Isala voert 500ste Essure-behandeling uit

Zwolle – Gynaecologen van de Isala klinieken hebben inmiddels 500 Essure-behandelingen uitgevoerd. Essure is een vrouwvriendelijke methode voor sterilisatie, die poliklinisch kan worden uitgevoerd zonder algehele narcose.

Dankzij de ruime ervaring met deze behandeling heeft het team gynaecologen van de Isala klinieken veel kennis en deskundigheid in huis. Het Zwolse ziekenhuis is ook trainings- en expertisecentrum voor alle gynaecologen in noordoost Nederland. Isala leidt hen op als ze met Essure willen starten. Voor meer informatie: www.isala.nl/gynaecologie.

Vrouwvriendelijk

Steeds vaker kiezen vrouwen voor sterilisatie als zij bijvoorbeeld vinden dat hun gezin compleet is of als zij geen kinderwens meer hebben. De Essure-methode heeft veel voordelen. De ingreep vindt poliklinisch plaats en duurt gemiddeld 10 minuten. Na de behandeling kan de patiënt dus direct naar huis. Er is voor deze behandeling geen narcose of verdoving nodig. Omdat het een niet-chirurgische ingreep is, maar de behandeling plaatsvindt via de vagina en baarmoederhals, ontstaan er ook geen littekens. Bovendien is een hormoonbehandeling van te voren niet nodig en heeft de behandeling geen bijwerkingen.

Essure

De Essure-methode is een behandeling waarbij de eileiders worden afgesloten door het inbrengen van kleine veertjes. De veertjes worden in de opening van de eileiders aangebracht door middel van een kijkoperatie via de vagina en baarmoederhals. De polyester vezeltjes in het veertje zorgen ervoor dat er in de eileiders een proces op gang gebracht wordt, waardoor de eileiders na ongeveer drie maanden dichtgegroeid zijn. Omdat de zaadcellen dan niet meer bij de eitjes kunnen komen, kan er geen bevruchting meer plaatsvinden. De eitjes die maandelijks vrijkomen, worden door het lichaam zelf opgeruimd. De menstruatiecyclus wordt dan ook niet beïnvloed.

Artikel delen:

Reageer