Data koopzondag Zwolle 2011 bekend

Zwolle – De kansen die het nieuwe college winkeliers biedt om openstelling aan te vragen op feestdagen die niet op zondag of op Nieuwjaarsdag vallen, worden door de middenstand gewaardeerd: op basis van wensen en verzoeken van ondernemers- en winkeliersverenigingen is een nieuwe winkelzondagenkalender voor 2011 opgesteld, met voor diverse winkelzones data die niet op een zondag of op Nieuwjaarsdag vallen.

Sinds mei van dit jaar is het voor winkeliers mogelijk een ontheffing aan te vragen voor openstelling op feestdagen die niet op een zondag of op Nieuwjaarsdag vallen. Op basis van de wensen en verzoeken van desbetreffende ondernemers- en winkeliersverenigingen zijn er nu per winkelgebied acht winkelzondagen aangewezen en vier feestdagen die niet op zondag vallen.

De winkelzondagen en de feestdagen die niet op zondag vallen zijn als volgt verdeeld:

Voor het centrum, de buurt- en wijkwinkelcentra, de verspreide buurtwinkels en overige perifere locaties en branches

6 maart, 3 april, 1 mei, 4 september, 2 oktober, 6 november, 27 november, 18 december aangevuld met maandag 25 april (Tweede Paasdag), donderdag 2 juni (Hemelvaartsdag), maandag 13 juni (Tweede Pinksterdag), maandag 26 december (Tweede Kerstdag). 

Woonboulevard

2 januari, 6 februari, 6 maart, 3 april, 4 september, 2 oktober, 16 oktober, 6 november, aangevuld met maandag 25 april (Tweede Paasdag), donderdag 2 juni (Hemelvaartsdag), maandag 13 juni (Tweede Pinksterdag), maandag 26 december (Tweede Kerstdag). 

Marslanden perifere detailhandel

2 januari, 23 januari,13 februari, 27 februari, 13 maart, 16 oktober, 30 oktober, 13 november, aangevuld met maandag 25 april (Tweede Paasdag), donderdag 2 juni (Hemelvaartsdag), maandag 13 juni (Tweede Pinksterdag), maandag 26 december (Tweede Kerstdag). 

Tuincentra Hessenpoort en Marslanden

3 april, 10 april, 17 april, 1 mei, 15 mei, 4 december, 11 december, 18 december, aangevuld met maandag 25 april (Tweede Paasdag), donderdag 2 juni (Hemelvaartsdag), maandag 13 juni (Tweede Pinksterdag), maandag 26 december (Tweede Kerstdag). 

Bouwmarkten Voorst

6 februari, 13 maart, 17 april, 1 mei, 22 mei, 9 oktober, 27 november, 18 december, aangevuld met maandag 25 april (Tweede Paasdag), donderdag 2 juni (Hemelvaartsdag), maandag 13 juni (Tweede Pinksterdag), maandag 26 december (Tweede Kerstdag).

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Bericht door Casper, op 9 november 2010 om 21:15
  2e kerstdag??? Ben niet gelovig EN heb een winkel maar 2e kerstdag gaat me toch echt te ver!

  Ik snap dr ook helemaal niks van!:o


  Maak melding

 2. Mij maakt het niks uit, ik ga gewoon de stad niet in maar ik ben blij dat ik geen winkel heb of in die branch werk.
  Zijn we er nou nog steeds niet achter dat je welzijn niet mag verkwanselen door zogenaamde welvaart?


  Maak melding

 3. @ Observer,
  Welvaart? Ja over de rug van schoolkinderen en oproepkrachten die bij de grootwinkelbedrijven op deze dagen een minimumloon mogen bijverdienen.


  Maak melding

 4. Ach ja, uiteindelijk zien ze wel dat het toch niet werkt, net zoals de rotonde bij de AA-Landen en komen er toch meerdere koopzondagen:). Maar helaas heeft de gemeente met zoiets weinig tot geen ervaring mee.


  Maak melding

 5. Ik ga nooit naar de stad tijdens koopzondagen. Ik hou erg van de landerigheid van een zondag en vind het jammer dat het steeds meer een “gewone” dag wordt. De enige keer dat ik wel ben geweest was het me ook nog eens veel te druk. Het voldoet dus – anders dan de reacties hier doen vermoeden – kennelijk wel aan een behoefte.


  Maak melding

 6. Ik vind koopzondag prima, je gaat als je wilt en als je niet wilt ga je niet.

  Maar tweede kerst, paas en pinksterdag vind ik echt overdreven!


  Maak melding

 7. @Henk, ik denk dat je beter kan vragen, wie komt er op tweede kerstdag naar het centrum ;). Extra koopdagen vind ik zelf altijd handig, maar of er veel mensen op af komen op de genoemde “niet zondagen” is maar de vraag.


  Maak melding

 8. Ik denk dat het loeidruk wordt in de stad. Er zijn massa’s mensen die het verplicht twee dagen gezellig doen niets vinden of die niemand hebben om gezellig mee te doen. Voor die mensen is een minder gesloten stad een uitkomst. Nederland is ook een van de weinige landen die ‘doet’ aan 2e kerst,- paas- of pinksterdag. In andere landen is alles dan gewoon open.


  Maak melding

Reageer