Sprekend en beeldend boek over Buurtschap IJsselzone

Zwolle – Op 10 november werd door Adri Wever, voorzitter van de Vereniging Buurtschap IJsselzone, aan wethouder Erik Dannenberg het eerste exemplaar aangeboden van het boek ‘Buurtschap IJsselzone, de voortuin van Zwolle’. Het boek is uitgegeven door de Vereniging Buurtschap IJsselzone ter gelegenheid van haar eerste lustrum. Tijdens de buurtbijeenkomst van 25 november in het Engelse Werk zal over het boek een presentatie worden verzorgd.

10-11-2010_boek_buurtschap_ijsselzone_adri_wever_1.jpg
Wethouder Erik Dannenberg (links) neemt het boek uit handen van Adri Wever in ontvangst

De auteurs Jan Gulikers (tekst) en Ad van Halem (fotografie) geven in het boek een karakteristiek van de oude buurtschappen Spoolde, Schelle en Oldeneel en gaan in op de geschiedenis van de Spoolderberg, landgoed de Schellerberg, het Engelse Werk, het Katerveer en de Willemsvaart. Ruime aandacht wordt ook besteed aan de nieuwe natuurgebieden en de toekomstige projecten in het kader van ‘Ruimte voor de Rivier’. Organisaties als Vitens, Waterschap Groot Salland, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel geven hun visie op de toekomstige ontwikkelingen in dit aantrekkelijke buitengebied aan de rand van de stad.

10-11-2010_boek_buurtschap_ijsselzone_adri_wever_4.jpg

10-11-2010_boek_buurtschap_ijsselzone_adri_wever_2.jpg

10-11-2010_boek_buurtschap_ijsselzone_adri_wever_3.jpg

De tekst wordt geïllustreerd met vele fraaie foto’s uit het heden, maar er zijn ook interessante fotomontages over de toekomstige situatie in 2015 opgenomen. Het Historisch centrum Overijssel stelde verder tientallen historische foto’s beschikbaar. Kortom een boek over heden, verleden en toekomst van de Buurtschap IJsselzone, het fraaie cultuurlandschap tussen de stad Zwolle en de IJssel.

Deze uitgave werd mede mogelijk gemaakt door Electrabel, Gemeente Zwolle, Landschap Overijssel, Landstede Onderwijsgroep, ProRail, Staatsbosbeheer, Vitens, Vrienden van de Venus en Waterschap Groot Salland.

Het boek is verkrijgbaar bij de Zwolse boekhandel voor € 14, 95.

Artikel delen:

Reageer