Máák je eigen ommetje in Diezerpoort

Zwolle – Gezondheid, bewegen, recreëren, even een luchtje scheppen of de hond uitlaten zijn zaken die veel bewoners steeds belangrijker vinden. De ANWB en Veilig Verkeer Nederland willen het wandelen bevorderen door te kijken of het aangenamer of veiliger kan. Niet alleen in natuurgebieden ‘ver weg’, maar juist óók vanaf de voordeur. Daarom vragen zij aan bewoners om in hun wijk goede voorbeelden te benoemen en mogelijke suggesties voor verbetering aan te dragen.

ANWB en Veilig Verkeer Nederland vragen bewoners van Diezerpoort om op zaterdag 20 november in groepjes een ommetje te maken door hun wijk. Zij ontvangen tevoren een checklist aan de hand waarvan zij hun wandeling in hun wijk beoordelen. De route is vrij en heeft als enige voorwaarde dat de lengte ongeveer 2,5 km bedraagt (45 minuten). Dit is de eerste keer dat ANWB en Veilig Verkeer Nederland op deze manier zo’n dag organiseren. Als deze werkwijze goed uitpakt, wordt het mogelijk in meer gemeenten toegepast.

Woont u in de Diezerpoort en wilt u ook meedoen aan deze ‘ommetjesdag’? Neem voor informatie of aanmelding contact op met de dhr. R. Gremmen van de ANWB, per email rgremmen@anwb.nl of telefoon (026) 386 03 74.

Diezerpoort ben ik

Gemeente Zwolle vindt een prettige en aangename leefomgeving van groot belang. In de Diezerpoort is daartoe samen met bewoners, woningcorporaties, Travers en andere belanghebbenden een ontwikkelingsvisie opgesteld. De gemeente Zwolle is erg geïnteresseerd in de uitkomsten van deze actie van de ANWB en Veilig Verkeer Nederland. De gemeente bekijkt alle suggesties die uit de wandelingen naar voren komen en zal waar mogelijk praktische verbeteringen en aanpassingen aanbrengen. Meer informatie over de Ontwikkelingsvisie Diezerpoort? Zelf actief meedoen in de wijk? Dat kan! Kijk ook op www.diezerpoortbenik.nl.

Artikel delen:

Reageer