Het weer: later droog

Zwolle – Dinsdag begint de dag overal zwaar tot geheel bewolkt en valt er vooral in het midden en zuiden nog wat regen. Gaandeweg de ochtend wordt het overal droog. ’s Middags is er weinig ruimte voor de zon, maar dit dagdeel verloopt verder droog. De maxima komen uit rond een graad of 8.

08-11-2010_weerfoto__koggelaan_.jpg
Koggelaan

Ook woensdag is het, met temperaturen rond 8 graden, nog vrij koud en blijft het licht wisselvallig. Het is overwegend bewolkt en vooral in de kustgebieden valt er van tijd tot tijd regen. Ook elders is een bui niet uitgesloten. Donderdag begint fris met plaatselijk nachtvorst. In de ochtend is het droog en schijnt af en toe de zon even. In de middag wordt het vanuit het westen bewolkt en gaat het regenen. Het duurt tot diep in de nacht naar vrijdag voor het droger wordt en lokaal kunnen de neerslaghoeveelheden flink oplopen. Het wordt 8 graden en daarbij staat een stevige westenwind.

Daarna draait de wind naar het zuidwesten en wordt de weg vrij gemaakt voor oceaanstoringen die ons regelmatig zullen vinden. De temperatuur loopt geleidelijk aan op tot 10 a 11 graden in het weekend. Er valt soms flink wat regen en ook de wind trekt bij tijd en wijlen flink aan. Kortom: zacht en wisselvallig herfstweer.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer