GGD jongerencampagne Maak Seks Lekker Duidelijk

Zwolle – Vanaf 1 november start de landelijke campagne Maak Seks Lekker Duidelijk. Want maar liefst 18% van de meisjes en 4% van de jongens krijgen te maken met gedwongen seks. Daarom wil deze campagne jongeren aansporen om hun eigen grenzen duidelijk te stellen. www.maaksekslekkerduidelijk.nl verwijst naar een Hyvespagina voor jongeren.

cjg_2.jpg

De site helpt jongeren om zich bewust te worden van hun eigen wensen en grenzen op seksgebied: van zoenen en knuffelen tot seks. Zo komen ze erachter dat iedereen weer anders is en het dus belangrijk is om uit te spreken wat je wilt en wat je niet wilt. Hoe jongeren hun wensen en grenzen kenbaar kunnen maken, leren ze met de nieuwe online game ‘Can you fix it?’ De game is te vinden op de www.senseinfo.nl, de jongerensite voor info over seksualiteit.

Praten over de seksuele opvoeding, vragen of verliefdheid, zoenen, seks? Ook daarvoor is het CJG. Voor alle opvoeden opgroeivragen is het CJG het adres om het antwoord te vinden, voor ouders, jongeren en kinderen. Met persoonlijk advies, of in een groep tijdens een cursus of activiteit. Loop eens binnen zonder afspraak bij het inlooppunt CJG Zuid aan de Democratenlaan 86 of het Inlooppunt CJG Oost, Beukenstraat 83. De hulp is gratis.

Kijk voor meer informatie en de inloopspreekuren op de website: www.cjgzwolle.nl. Het CJG is telefonisch te bereiken tijdens kantooruren via (038) 455 46 55.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer