Indie- rockformatie Moss terug in Hedon

Zwolle – De Amsterdamse indie- rockformatie Moss keert staat donderdag 18 november in Hedon. Eerder dit jaar gaf de band rondom frontman Marien Dorleijn al een overweldigende show in het Zwolse poppodium. Zowel de band, publiek als de zaal waren hier zo goed over te spreken dat snel besloten werd om nogmaals een optreden neer te zetten. Met spraakmakende optredens op o.a. Lowlands wist de band het grote publiek te bereiken. Niet zo gek als je bedenkt dat album Never Be Scared/Don’t Be A Hero door vele muziekcritici is bestempeld als het beste album van vorig jaar.

Debuutalbum The Long Way Back van Moss is een album van bijna ouderwets goed smederij, met pure en delicate liedjes. Met opvolger Never Be Scared/Don’t Be A Hero is de band er in geslaagd een nieuw niveau van emotie in de nummers te stoppen. Het is harder, gevaarlijker en snel als een houthakker die hakt alsof hij klaar moet zijn bij zonsondergang, maar desalniettemin geen afgeraffeld werk wil leveren. Een alternatieve gitaarpop plaat die alle verwachtingen overtreft, en dat is terug te zien in de vele positieve recensies.

Vanaf dat moment gaat het snel met de Amsterdammers. Waar de indierockformatie vorig jaar voornamelijk te zien was binnen het intiemere live-circuit, staan er nu een flink aantal grote festivals te pronken op de touragenda, waaronder Lowlands en The Great Escape festival (UK)! Over het vorige optreden in Hedon wordt nog steeds gesproken en op verzoek keert de band dan ook graag terug naar Zwolle.

 Moss

Support: Awkward I


Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                    : Donderdag 18 november
Open                          : 20:30 uur
Aanvang                     : 21:00 uur
Entree                         : € 12,00 (excl. € 1,- servicekosten) 

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV te Zwolle en op de avond zelf aan de kassa van Hedon.

Artikel delen:

Reageer