diefstal, vier jaar) en sloeg hij, volgens het slachtoffer, de barman (geweldpleging, vier jaar). Later werd er door een aannemer een aanklacht tegen Brinkman ingediend wegens mishandeling (vier jaar) en poging tot doodslag (15 jaar). Bij elkaar is dat 27,3 jaar cel.

  Sietse Fritsma werd zowel in 2007 als in 2008 in de Tweede Kamer op de vingers getikt wegens discriminatie. Het plan van Fritsma om criminele Marokkaanse jongeren samen met hun ouders uit te zetten ging zelfs Rita Verdonk te ver: ⤽Pure discriminatie⤝. Op discriminatie staat ook een maximumstraf van twee jaar. Dit is dus vier jaar in totaal.

  Tegen Dion Graus werden meerdere aangiften gedaan; Hij zou zijn destijds acht maanden zwangere vrouw hebben mishandeld, zijn schoonvader hebben bedreigd en een andere vrouw hebben bedreigd en gestalkt (zie het Dossier Graus in De Limburger). Ook zou er bij Graus sprake zijn van onbetaalde rekeningen en onjuiste informatie over zijn verleden. Opgeteld zou Graus hiervoor tien jaar hebben kunnen krijgen. Saillant detail: Justitie in Antwerpen heeft de zaak niet vervolgd ⤽Niet omdat er onvoldoende bewijs was, maar wegens opportuniteitsredenen. Uit 50.000 zaken moeten wij een keuze maken, we kunnen niet alles doen.⤝ Hoor ik daar iemand wraking roepen..?

  Marcial Hernandez bracht al een nacht in de cel door nadat hij in café Berger op het Plein in Den Haag een ambtenaar van EZ een kopstoot had gegeven (geweldpleging, vier jaar cel). Geert Wilders ontkende eerst het incident, daarna bedekte hij het met de mantel der liefde.

  Eric Lucassen, deze woordvoerder Wonen & Wijken terroriseerde zijn eigen woonbuurt in Haarlem. Hij riep ??dikke zeug?? en ??kankerhoer?? tegen buurvrouwen, intimideerde een bejaarde man zodanig dat deze huilend aangifte deed bij de politie. Verder dreigde hij zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, jaagde allochtone kinderen de stuipen op het lijf en riep tegen buren ??ik ga in je brievenbus pissen??. Dit is overduidelijk bedreiging waarop een maximumstraf van twee jaar cel staat. Maar mocht er ook sprake zijn van vernieling (brievenbus plassen) en als de bedreigende Lucassen toch daad bij woord heeft gevoegd kan de straf hoger uitvallen en komt hij wellicht ook in aanmerking voor TBS?

  Het staat nog te bezien of Geert Wilders veroordeeld gaat worden voor aanzetten tot haat tegen moslims en dat hij dan ook een jaar cel krijgt. Maar als iedereen in de fractie veroordeeld zou zijn voor waar ze voor aangeklaagd waren en nog worden, dan zit er dus voor 50 jaar, drie maanden en 12 dagen aan gevangenisstraf in de Tweede Kamer voor de PVV. Dankzij de brievenbus plassende Lucassen ziet de zelfkant van de PVV fractie deze week Abraham, maar 50,3 jaar is ongetwijfeld nog niet de eindstand??

  Vrijwel zeker is er op bovenstaand lijstje nog een hoop af te dingen of kan er nog meer celstraf worden toegevoegd. Laat het weten in de comments, maar houdt u aan de wet en betracht goede zeden. Twee oud PVV Kamerleden danwel kandidaten zijn niet meegenomen in de berekening: Gidi Markuszower is buiten beschouwing gelaten, de vier jaar of een geldboete van ?? 45.000,- voor verboden wapenbezit is niet relevant, want hij is uit de fractie gestapt. Ook de veroordeling van Arjan Brogt is niet relevant, want ook deze is opgestapt.  Maak melding

 71. PVV fractie goed voor 50,3 jaar celstraf

  Door: Geoff van Sargasso die ik helaas niet kan linken….Update 20:24 | ??PVV-Kamerlid Lucassen veroordeeld voor ontucht??, zo blijven we tellen??

  Met het nieuwste nieuws over de buurtterreur van PVV-Kamerlid Eric Lucassen dringt zich de vraag op: hoe crimineel is de PVV fractie eigenlijk? Inmiddels lijkt de criminaliteit onder PVV Kamerleden nóg hoger te liggen dan onder Nederlandse Marokkanen, o zoete ironie?? Om een indicatie van het criminele karakter te krijgen volgt hieronder een opsomming van crimineel gedrag waarvoor huidige PVV Kamerleden zijn, worden of zouden moeten worden aangeklaagd. Let wel: aangeklaagd maar niet veroordeeld, we leven -ondanks alles- nog steeds in een rechtsstaat. Tussentijds resultaat: de PVV fractie is in totaal goed voor een halve eeuw aan celstraf, telt u even mee?

  Martin Bosma wilde de ??rode neuzen?? van NOS medewerkers afhakken, in het bijzonder die van een Nova-presentatrice: ⤽Ooh, ik zie Clairy Polak al liggen??⤝ Strikt gezien is dit een bedreiging. De maximumstraf hiervoor is twee jaar cel.

  Hero Brinkman deze oud inspecteur van politie spant vooralsnog de kroon: in januari 2009 beledigde hij de minister van Justitie van de Nederlandse Antillen (maximaal drie maanden gevangenisstraf), in september maakte Brinkman in Nieuwspoort zich schuldig aan openbare dronkenschap (12 dagen cel), begon hij zelf drank te pakken (diefstal, vier jaar) en sloeg hij, volgens het slachtoffer, de barman (geweldpleging, vier jaar). Later werd er door een aannemer een aanklacht tegen Brinkman ingediend wegens mishandeling (vier jaar) en poging tot doodslag (15 jaar). Bij elkaar is dat 27,3 jaar cel.

  Sietse Fritsma werd zowel in 2007 als in 2008 in de Tweede Kamer op de vingers getikt wegens discriminatie. Het plan van Fritsma om criminele Marokkaanse jongeren samen met hun ouders uit te zetten ging zelfs Rita Verdonk te ver: ⤽Pure discriminatie⤝. Op discriminatie staat ook een maximumstraf van twee jaar. Dit is dus vier jaar in totaal.

  Tegen Dion Graus werden meerdere aangiften gedaan; Hij zou zijn destijds acht maanden zwangere vrouw hebben mishandeld, zijn schoonvader hebben bedreigd en een andere vrouw hebben bedreigd en gestalkt (zie het Dossier Graus in De Limburger). Ook zou er bij Graus sprake zijn van onbetaalde rekeningen en onjuiste informatie over zijn verleden. Opgeteld zou Graus hiervoor tien jaar hebben kunnen krijgen. Saillant detail: Justitie in Antwerpen heeft de zaak niet vervolgd ⤽Niet omdat er onvoldoende bewijs was, maar wegens opportuniteitsredenen. Uit 50.000 zaken moeten wij een keuze maken, we kunnen niet alles doen.⤝ Hoor ik daar iemand wraking roepen..?

  Marcial Hernandez bracht al een nacht in de cel door nadat hij in café Berger op het Plein in Den Haag een ambtenaar van EZ een kopstoot had gegeven (geweldpleging, vier jaar cel). Geert Wilders ontkende eerst het incident, daarna bedekte hij het met de mantel der liefde.

  Eric Lucassen, deze woordvoerder Wonen & Wijken terroriseerde zijn eigen woonbuurt in Haarlem. Hij riep ??dikke zeug?? en ??k*nkerh*er?? tegen buurvrouwen, intimideerde een bejaarde man zodanig dat deze huilend aangifte deed bij de politie. Verder dreigde hij zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, jaagde allochtone kinderen de stuipen op het lijf en riep tegen buren ??ik ga in je brievenbus pissen??. Dit is overduidelijk bedreiging waarop een maximumstraf van twee jaar cel staat. Maar mocht er ook sprake zijn van vernieling (brievenbus plassen) en als de bedreigende Lucassen toch daad bij woord heeft gevoegd kan de straf hoger uitvallen en komt hij wellicht ook in aanmerking voor TBS?

  Het staat nog te bezien of Geert Wilders veroordeeld gaat worden voor aanzetten tot haat tegen moslims en dat hij dan ook een jaar cel krijgt. Maar als iedereen in de fractie veroordeeld zou zijn voor waar ze voor aangeklaagd waren en nog worden, dan zit er dus voor 50 jaar, drie maanden en 12 dagen aan gevangenisstraf in de Tweede Kamer voor de PVV. Dankzij de brievenbus plassende Lucassen ziet de zelfkant van de PVV fractie deze week Abraham, maar 50,3 jaar is ongetwijfeld nog niet de eindstand??

  Vrijwel zeker is er op bovenstaand lijstje nog een hoop af te dingen of kan er nog meer celstraf worden toegevoegd. Laat het weten in de comments, maar houdt u aan de wet en betracht goede zeden. Twee oud PVV Kamerleden danwel kandidaten zijn niet meegenomen in de berekening: Gidi Markuszower is buiten beschouwing gelaten, de vier jaar of een geldboete van ?? 45.000,- voor verboden wapenbezit is niet relevant, want hij is uit de fractie gestapt. Ook de veroordeling van Arjan Brogt is niet relevant, want ook deze is opgestapt.  Maak melding

 72. Zwaar vervuilende fabriek krijgt toch vergunning VROM-inspectie

  Men vreest voor gezondheidsschade door ’s werelds grootste fosforproducent
  De provincie Zeeland gaat fosforproducent Thermphos een nieuwe milieuvergunning verstrekken terwijl op hetzelfde moment het functioneel Parket van het OM een strafrechterlijk onderzoek begint om vast te stellen of het bedrijf de milieuwetgeving overtreedt. GroenLinks Kamerlid Liesbeth van Tongeren vraagt de minister van Infrastructuur en Milieu om opheldering.
  —————————————–
  Lot Berlusconi aan zijden draadje

  Regering Berlusconi krijgt respijt tot begroting erdoor is
  Fractievoorzitter Italo Bocchino heeft laten weten dat regeringsleden van de partij Toekomst en Vrijheid (FLI) maandag hun ontslag in zullen dienen bij de Italiaanse premier Silvio Berlusconi. FLI-leider Gianfranco Fini heeft dreigde eerder zijn ministers en staatssecretarissen terug te zullen trekken als Berlusconi zijn ontslag niet zou aanbieden
  —————————————————-
  CDA was ‘ideeënloos’ en Balkenende wilde niet

  Rapport CDA commissie: Balkenende IV was vooral bezig met overleven
  Balkenende werd met tegenzin in de positie van lijsttrekker geduwd met een ‘onduidelijke’ boodschap die tot een groot verlies van het CDA leidde. Dat schrijft de CDA commissie in haar rapport over de verkiezingsnederlaag van haar partij op 9 juni. “Van Balkenende zelf had het niet gehoeven […] Hij had zich voorgenomen om bij de verkiezingen van 2011 niet meer als lijsttrekker op te treden”, zo is te lezen in het onderzoek dat onder leiding van de Limburgse commissaris van de koningin Léon Frissen werd uitgevoerd.
  ———————————————–
  Plannen openbaarheid bankdata van de baan

  Den Haag wilde na telecomdata ook bankgegevens openbaar maken voor politie en justitie. Eerder bleek uit een intern document van Justitie dat Den Haag na telecomgegevens nu ook toegang tot bankgegevens van burgers wilde. In eerste instantie zou het gaan om het opvragen van gegevens over wie bij welk bankrekeningnummer hoort, de naw-gegevens: naam, adres en woonplaats. Dit plan is nu van de baan.
  —————————–Gezien: toppper!!!————
  ‘Geef populistische monsters geen podium’

  Nobelprijs-winnaar Mario Vargas Llosa roept Nederland op om in opstand te komen tegen het populisme en nationalisme van de PVV.

  Het interview in Nieuwsuur


  Maak melding

 73. Zou pas echt een stunt zijn als die Lucassen uit de fractie wordt gezet, maar wel gewoon zijn kamerzetel opeist. Dan kunnen ze overal bij iedere voorgenomen besluit gaan bedelen om steun. Wat een puinhoop is het toch in Den Haag. Regeren? Ho maar!


  Maak melding

 74. Bericht door Zwolse, op 12 november 2010 om 08:59
  Dame.

  Dit is tenminste de volledige weergave van de reden.Daarom reageer ik ook niet meer op halve waarheden,het bekt mij iets te makkelijk.

  Als je voor een motie bent maar daar niet mee in wilt stemmen omdat die motie voortkwam uit venijn en revanchisme dan vind ik dat buitengewoon kinderachtig gedrag van die JankerT. Ook D66, SP en Groen Links deden daar niet moeilijk over en hebben die motie wel gesteund. Ik vond niet dat Derk halve waarheden verkondige want hij zei er duidelijk bij dat Cohen er geen zin aan heeft.

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/280745/Cohen-draait-Kamer-wil-beperking-macht-Koningin.htm?rss=true


  Maak melding

 75. Het valt me op dat nog maar weinig Nederlanders weten waar Pasen en Pinksteren voor staat. Het duurt niet lang voor we wel allemaal precies weten waar de sharia in is geworteld en wat de historie en betekenis van Taqiyya is. Ik vrees dat Wilders idd gelijk heeft en dat Nederland in rap tempo islamiseert ……… dankzij hemzelf.


  Maak melding

 76. Assie, je mag dat kinderachtig vinden en andere partijen mogen andere keuzes maken, maar feit is dat Cohen een plausibele reden geeft voor het in eerste instantie niet-steunen van de motie. Het is toch algemeen bekend dat Wilders niets heeft met deze Koningin. Of hij een republikein is, waag ik te betwijfelen, maar dat hij zich doodergert aan Beatrix is duidelijk. Is zij niet – meer nog dan Cohen – het zinnebeeld van samenbinding, samen thee drinken etc? Om in de context van de laatste kabinets(in)formatie en de wijze waarop de Koniging de rol die ze wel had gekregen, niet mocht spelen, meteen zo’n beetje als eerste daad een motie tegen haar rol in te dienen, komt niet alleen maar zakelijk en professioneel over. Het kan (en werd door iig Cohen) opgevat worden als uiting van een persoonlijke vendetta tegen Beatrix. Dat een partij daarvoor past, vind ik op zich wel fatsoenlijk. Ik vind zelf dat alle ondemocratische aspecten van de monarchie sowieso moeten worden aangepakt. Het gaat dan om het instituut monarchie en niet om de persoon Beatrix. Dat onderscheid wil Wilders nog weleens vergeten.


  Maak melding

 77. @ dame; hoef niet meer op Assie te reageren, want ik geloof dat ik het voortdurend met je reacties eens ben 😮 Achterstand? Neuh, kom hier wat minder was mijn voornemen per 1/11.


  Maak melding

 78. Oneens met 18:26 flauwe—aangeprate—kul. Maar als je dat wilt geloven, word dan evangeliste en ga de scholen af. Meeste suc6 misschien bij de Chr.scholen. Wel eens aan de opvoeders gedacht (*steekt hand in eigen boezem).

  Dat dankzij hemzelf….klopt zeker: als ik voortdurend (dag in dag uit) werd gedemoniseerd…..reken erop dat ik link werd! Al als ze dagelijks “geitenn*uker” tegen mij zouden zeggen….

  Mooi dat Assie http://www.volkskrant.nl/opinie ook aanveelt: ik beveel ongeveer alle andere opinies aan. Die man met die yy interesseert me niet. Sorry ,daarvoor, maar daarom heb ik ut ook niet gelezen. Loop voor vandaag nog 2 columns uit gratis krantjes achter trouwens 😮


  Maak melding

 79. Oneens met 18:26 flauwe—aangeprate—kul. Maar als je dat wilt geloven, word dan evangeliste en ga de scholen af. Meeste suc6 misschien bij de Chr.scholen. Wel eens aan de opvoeders gedacht (*steekt hand in eigen boezem).

  Hmm, Dick, ken je de stijlvorm ‘ironie’?


  Maak melding

 80. @ Dame; ook, ook omdat ik het niet meer zo leuk vind. En ik weet niet waarom.
  @ Eva, dan moet je denk ik eerst die gelinkte column lezen. Het zegt mij ook nixxx anders als aangeprate angst.

  Laterrrr


  Maak melding

 81. Eigenlijk best wel tegenstrijdig.
  Op Nu.nl zegt de VVD dat het probleem met Lucassen een probleem van de PVV is en dat men alle vertrouwen in Wilders heeft: http://tinyurl.com/35l4edh

  Twee jaar geleden toen het over Duyvendak ging klonk er een heel ander geluid: http://tinyurl.com/2vz6sz6

  Nu ben ik het ook wel eens met Dame op 12/11 08:13

  Als partijen nooit zouden ‘draaien’ zou er weinig van de grond komen hier.

  Maar misschien moeten partijen toch eens iets minder vaak klaar staan met grote woorden.


  Maak melding

 82. Tijdens de begrotingsbehandeling van 2011 voor Zwolle vandaag zijn 12 van de 50 moties en amendementen aangenomen.

  Zo komt er een proef waar burgers gaan meehelpen met groenbeheer en een proef met vrijstelling van sluitingstijden voor twee weekenden voor de horeca. Verder komt er geen eenmalige subsidie voor wijkcentra van Travers.


  Maak melding

 83. Bericht door Dame, op 12 november 2010 om 18:26
  Ik vrees dat Wilders idd gelijk heeft en dat Nederland in rap tempo islamiseert

  Zijn we het weer samen eens.

  dankzij hemzelf.

  Dankzij zijn pro islamitische opvattingen komen volgens mij steeds meer moslims tot inkeer en gaan ze nu op de PVV stemmen. 😉


  Maak melding

 84. @Bernard 19:36 uur Klinkt goed, maar wel een beetje water naar de zee dragen. Jammer Dick, dat je het niet (altijd) zo leuk meer vindt. Misschien metaalmoeheid.


  Maak melding

 85. Bericht door Dame, op 12 november 2010 om 18:40
  Assie, je mag dat kinderachtig vinden en andere partijen mogen andere keuzes maken, maar feit is dat Cohen een plausibele reden geeft voor het in eerste instantie niet-steunen van de motie

  @Dame, ben blij dat ik dat kinderachtig mag vinden en wat een ander er van vindt dat zal mij ook jeuken. Vind die JankerT een slapjanuS.


  Maak melding

 86. Bericht door dick, op 12 november 2010 om 18:52
  @ dame; hoef niet meer op Assie te reageren, want ik geloof dat ik het voortdurend met je reacties eens ben

  Hoeft niet maar het mag wel. Vind het niet erg.


  Maak melding

 87. Opvallend dat er op mijn bericht (19.41) niet gereageerd wordt.

  proef met vrijstelling van sluitingstijden voor twee weekenden voor de horeca

  Dat is toch echt goed nieuws!!

  Nou ja, ik was er achter dat hier meer landelijk dan over ZWOLLE gekletst wordt. Jammer hoor.


  Maak melding

 88. Viel wel wel mee Dame. Tegenwoordig hoef ik niet meer dan 3 1/2 dag in de week te werken. De rest van de tijd kan ik besteden aan mijn hobbies.:)


  Maak melding

 89. Inderdaad dame dit las ik ook;

  Geachte mevrouw Wolbert,

  met genoegen en verbazing las ik uw bericht over uw pleidooi voor het PGB.
  In Leiden moest ik als gemeenteraadslid voor het CDA, hemel en aarde bewegen bij de leidse PvdA om het voor elkaar te krijgen dat deze partij en hun, overigens uitstekende, wethouder welzijn en zorg Mevrouw Gerda van de Berg het PGB in het aanbodpakket hebben gehouden van de gemeente Leiden. De PvdA was duidelijk alleen gecharmeerd van hulp in natura.

  Kunt U mij uitleggen waarom dit belangrijke onderwerp landelijk wordt omarmd en lokaal afgebroken indien mogelijk?

  Alvast mijn hartelijke dank

  groeten van

  Moniek van Sandick

  Moniek van Sandick-Sopers
  Gemeenteraadslid voor het CDA in Leiden  Maak melding

 90. De motie die ik deze week bij de begrotingsbehandeling van het ministerie van VWS heb ingediend, is aangenomen.

  Maar de motie is ingediend door?


  Maak melding

 91. @Dame, ben niet links noch rechts. Het heeft van allebeide kanten wel wat of niks. Ik heb een brede interesse en heb dus niet alleen linkse hobbies.;)


  Maak melding

 92. Bericht door Zwolse, op 12 november 2010 om 20:41
  De motie die ik deze week bij de begrotingsbehandeling van het ministerie van VWS heb ingediend, is aangenomen.

  Maar de motie is ingediend door?

  Loop jij nu echt met oogkleppen rond en wil alleen zien wat je wilt zien? Landelijk is het erdoorheen dankzij de PVDA ja klopt maar gemeentelijk ligt de PVDA dus wel erg dwars.


  Maak melding

 93. @ Dame; Het Raam…strak plan zeg! 😉

  Wel een speciaal raam natuurlijk…geen telraampje. Een stormbestendig raam….dat voortdurend open staat. Sterker nog, juist bij storm en tegenslag…staat er altijd een bakkie voer en wat water op onze vensterbank.


  Maak melding

 94. @Cees Ik geloof dat het Leidse beleid interessanter is dan het Zwolse; en ik laat me ook weer verleiden om nuance aan te brengen.

  De aantijging dat de gemeente Leiden mensen van een persoonsgebonden budget (pgb) probeert af te houden is een storm in een glas water. Dat zegt de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget Per Saldo die, gealarmeerd door de geluiden, met de gemeente Leiden in gesprek is gegaan.

  Ruud Stuurman, directeur van Zorgcentrum Roomburgh, zei (…)dat de gemeente Leiden mensen die een pgb aanvragen zou ontmoedigen en onder druk zou zetten om hen over te halen aan de ??zorgveiling?? mee te doen. (…)
  Damen van de belangenvereniging Per Saldo (…) heeft met de gemeente over de kwestie gesproken en uitgezocht wat er aan de hand was. (…) het verhaal (is) afkomstig van een zorgaanbieder die door de veiling concurrentie heeft gekregen van andere zorgaanbieders en daar verbolgen over is. Mensen die bij de gemeente aan de balie komen om een pgd aan te vragen, blijken soms door Stuurman te zijn beïnvloed. De gemeente legt de mensen uit wat een pgb inhoudt en welk alternatief er is, zodat mensen een bewuste keus kunnen maken. Volgens Damen is het ‘niet aan de orde’ dat de gemeente Leiden pgb??s afraadt. ⤽Pgb-houders zijn voor de gemeente bovendien goedkoper.⤝

  http://www.skipr.nl/actueel/per-saldo-pgb-kwestie-leiden-is-storm-in-glas-water-50360.html


  Maak melding

 95. @ bernard

  @Dame en @Dick: “Roependen in de woestijn”?

  Schreeuw persoonlijk liever. Beetje deining maken. Denk dat Dame veel evenwichtiger en rustiger (kan zelfs tot 10 tellen voor ze wat zegt/schrijft 😮 , denk ik) is…we zouden elkaar prima aan kunnen voelen :D:D:D  Maak melding

 96. Wel een speciaal raam natuurlijk…

  Snappen jullie hoe iemand bij een zwaar beveiligd pand 13 zwaar beveiligde ramen (à ?? 13.000) kan ingooien voor ie opgepakt wordt?


  Maak melding

 97. Bericht door Zwolse, op 12 november 2010 om 21:10
  Het gaat er toch om dat het er landelijk doorheen komt?

  Ja helemaal mee eens, maar net zoals hier in Zwartewaterland volgen ze die regels niet. Gemeentes maken hun eigen beleid en als je ze op het landelijke wijst dan ben je een jaar bezig met brieven schrijven ( hun op het landelijk beleid wijzen) bellen en e-mailen ( doodzonde want op een e-mail krijg je pas na 2 weken antwoord) en nee blijven ze bij hun beleid.


  Maak melding

 98. Gouda; Assie is het meest overtrokken item in NL. Van de week geen tv gezien (uitzending gemist ff een paar keer P&W-en)?
  Zelfs Jakhals Eric nog in DWDD vandaag….owww natuurlijk we hebben Laetitia Griffith: ‘Het land staat in brand’ en ‘Het leger erop af’.
  Iets met opvoeding Assie, da’s de sleutel. Zou jij er écht niet over straat durven?

  @ Zwolse 21:17 zwaar eens maar ik moet zo spontaan lachen om die losse flodders.

  Wat kreeg Indonesië van de week een dikke veer, omdat ze zo goed met gelovigen (Hindoe, Baghwan, Christendom, Islam etc etc) en niet gelovigen omgingen. Was dat niet van Obama?
  ======================================

  Vond gister de CDA-evaluatie wel erg lachen. The Balk WOU niet eens en is om 4 uur uit zijn nest gebeld. Wat een …..ach vul zelf maar in.


  Maak melding

 99. @ Dame

  Snappen jullie hoe iemand bij een zwaar beveiligd pand 13 zwaar beveiligde ramen (à ?? 13.000) kan ingooien voor ie opgepakt wordt?

  Zou er niet eerder gebeld zijn? 112 moet er toch erg snel zijn :o:o:o


  Maak melding

 100. Bericht door dick, op 12 november 2010 om 21:32
  Iets met opvoeding Assie, da’s de sleutel. Zou jij er écht niet over straat durven?

  Ik zou het wel durven dick omdat ik niet bang ben uitgevallen maar sommige anderen (ouderen) hebben daar misschien meer moeite mee.

  Wat kreeg Indonesië van de week een dikke veer, omdat ze zo goed met gelovigen (Hindoe, Baghwan, Christendom, Islam etc etc) en niet gelovigen omgingen. Was dat niet van Obama?

  Welke kwibus uit dat land heeft onlangs een staatsbezoek afgezegd?


  Maak melding

 101. Typisch geval van bovenhandse strekworpen. Een goede techniek vereist wel de na-stap. Een honkballer of handballer.
  Per worp 5 seconden; per raam 1 x missen: 130 seconden, dus iets meer dan twee minuten. Indien uitsluitend “bewaakt” met camera’s: hoe lang duurt het voordat beveiligers ter plaatse zijn?


  Maak melding

 102. Aarzelt Geert nogsteeds en is ie nog steeds aan het nadenken :o:o:o

  Wilders aarzelt over lot criminele PVV’er
  Lid PVV-fractie veroordeeld wegens ontucht, schuldig aan vernieling, poging tot geweld ?? Wilders neemt nog geen beslissing: ‘Ik moet nu gaan nadenken’ ?? Lot kabinet in handen van buurtterrorist Lucassen  Maak melding

 103. Typisch geval van bovenhandse strekworpen. Een goede techniek vereist wel de na-stap. Een honkballer of handballer.

  Die heeft zich dan wel meteen gekwalificeerd voor de volgende Olympische Spelen.:)


  Maak melding

 104. De Engelse versie is mooier. Beide zijn overigens kapotgedraaid door Jan van Veen als intro van heel wat slechtere gedichten dan ik net op algemeen log heb gezet.


  Maak melding

 105. Bericht door dick, op 12 november 2010 om 21:53
  @ Assie, die president waar veel aan mankeert, maar de post ging over de mentaliteit in een land, kwam hier OOK niet om ‘Geert de mensenhatert’.

  Over die mentaliteit heb ik al genoeg gelezen. Moslims die kerken in brand steken en het recht in eigen hand willen nemen als er nog meer kerken worden gebouwd. Dat meneer Wilders een mensenhatert is wist ik niet. Dat hoor ik nu pas van jou.


  Maak melding

 106. @ Assie, werd tijd dat je dat eens van mij vernam. Zoals ik niemand haat, jij? Als je meer dan 1 mens haat (om welke reden dan ook) ben je volgens mij een mensenhater.


  Maak melding

 107. Ben ook geen mensenhater en meneer Wilders is dat volgens mij ook niet. Meneer Wilders heeft alleen maar kritiek op mensen met een bepaalde ouderwetse geloofsideologie die niet stroken met onze hedendaagse leefwijze. Jij wilt toch ook niet dat het openbaar vervoer straks afhankelijk wordt van een gereedstaande kameel.


  Maak melding

 108. Jij wilt toch ook niet dat het openbaar vervoer straks afhankelijk wordt van een gereedstaande kameel.

  Natuurlijk niet en dat willen de hier wonende islamieten ook niet. Wat ik ook niet wil is dat wij straks voorin de bus mogen zitten en de islamieten voor ons moeten opstaan (“Rosa stond niet op”, boek van Martin Luther King dat veel indruk op mij heeft gemaakt).


  Maak melding

 109. Je voorbeeld raakt kant nog wal en wil je weten hoe lang het geleden is dat iemand die dit

  bepaalde ouderwetse geloofsideologie die niet stroken met onze hedendaagse leefwijze.

  aanhing mij wilde uitleggen dat h*mo’s zondig zijn? Dat abortus niet mag en dat euthanasie heulemaal uit den bozen is? Je schreef wat over Gelderland?


  Maak melding

 110. Vorige week had Powned een item over wat jonge buitenlanders (islamieten?) zeiden over h*mo’s. Wordt je niet vrolijk van.

  De volgende dag had Powned een item over wat jonge Urkers (christenen?) zeiden over h*mo’s. Wordt je niet vrolijk van.  Maak melding

 111. @ Dame,

  Wat ik ook niet wil is dat wij straks voorin de bus mogen zitten en de islamieten voor ons moeten opstaan

  Niemand is voor mij meer dan een ander. Wat een flauwekul dat je geloof ineens mee moet spelen. Dan wordt er ook nog geen verschil gemaakt tussen gematigde en die aanhangers van Bin-Laden. De man dus die eigenhandig honderden duizenden moslims heeft omgebracht. Maar ik vind die angst bij mensen als jij en ik zo onvoorstelbaar. De angst die soms overslaat in haat…allemaal aangepraat. Ter meerdere glorie van één ego. Gister die nobelprijswinaar gehoord en gezien op tv?


  Maak melding

 112. Waar der beuken breede kronen
  Ons heur koele schaduw biên;
  Waar we groene dennebosschen,
  Paarse heidevelden zien;
  Waar de blonde roggeakker
  En het beekje ons oog bekoort,
  Daar is onze Vale ouwe,
  Kost’lijk deel van Gelre’s oord.
  Kost’lijk deel van Gelre’s oord.


  Maak melding

 113. Dame, ik ken het boek niet, maar Martin Luther King was een zéér imponerende man. Pride/In the name of love van U2 is aan hem opgedragen….Dat is ook het verschil: handel je uit naam van ‘liefde’ of uit naam van ‘haat’.


  Maak melding

 114. Assie, mijn vrees is dat onze toekomst lijkt op het amerikaanse verleden.
  Je hoeft maar weinig mensen te overtuigen dat vrouwenbesnijdenis, eerwraak, h*mohaat, vandalisme, straatterreur aangepakt moet worden. Mij iig niet. Dat zijn overtuigingen waarin links Wilders voorging. Mijn angst zit erin dat Wilders bijdraagt aan een tweedeling in de samenleving. Dat gaat ons land niet verder helpen, niet wat geluk betreft noch wat welvaart betreft.


  Maak melding

 115. @Drama Mijn vader leerde mij het volgende Gelderse volkslied:

  De konienekes hebben de töpkes van de boerekool gevr?te,
  falderderradelliere falderderalderare..


  Maak melding

 116. Dit couplet past mij niet helemaal goed, maar wel het best:

  Waar bij zomerzon de boomgaard
  Kleurig ooft de wand’laar toont
  En de vrucht’bre korenakker
  Stagen arbeid rijk’lijk loont;
  Waar het “aorige rivierke”
  Rustig stroomt langs groen en boord,
  Daar is onze rijke Betuw
  Kost’lijk deel van Geldre’s oord.
  Daar is onze rijke Betuw
  Kost’lijk deel van Geldre’s oord.  Maak melding

 117. Bericht door dick, op 12 november 2010 om 22:26
  Je voorbeeld raakt kant nog wal en wil je weten hoe lang het geleden is dat iemand die dit
  bepaalde ouderwetse geloofsideologie die niet stroken met onze hedendaagse leefwijze.
  aanhing mij wilde uitleggen dat h*mo’s zondig zijn? Dat abortus niet mag en dat euthanasie heulemaal uit den bozen is? Je schreef wat over Gelderland?

  Dat is inderdaad niet zo lang geleden en sommige christenen zullen daar misschien nog wel zo over denken maar ik ben wel blij dat ze daar niks meer over te zeggen hebben. Ik accepteer van geen enkele geloofsgemeenschap dat ze mij wat op kunnen dringen vanuit hun overtuiging. Die tijd hebben we gelukkig gehad en ik wil ook niet meer 1400 jaar terug in de tijd.


  Maak melding

 118. Ik accepteer van geen enkele geloofsgemeenschap dat ze mij wat op kunnen dringen vanuit hun overtuiging.

  Zijn we het op de late avond toch weer eens helemaal eens. En ik denk dat Dick hier ook vierkant achterstaat.

  Wat vind je van de volgende stelling: “ik accepteer van geen enkele gemeenschap dat ze mij een uitleg van mijn geloof kunnen opdringen vanuit hun overtuiging”?


  Maak melding

 119. @ Der, heb geen tijd om te schrijven en beperk me met lezen slechts tot kleine stukken. Als al het uitgeschrevene nog uitgetypt gaat worden, hebben we de geboorte van een boek meegemaakt 😀


  Maak melding

 120. Joop ist oorzaak Dame….die mag hier niet gelinkt worden. Maar het deed me groot genoegen jou een compleet “kale prutser” verhaal aan te bieden. Ook met zijn straatterreur.

  PS Sargasso kan ik ook alleen integraal posten omdat gelinkte bijdragen altijd met mijn mailadres verschijnen.


  Maak melding

 121. Ik mag graag lezen, maar hier op WLZ sla ik te lange stukken vaak over. Zelf probeer ik in zo’n geval alleen de essentiële stukken te posten. De rest haal ik wel en plaats (…) zodat men weet dat ik een stuk heb weggehaald.


  Maak melding

 122. Bericht door Dame, op 12 november 2010 om 22:43
  Wat vind je van de volgende stelling: “ik accepteer van geen enkele gemeenschap dat ze mij een uitleg van mijn geloof kunnen opdringen vanuit hun overtuiging”?

  Vind het allemaal prima maar vind ook dat het geloof zich afzijdig moet houden van de politiek. En als zo’n halvegare uit Indonesië onze koningin niet wil bezoeken vanwege een paar uitspraken die de heer Wilders heeft gedaan dan vind ik hem ook maar een triest geval.


  Maak melding

 123. Bericht door dick, op 12 november 2010 om 22:57
  Derk, ik krijg dit nogsteeds
  Bericht toegevoegd. Een admin is gemaild en zal deze activeren indien OK

  Dick het url wat je wilt posten kopier je en ga vervolgens naar http://tiny.cc/ daar plak je hem en even iets naar onder krijg je een sortcut te zien die copy/paste hier dien en viola het staat er de link


  Maak melding

 124. Weer een smeerpriester

  * Wat een archief!

  De Spaanse politie heeft een priester in de oostelijke plaats Vilafamés opgepakt, die 21.000 digitale archieven met kinderporno in zijn bezit had. De 52-jarige man is voorgeleid en daarna voorlopig in vrijheid gesteld.

  Dat heeft de aanklager laten weten, aldus de Spaanse krant El País. Elke twee weken moet de priester zich bij de rechter melden in afwachting van zijn proces.

  Volgens de politie was de aangehouden priester mogelijk betrokken bij de internationale verspreiding van kinderporno. De aanhouding is in zijn omgeving hard aangekomen. De priester werkte al vijftien jaar in Vilafamés in de provincie Castellón. Hij stond bekend als ‘progressief en open’.  Maak melding

 125. En als zo’n halvegare uit Indonesië onze koningin niet wil bezoeken vanwege een paar uitspraken die de heer Wilders

  Waarom noem je de president van Indonesië een “halvegare” en Wilders een “heer”?
  Ga jij op bezoek bij een vriend als die samenwoont met iemand die jou tot op het bot beledigt? Ik zou er moeite mee hebben, geef ik eerlijk toe.


  Maak melding

 126. @ dame: Met glimlachende bevestiging.

  @ derk, eigenlijk wil ik het ook niet weten. Maar zo’n zeeromvangrijk archief, is vast ook niet alleen voor hem.

  Laterzzzzzzzzzzzzzz


  Maak melding

 127. Dame als ik mijn bril afzet en mijn kop kaal scheer……. Wie weet. Trouwens ooit eens een belg ontmoet en die zei als iemand zijn hoofd kaal scheert is er iets niet goed in dat hoofd, en over het algemeen heeft die ook nog gelijk gekregen ( goede daar gelaten natuurlijk)


  Maak melding

 128. Ik krijg toch steeds vaker de indruk dat het einde van de katholieke kerk nabij is. Het ene schandaal volgt het andere op. Triest voor de priesters met oprecht geloof.


  Maak melding

 129. Bericht door Dame, op 12 november 2010 om 23:11
  Ik krijg toch steeds vaker de indruk dat het einde van de katholieke kerk nabij is. Het ene schandaal volgt het andere op. Triest voor de priesters met oprecht geloof.

  Inderdaad triest maar andere andere kant komt er vanuit het Vaticaan dan wel een hoop geld/kunst vrij wat weer goed is voor de economie 🙂


  Maak melding

 130. Bericht door Dame, op 12 november 2010 om 23:08
  En als zo’n halvegare uit Indonesië onze koningin niet wil bezoeken vanwege een paar uitspraken die de heer Wilders

  Waarom noem je de president van Indonesië een “halvegare” en Wilders een “heer”?
  Ga jij op bezoek bij een vriend als die samenwoont met iemand die jou tot op het bot beledigt? Ik zou er moeite mee hebben, geef ik eerlijk toe.

  Ik heb me een beetje aangepast aan het taalgebruik van sommige andere bezoekers van WLZ.

  Voor zover ik weet woont onze vorstin niet samen met de heer Wilders.


  Maak melding

 131. @Dame; excuses voor de late reactie, maar ik wordt sowieso niet vrolijk van Powned. Een commerciële omroep betaald met publiek geld en alleen maar stemming maken en niets bijdragen aan een zinvol debat. En dat heeft dan de mond vol over linkse hobby’s, zelf vreten uit de staatsruif en dan met zulke onzin op de vaderlandse beeldbuis verschijnen, toegegeven, het is wel lef! Maar voor de rest kan Nederland prima zonder deze flauwekul, geldt ook voor WNL, voegt H-E-L-E-M-A-A-L- niets toe aan wat er al was!


  Maak melding

 132. Och Stadshagenees, dat geldt wel voor meer publieke omroepen. Die luitjes moeten ook een kans krijgen. Valt me wel op dat die Weesie zo weinig humor heeft. Het lijkt wel alsof die man permanent boos is.


  Maak melding

Reageer