Campagneweek SportService Zwolle

Zwolle – De week van 15 tot en met 19 november 2010 is door SportService Zwolle uitgeroepen tot campagneweek. Deze week wil SportService Zwolle meer bekendheid geven aan de inhoud van haar werk en de wijze waarop zij de verbinding legt tussen de werkvelden onderwijs – buurt – sport. Centraal thema vormt de door SportService Zwolle ontwikkelde nieuwe methodiek van de ‘Bewegende Leerlijn’.

SportService Zwolle is sinds 2004 uitvoerder van het gemeentelijke sportbeleid. De belangrijkste taken van SportService Zwolle zijn het creëren van sterke en vitale sportverenigingen en het verhogen van de sportparticipatie in Zwolle. Inwoners van Zwolle, sportverenigingen, scholen en vele anderen die iets met sport en bewegen van doen hebben, kunnen bij SportService Zwolle terecht voor informatie, voorlichting en ondersteuning.

De Bewegende Leerlijn is de afgelopen jaren ontwikkeld door SportService Zwolle en komt voort uit de vraag hoe we kinderen het plezier aan sport en bewegen kunnen laten ervaren en daardoor de keuze maken voor een actieve en gezonde leefstijl door een lifetime sportdeelname. Bij de organisatie en uitvoering van sportstimuleringsprogramma’s is SportService Zwolle er in geslaagd samenhang te creëren tussen het bewegingsonderwijs en het georganiseerde sportaanbod van de sportverenigingen. Dit in de vorm van de Bewegende Leerlijn. Deze methodiek begeleidt kinderen bij de kennismaking met sport, de verdieping in sport en de doorstroming naar de georganiseerde sport. De werkvelden onderwijs, buurt en de sport(vereniging) worden hierbij door combinatiefunctionarissen met elkaar verbonden.

Om de mensen die werkzaam zijn in de werkvelden onderwijs, buurt en sport, maar ook de inwoners van Zwolle, kennis te laten maken met de Bewegende Leerlijn heeft SportService Zwolle deze speciale campagneweek in het leven geroepen. Gedurende deze week wordt een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor de mensen uit deze werkvelden en wordt een speciale promotiefilm gelanceerd. Deze film brengt de methodiek van de Bewegende Leerlijn in de praktijk in beeld. Vanaf dinsdag 16 november is de film ook te zien op de website van SportService Zwolle. Tevens wordt tijdens alle activiteiten van SportService Zwolle op de scholen, in de buurt of bij de sportvereniging extra aandacht gevraagd voor de Bewegende Leerlijn. Voor meer informatie over SportService Zwolle en/of de Bewegende Leerlijn, kunt u kijken op www.sportservicezwolle.nl .

Artikel delen:

Reageer