Deltionstudent tevreden over school

Zwolle – Studenten van het Deltion College zijn tevreden over hun school. Gemiddeld geven zij hun onderwijsinstelling een 6,7, waar studenten landelijk hun mbo-school gemiddeld een 6,5 geven. Dat blijkt uit de JOB-monitor, het landelijke onderzoek van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB). Deltion scoort daarmee hoger dan hetzelfde onderzoek van twee jaar geleden, waarbij de school uitkwam op een 6,3.

“We zijn erg tevreden met de resultaten van de Job Monitor”, aldus Albertjan Peters, waarnemend voorzitter van het College van Bestuur van Deltion. “Ten opzichte van twee jaar geleden is het cijfer van een 6,3 naar een 6,7 gegaan, terwijl we in deze – voor studenten soms roerige – periode ook zijn verhuisd naar de campus. Het is goed om in gesprek te blijven met onze studenten. Regelmatig hebben de onderwijsteams daarom studentenpanelgesprekken en zitten we om tafel met onze Studenten Medezeggenschaps Raad (SMR). Gezamenlijk moeten we onze sterke punten behouden en werken aan zaken waar studenten minder tevreden over zijn.” De beleving van de nieuwe Deltioncampus is bij de studenten over het algemeen erg positief.

Veiligheid en sfeer scoren hoog in het onderzoek. Verder scoort Deltion goed op het contact met docenten en andere studenten, kwaliteit van docenten en lesmateriaal, organisatie rondom toetsing en het aan bod komen van de juiste competenties die nodig zijn voor het specifieke beroepenveld.

Informatievoorziening

Een lagere score geven de studenten onder andere voor het niet tijdig informeren van roosterwijzigingen. Studenten vragen daarnaast nog meer flexibiliteit in het onderwijs en vinden dat er kritisch moet worden gekeken naar het gebruik van studiematerialen. Het overgrote deel van de studenten geeft aan geen interesse te hebben om mee te denken over het beleid van de school.

Contact met student

Deltion neemt de mening van haar studenten serieus. Via verschillende kanalen wordt daarom het contact gezocht met de student en vinden er jaarlijks, naast dit JOB-onderzoek, eigen onderzoeken plaats. De onderwijsinstelling beschikt als één van de weinige ROC’s in Nederland over een SMR, die de behartiging van de studenten op zicht neemt. Naast de overleggen met de SMR hebben de onderwijsteams zelf regelmatig panelgesprekken met onder andere ouders en studenten en vinden er interne audits plaats om de kwaliteit van het onderwijs te bewaken.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Mooi, mogen ze er nu voor gaan zorgen dat de omwonenden ook tevreden worden over de studenten van Deltion.
    Denk hierbij bijvoorbeeld aan waar ze hun auto neerzetten (juist ja, in de wijk, in plaats van in de gratis parkeergarage).


    Maak melding

Reageer