De Blauwe Winde wordt naam zwembad Windesheim

Zwolle – In oktober riep Windesheim iedereen in en rondom Zwolle op om mee te denken over een naam voor het nieuw te bouwen zwembad op de Campus van Windesheim. De jury, bestaande uit burgemeester Henk Jan Meijer, voorzitter van het College van Bestuur prof. dr. Albert Cornelissen, opleidingsdocent en stafchef van het Nederlands olympisch zwemteam René Dekker en student Erik van der Heide, heeft een keuze gemaakt uit 125 inzendingen. Asselien van Dijk uit Zwolle is de trotse winnares met de inzending ‘De Blauwe Winde’. Zij wint een duikbrevetcursus.

08-11-2010_de_blauwe_winde_nieuwe_naam_zwembad_hs_windesheim_5.jpg

De jury kwam tot deze keuze omdat de naam voldeed aan alle criteria. De naam is origineel, past bij de stad Zwolle en ook bij Windesheim. De Winde is een karperachtige vis, een echte scholenzwemmer wordt hij genoemd. Daarnaast associeert blauw met water en de inwoners van Zwolle, ook wel de Blauwvingers genoemd. In haar keuze is de jury niet over één nacht ijs gegaan, want tussen de vele inzendingen zaten heel wat kanshebbers. De deelnemers zijn afkomstig uit de hele wereld, van Zwolle tot Hongkong en de leeftijd van de inzenders varieert van 9 tot 66 jaar. Na serieus beraad werden de juryleden het eens over ‘De Blauwe Winde’.

08-11-2010_de_blauwe_winde_nieuwe_naam_zwembad_hs_windesheim_2.jpg
De maquette van het nieuwe zwembad… 

08-11-2010_de_blauwe_winde_nieuwe_naam_zwembad_hs_windesheim_4.jpg

Zwembad voor iedereen

In 2011 start Windesheim op de Campus met de bouw en in 2012 zal ‘De Blauwe Winde‘ zijn deuren openen voor iedereen die wil zwemmen bij Windesheim. Het zwembad krijgt niet alleen een onderwijsfunctie, maar wordt ook opengesteld voor instructie-, school- en banenzwemmen. ‘De Blauwe Winde’ gaat ruimte bieden aan twee instructiebaden (25×12,5 en 20×10 meter) en een therapiebad (15×10 meter).

08-11-2010_de_blauwe_winde_nieuwe_naam_zwembad_hs_windesheim_1.jpg

08-11-2010_de_blauwe_winde_nieuwe_naam_zwembad_hs_windesheim_3.jpg 

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Nou ja Daphne, je hebt toch nog een borrel mogen drinken met onze burgemeester, das toch ook een hoofdprijs?
  Wat was jouw 2e prijs? alvast een jaarabonnement op het nieuwe zwembad?:D:D:D


  Maak melding

 2. De naam Zwampus vormt een associatie met zowel het zwemmen als de Campus. Daarnaast verwijst het naar het eiland Pampus dat omringt wordt door water en de meer nabij gelegen zwammen in het Engelse Werk. Verder verwijst het naar het de sociale functie die het zwembad naast zijn sportieve functie heeft, je kunt er namelijk heerlijk ‘zwammen’. Tenslotte verwijs het naar de ‘pus’ die sommige zwemmers in het water zullen achterlaten…
  De naam ‘Zwampus’ is ook bijzonder geschikt vanwege het feit dat het een korte en krachtige naam is (slechts 2 lettergrepen) en gemakkelijk te onthouden is gezien het rijmt op Campus.
  Bla, bla, bla… 😛


  Maak melding

Reageer