Deltion presenteert Robotic Puppeteers

Zwolle – Het Zwolse Deltion College heeft vorig jaar de Robotic Puppeteers geadopteerd van het Platform Techniek Deventer, met als doel de instroom in techniek te bevorderen. Dit door de belevingswereld van jongeren te koppelen aan techniek. Woensdag 10 november presenteren de technische opleidingen van het Deltion College de Robotic Puppeteers aan het grote publiek van de Studiebeurs Zwolle. De Studiebeurs vindt plaats in de IJsselhallen te Zwolle.

robot2.jpg

Platform Techniek Werkt Deventer heeft samen met twee kunstenaars en het regionale bedrijfsleven het project opgestart met als doel basisschool leerlingen warm te maken voor techniek. Het eindproduct is een sprookje van circa 15 minuten met dansende marionetten en een licht- en geluidshow. Het eindproduct van Platform Techniek Deventer, vormt voor Deltion het begin. De studenten en leraren van het Deltion College richten zich de komende tijd op drie projecten: het technisch vermarkten van de robots, het dansen met robots en het spelen met robots. Het vermarkten van de robots wordt opgepakt in samenwerking met de afdeling Economie & Commercie van het Deltion College.

Er wordt een leerbedrijf opgericht dat gaat onderzoeken op welke scholen, beurzen, evenementen ed. de robots kunnen worden gepresenteerd. Pieter Kist, leraar bij de opleiding Industrial Design en kunstenaar Cees Klaassen gaan zich samen met studenten van diverse opleidingen, richten op het project ‘Dansen met robots’. Het project ‘Spelen met robots’ wordt opgepakt door het ICT-Lyceum en de afdeling Interactieve Mediavormgeving.

Deltion wil met dit project de instroom van jongeren in techniek bevorderen. “Steeds minder jongeren kiezen voor techniek, doordat de techniek niet meer zichtbaar is. De techniek is niet meer leidend, maar de vorm. Met dit project willen we de belevingswereld van jongeren koppelen aan techniek en ze spelender wijs de techniek laten zien,” aldus Bernard de Boer, adjunct-directeur sector Techniek & Vormgeving bij het Deltion College.  Bij het uitvoeren van de projecten wordt nauw samengewerkt met leverancier Art of Robotics en leerlingen en leraren van basisschool OBS De Octopus, de TechMavo onderdeel van de Thorbecke Scholengemeenschap en Christelijke Hogeschool Windesheim. Zo stimuleren de Robotic Puppeteers de totstandkoming van doorlopende leerlijnen. Daarnaast is Deltion in gesprek met bedrijven uit de regio, die dit project een warm hart toedragen.

Na de Studiebeurs komen de Robotic Puppeteers op de boulevard van het Deltion College te staan. Zo kan iedereen genieten van dit unieke project en spelender wijs kennis maken met techniek. De Studiebeurs Zwolle vindt plaats op woensdag 10 en donderdag 11 november vanaf 14.00 uur in de IJsselhallen te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer