FC Zwolle gaat ‘volle bak’

Zwolle – Voor het eerst sinds de bouw van het nieuwe stadion voetbalt FC Zwolle voor een uitverkocht huis. Alle tienduizend beschikbare plaatsen zijn aan de man gebracht voor het bekerduel met FC Twente, de strijd tussen de koplopers uit de eredivisie en de Jupiler League.

  ,,Qua beleving is deze wedstrijd voor FC Zwolle wat een Champions Leaguewedstrijd voor FC Twente is", beseft trainer Art Langerer van FC Zwolle. ,,We hebben in de groep gegooid hoe we gaan spelen. In plaats van schijterig terug te zakken, willen we ook FC Twente bestrijden met onze eigen speelwijze. En dat betekent aanvallend voetbal met een goed positiespel."

  Artikel delen:
  Reacties 186
  1. Wow

   In plaats van schijterig terug te zakken, willen we ook FC Twente bestrijden met onze eigen speelwijze. En dat betekent aanvallend voetbal met een goed positiespel.”   Maak melding

  2. Twente heeft al 2 keer met de nodige geluk een bekerwedstrijd van Zwolle gewonnen , laat het nu eens onze beurt zijn , Forza Zwolle !!!!


   Maak melding

  3. In de ‘wedstrijd van het jaar’ heeft FC Zwolle volgens trainer Art Langeler vanavond (20.45 uur) in principe twintig procent kans om FC Twente uit het bekertoernooi te stoten. Maar de uitdager speelt thuis, op kunstgras, voor een uitverkocht huis. “Dat zijn procentjes die je er bij op kunt tellen.

   Misschien kom je dan toch een beetje bij vijftig procent in de buurt.”

   Waar FC Twente de Overijsselse derby ziet als een obstakel in een reeks loodzware wedstrijden, is in Zwolle het grote genieten begonnen.

   Zo kijkt Gilian Justiana al weken op televisie naar Bryan Ruiz, zijn mogelijke tegenstander. “Dat is even wat anders dan Jeffrey Vlug van Eindhoven.” Verheugt Eric Botteghin zich op duels tegen Douglas, net als hij geboren in Sao Paulo. En kan Langeler opstellen wie hij wil, want geen speler wil het duel overslaan.

   Ook Danny Schreurs niet. De spits haakte vrijdag in Eindhoven geblesseerd af, maar staat weer op het veld. “De knie is een beetje blauw, maar ik heb geen last meer. Deze wedstrijd wil niemand missen, het is de mooiste wedstrijd van het seizoen tot nu toe.”

   Talloze scenario’s zijn in gedachten afgespeeld. Langeler heeft het ideaalplaatje wel voor ogen. “Lang 0-0 houden en dan ergens in de tweede helft een goal maken.” Of het haalbare kaart is, weet de coach niet. Langeler zag live dat Excelsior zaterdag op de been bleef in Enschede. “Daar kunnen we ons aan vastklampen. Tegen Twente krijg je wel de kans om te voetballen. Maar ze kunnen ook zomaar een doelpunt maken, en in negen van de tien gevallen lukt ze dat ook.”

   De technische staf zal kiezen voor de sterkste formatie. De vraag is nog of collega Preud’homme dat ook doet. Theo Janssen speelt vanwege een blessure niet, Luuk de Jong was maandag ziek. Drie spelers worden vandaag nog getest.

   Vermoedelijke opstelling: Boer; Bakkati, Botteghin, Reijnen, Justiana; Slot, Van der Haar; Van Polen, Schreurs, Van den Berg; Ars.


   Maak melding

  4. Naast de wedstrijd tegen FC Twente, staat er deze week nog een belangrijk duel op het programma. Aanstaande vrijdag neemt de koploper in de Jupiler League FC Zwolle het op tegen Fortuna Sittard. Op vertoon van jouw ticket behorende bij de wedstrijd FC Zwolle-FC Twente ontvang je maarliefst 50% korting op een kaartje voor deze wedstrijd. Bewaar je ticket dus goed en lees snel verder voor de actievoorwaarden.

   Bewaar je ticket behorende bij de wedstrijd FC Zwolle – FC Twente, kom langs bij de receptie van FC Zwolle en je ontvangt 50% korting op de aanschaf van een ticket voor de wedstrijd FC Zwolle – Fortuna Sittard.

   De actie gaat in op woensdagochtend 10 november om 9.00 uur en loopt tot vrijdagmiddag 12 november 16.00 uur. Bij de stadionkassa’s op de wedstrijddag gelden reguliere toegangsprijzen.   Maak melding

  5. Hele goede actie voor iedereen die tijdens kantooruren kan langskomen. Helaas bij mij niet het geval.

   Maar eerst FC Twente eens proberen te verslaan. Go Zwolle!


   Maak melding

  6. Waar zijn al die azijnzeikers nu die 4-5 jaar gelden zo mooi wisten te vertellen dat een nieuw stadion onzin was omdat die toch nooit vol kwam? πŸ˜€


   Maak melding

  7. Mooie onbeschofte telefonist bij dat (2 maand gratis) Eredivisielive: “We zeggen toggg dat het 6-9 WERKdagen duurt voor je aansluiting hebt”. “Nou lieve jongen, dat heeft mij nog nooit iemand verteld; je bekijkt het maar met je hele Eredivisielive”. Stuur wel een brief, bedoel “jullie hebben wat van mij nodig!”. Agut wat bond het jochie toen ineens in……maar we hebben het nog niet…nog lang niet, vrees ik.


   Maak melding

  8. Ik zit in de vip lounge!

   Nou succes daar bij die BoBo’s, ik zit gewoon tussen de fans op de tribune. Kan ik nog een keer schreeuwen zonder dat iedereen gelijk geirriteerd mijn kant op kijkt πŸ˜‰


   Maak melding

  9. Ik weet welk programma je moet hebben (vrijblijvend is slecht, er is een veel betere) maar dat zeg ik lekker niet want hoe meer mensen streamen hoe trager het gaat πŸ˜€


   Maak melding

  10. Ik weet welk programma je moet hebben (vrijblijvend is slecht, er is een veel betere) maar dat zeg ik lekker niet want hoe meer mensen streamen hoe trager het gaat

   trager;)? praat geen po*p!!!
   heb beker gekeken laatst (feyenoord) waren er 6.500 bezoekers,
   denk niet dat zwolle vanavond meer heeft:P

   KAN NATUURLIJK WEL AAN JAJA!!!
   zijn internet abo liggen:'(


   Maak melding

  11. In navolging van een aantal jaar geleden Feyenoord – Zwolle nu weer een kraker en dit jaar in eigen huis!

   Ik zit vanavond hoog en droog op de tribune! Een mooi jaar dit voor onze plaatselijke FC!


   Maak melding

  12. Ik denk ook wel dat Twente gaat winnen, misschien met 1-2 of 1-3 maar ik denk wel dat het op een verdomde moeilijke manier zal gaan!

   Forza Zwolle!!


   Maak melding

  13. Gelukkig, Danny, ben ik Γ‘ltijd voorstander geweest van een investering door de gemeente in FC Zwolle en/of stadion. Dat hoort bij het “grote stad” zijn. Net zoals overigens een fatsoenlijke concertzaal (leve De Spiegel) en andere culturele evenementen (festival Zwart:'().

   Vandaag bewijst dat gelijk: niet alleen zit het stadion tot de nok toe vol, het zindert al een hele week in Zwolle. Hardstikke mooi toch dat de hele stad uitkijkt naar de Overijsselse derby. Man en zoon zitten er ook Zwolle te supporteren; dame blijft thuis en is Twentefan. Dus mijn uitslag 2-3 in een bloedstollend spannend spel.


   Maak melding

  14. @melissa
   geen dank!

   Hopen dat Zwolle vanavond kan stunten, al ben ik bang van niet. Zou goed zijn voor de club en de stad zelf. Merk de laatste tijd dat het commerciele team van de FC goed bezig is met het promoten. Hopen dat de positieve vibe door blijft gaan ook al zouden we verliezen van dit FC Twente.

   Boys succes vanavond!


   Maak melding

  15. Ik heb helemaal niks met voetbal maar ik vind het prachtig om te zien dat je klaarblijkelijk tienduizend mensen warm kunt krijgen voor het Zwolse voetbal.
   En terecht, de FC Zwolle draagt in hun logo tenminste het echte Zwolse stadswapen nog naar buiten uit, …..niks blauw handje, “hands” levert in de voetballerij een gele kaart op he? haha.
   Ik duim dat ze winnen!!!!


   Maak melding

  16. WIKIPEDIA-In het voetbalspel is het verboden om als veldspeler de bal met de arm(en) en/of hand(en) aan te raken (hands). Vanaf de schouder tot het puntje van de vingers is verboden gebied. Er moet sprake zijn van het opzettelijk spelen van de bal. In het geval dat de bal niet opzettelijk geraakt wordt, is het dus geen hands. Vaak wordt gedacht dat het eventuele voordeel die een speler ervan ondervindt doorslaggevend is, maar dat is onterecht. Wel kan er sprake zijn van voorwaardelijk opzet, als de speler die de bal met arm of hand beroerd zijn arm op een positie houdt dat hij zou moeten kunnen begrijpen dat een handsbal het gevolg kan zijn. Als een speler opspringt en zich met zijn armen breed maakt, is het dus wel degelijk hands als hij daar vervolgens tegenaan geschoten wordt.

   Hands buiten het 16-metergebied wordt bestraft met een directe vrije trap. Als er hands wordt gemaakt binnen het 16-metergebied van de overtredende speler, dan is de straf een strafschop.   Maak melding

  17. Van wiki

   rode kaart (??)de International Football Association somt de redenen op waarvoor een speler uit het veld kan worden gezonden. (??)
   Een tegenstander een doelpunt of duidelijke scoringskans ontnemen door het spelen van de bal met de hand. In de spelregels wordt hierbij vermeld dat dit niet geldt voor de doelverdediger (keeper) binnen zijn eigen strafschopgebied.

   Ik herinnerde het me van de wedstrijd op het WK waar Suarez met een handsbal Ghana uit het WK sloeg. Hij kreeg rood, maar Ghana miste de penalty en uiteindelijk won Uruquay.


   Maak melding

  18. Via de stream die ik aangaf is het prima te volgen Dame.
   Maar vind het zelf op deze manier ook goed te volgen.
   Twente heeft het moeilijk, maar het tempo ligt hoog.Dus of zwolle dit de 2e helft vol houd?


   Maak melding

  19. Wat een knappe strijd is er geleverd tegen de nr. 1 van NL, eredivisie waardig dacht ik zo.
   Jammer dat er niet tegen 010 gespeeld werd πŸ˜‰


   Maak melding

  20. We hebben in de groep gegooid hoe we gaan spelen. In plaats van schijterig terug te zakken, willen we ook FC Twente bestrijden met onze eigen speelwijze.

   Langeler heeft woord gehouden.


   Maak melding

  21. Zwolle mag eindelijk eens erg trots zijn! Ze hebben gevochten als leeuwen en waardig verloren!! Op naar de Eredivisie…….!
   FORZA ZWOLLE!

   bedankt vrijblijvend…..;)


   Maak melding

  22. Net terug van de wedstrijd, jammer zeg, Zwolle had vlak voor tijd 2 hele goede mogelijkheden. We zijn in ieder geval eredivisie waardig.


   Maak melding

  23. Bericht door Dame, op 10 november 2010 om 00:05
   Ha Natascha, behalve natuurlijk als die club FC Zwolle zou heten.

   Dame, CL is champions league!! Dan speel je met de groten uit Europa, dan mag je het niet moeilijk hebben met Fc Zwolle!

   Dus nee als de rollen omgedraaid waren dan was ik wel blij geweest maar zeker niet trots!


   Maak melding

  Reageer