Voorstelling Hoezo ‘Lover’boys op de planken bij Deltion

Zwolle – Op dinsdag 9 november en woensdag 10 november krijgen eerstejaars studenten Gezondheidszorg & Welzijn & Sport van het Deltion College via een theatervoorstelling voorlichting over loverboys. Nog steeds zijn een ruim aantal meisjes het slachtoffer van de praktijken van loverboys.

Preventie blijft nog steeds hard nodig. Daar zet Deltion samen met Theater A La Carte en de GGD hoog op in. Dit is dan ook al de zesde keer in successie, dat de voorstelling bij Deltion wordt gespeeld. Om de studenten van Deltion te informeren krijgen de studenten op een toegankelijke manier voorlichting over loverboys. De voorstelling wordt duidelijk en overzichtelijk gebracht. Op deze manier worden de studenten voorgelicht over de gevaren van loverboys.

In Hoezo Loverboys wordt voorlichting afgewisseld met scènes uit de voorstelling Nancy en haar loverboy, een indringend verhaal over een meisje dat via haar vriendje in de prostitutie belandt. De studenten krijgen informatie over de werkwijze van loverboys, maar worden ook direct aangesproken op de wijze waarop zij de eigen grenzen bepalen en bewaken. Want hoever ga je zelf als je verliefd op iemand bent? De combinatie van voorlichting met theater geeft niet alleen inzicht in de problematiek maar maakt deze voor studenten ook invoelbaar. Nancy en haar loverboy is gebaseerd op echte verhalen van meisjes die via hun vriendje in de prostitutie terecht kwamen.

Hoezo Loverboys is een initiatief van Theater A la Carte en kwam tot stand met medewerking van Steunpunt Seksueel Geweld van de GG&GD Amsterdam, Pretty Woman, Het scharlaken Koord, Prostitutie Maatschappelijk Werk en Scala, expertisecentrum voor emancipatie en participatie.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Wat ik niet begrijp, waarom op een mbo opleiding, de slachtoffers worden meestal vanaf hun 12e of 13e ingepalmd door loverboys.
    Beter geven ze die voorstelling op de middelbare scholen…


    Maak melding

Reageer