Open dag Theater Gnaffel

Zwolle – Begin oktober is Theater Gnaffel verhuisd van Het Hobbemahuis naar De Oude Ambacht School (DOAS). Een schitterend rijksmonument vol nieuwe kunsten. Theater Gnaffel wil iedereen uit Zwolle de kans geven om de nieuwe locatie te komen bewonderen en organiseert daarom een open dag op zaterdag 27 november aanstaande van 11.00 uur tot 15.00 uur.

cid_a87ea8555a704c349503ef7c2437649aank02f529de784.gif

Neem 27 november een kijkje achter de schermen bij Gnaffel. Er zijn tussen 11.00 uur en 15.00 uur doorlopend activiteiten. Er zijn onder andere workshops, korte presentaties van voorstellingen en kinderen kunnen aan de slag met het educatiemateriaal. De open dag is gratis toegankelijk.

Het Zwolse theatergezelschap Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De poppen staan naast de acteurs op het toneel als gelijkwaardige personages. Artistiek leider Elout Hol heeft een uitgesproken en eigen speelmethode en theatertaal ontwikkeld: hartstocht en intimiteit zijn kenmerkend voor de voorstellingen. Gnaffel is eigenzinnig, fantasievol, poëtisch en vol humor. De kwaliteit van het gezelschap wordt steeds breder erkend: Het boek van alle dingen is door vakblad TM Theatermaker in de top 5 van beste jeugdtheatervoorstellingen in 2009/2010 opgenomen. In 2006 heeft Gnaffel de Zilveren Krekel ontvangen en in 2007 zelfs de Gouden Krekel, de eervolle onderscheidingen van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouwdirecties voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproducties.

Op 28 november speelt Gnaffel de laatste voorstelling van De koning en de rest in Theater Odeon. De koning denkt dat hij de macht heeft over alles en iedereen en nooit doodgaat, maar na honderden jaren lijkt het er toch op dat zijn laatste dag is aangebroken. De voortekenen zijn niet te missen. Het koninkrijk krimpt, het vuur wil niet meer branden, het regent kikkers uit de wolken en zelfs de zon is veel later opgekomen dan de koning bevolen had. Alles verandert en verdwijnt. De koning is bang en probeert aan zijn lot te ontsnappen. Maar hij is niet alleen. Zijn twee koninginnen en trouwe dienaar helpen hem om deze laatste dag door te komen.

Artikel delen:

Reageer