Muziektheater met geluidsmachines

Zwolle – Vrijdag 12 november gaat in Odeon in Zwolle een bijzondere voorstelling in première: ‘Hotel Universum´. Na grote naam te hebben gemaakt als maker van jeugdvoorstellingen komt Peter Zegveld najaar 2010 met een primeur: muziektheater voor volwassenen met 4 muzikanten en een getekend personage.

‘Hotel Universum´is een muziektheatervoorstelling waarin de hand van de tekenaar Osvaldo Cavandoli van de Italiaanse animatie serie La Linea is vervangen door de handelingen van 4 muzikanten. Met andere woorden: er is een getekend personage van de hand van Peter Zegveld dat tot leven komt door de muzikale werelden die voor hem worden ontsloten. De gretigheid waarmee hij deze werelden tot zich neemt maar ook het verzet wat hierop wordt aangetekend is aanzet tot het verhaal. Uitgangspunt is een verhalende klankvoorstelling waarin geïmproviseerde- en gecomponeerde muziek en grafische animatie aan de basis staan van een bijzondere ervaring van beeld en geluid; geluid als muziek, als beeld, als handeling, en als verhaal.

Ons personage zwerft rond door de kamers van een hotel op zoek naar de variaties op zijn leven. Elke kamer van het hotel een scène, een muzikale compositie maar ook een geleefd moment in het leven van een willekeurige hotelgast, een passant waarmee de hoofdpersoon zich wenst te identificeren. Naar het oordeel van de makers raakt dit de essentie van muziektheater wat in hun opvatting kan worden begrepen als een visuele en narratieve ervaring van geluid.

‘Hotel Universum´ duurt ongeveer een uur.

‘Hotel Universum´ | € 16,-

Première: vrijdag 12 november 2010 | 20:30 uur

Odeon, Dommerholtzaal

Meer informatie en reserveringen: http://www.odeondespiegel.nl/

 

Acteurs en musici: Peter Zegveld, Thijs van der Poll, Poet Stunt, Raoul van der Weide

Regie: Marcel Sijm

Animatie: Mathieu van den Berk

Artikel delen:

Reageer