Twee exposities in GH Zwolle

Zwolle – In het gebouw van de Gereformeerde Hogeschool (GH) in Zwolle zijn momenteel twee exposities te zien. In de centrale hal exposeert kunstenares Greetje van den Akker onder meer mensfiguren, portretten, kruissymbolen en een met verband omwonden aarde. Op de tweede verdieping van het GH-gebouw laat schrijfster/illustrator Linda van den Born zien hoe haar eerste prentenboek, ‘Later als ik oma ben’, tot stand kwam. Beide exposities zijn vrij toegankelijk.

Greetje van den Akker studeerde in 1997 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, in de richting ‘autonome kunst tweedimensionaal’. Ze exposeerde sindsdien in Nederland, maar ook in het buitenland. Op dit moment woont en werkt ze in Den Haag. Inspiratie voor het maken van haar werk vindt Van den Akker in foto’s, tv-beelden, kleuren. Die kunnen een idee in haar hoofd geven en al schilderend, plakkend en werkend, tot een schilderij leiden. Ze past vaak gemengde technieken toe, waarbij ze verschillende materialen als ondergrond gebruikt.

Later als ik oma ben

Van den Born studeerde in 2006 af aan ArteZ Zwolle met als afstudeerrichting Illustratie. Sindsdien is zij werkzaam als zelfstandig illustrator. Ze woont en werkt in Zwolle. Het boek ‘Later als ik oma ben’ van Van den Born verscheen onlangs bij Uitgeverij de Vuurbaak. Het gaat over een meisje dat fantaseert over hoe het zal zijn als zij zo oud is als haar oma. De expositie in de GH maakt het ‘maakproces’ van het boek inzichtelijk, van eerste schetsen tot de gedetailleerde, gekeurde tekeningen.

Artikel delen:

Reageer