Groene Karavaan door hartje Zwolle

Zwolle – Op donderdag 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, worden overal in Nederland duurzame activiteiten georganiseerd. Ook in Zwolle. Iedereen is van harte welkom in Eeeuwig aan de Melkmarkt 15. In dit Groene Promotiehuis staat het van 11.00 tot 21.00 uur bol van de groene producten, activiteiten en presentaties. Bovendien doet rond 13.30 uur de Groene Karavaan, een initiatief van Urgenda, Zwolle aan. Prominenten op het gebied van duurzaamheid uit de lokale politiek en het Zwolse bedrijfsleven trek­ken dan met bijzondere elektrische auto’s door de stad.

duurzaamheid.jpg

Doel van de deelnemers aan het Groene Promotiehuis is te laten zien hoe je op een laagdrempelige manier duurzaam kunt zijn. Zo informeren de winkeliers van de Smaakroute Zwolle over de relatie tussen duurzaamheid en voeding. Uiteraard verkopen ze ook smaakvolle producten. Groenkapje laat je een groen hip feest beleven; muziek, mode, ART en een groen gesprek. Das Nouvau Vod organiseert een kledingruilbeurs en een workshop kleding pimpen. En heeft u zelf een duurzaam idee, maar weet u niet pre¬cies hoe u het aan moet pakken? Kom dan tussen 11.00 en 15.00 uur naar het spreekuur Eerste Hulp bij Idealen.

Buiten

Ook buiten, vóór het Groene Promotiehuis zijn er activiteiten. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de tipitent waar de Meisjes van Plezier en Yosemite Outdoor een promo geven van hun Scandinavische Back to Basic Kookworkshop. Of maak een gratis ritje door het centrum van Zwolle met de Fietsjoe`s van FietstaxiZwolle.

Ook voor kinderenHet Groene Promotiehuis is zeker een bezoekje waard voor kinderen. Zij kunnen er een duurzame lampion maken met Expeditie Ecodrome. Het resultaat is te zien tijdens de lampionnenoptocht door de stad die om 16.30 uur vanuit Eeeuwig vertrekt. Verder kunnen kinderen fietsen op de Sapfiets, maken ze kans op een schoolreisje en verdienen ze een gezonde beloning van de Fruitschool door te zingen.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten in het Groene Promotiehuis op de website www.samenmakenwedestad.nl/dagvandeduurzaamheid.

Artikel delen:

Reageer