Website duurzaamzwolle.nl in de lucht

Zwolle – Aanstaande donderdag 11 november wordt op de Dag van de Duurzaamheid, de nieuwe website www.duurzaamzwolle.nl gelanceerd! Deze site is het oorspronkelijk initiatief van Reiné Gadellaa. Samen met enkele Zwolse vrienden, professionals uit de duurzaamheidswereld,  is de site opnieuw vormgegeven, uitgebreid en voorzien van informatie. Sietse Haven (projectleider duurzaamheid van de gemeente Zwolle) verricht de opening aanstaande donderdag rond 17.30 uur in Eeeuwig aan de Melkmarkt 15 in Zwolle.

De site is de wegwijzer voor alle Zwollenaren die ‘iets’ willen met duurzaamheid. Allereerst een beknopte vraagbaak met uitleg over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van warmtepomp tot elektrosmog en van vegetarisch eten tot vloerverwarming. Met handige tips en trucs om het één en ander in je leven toe te passen. Ook wijst de site de weg naar lokale leveranciers. Waar koop ik biologische worteltjes of een zonneboiler? En naar sites die nadere informatie bieden over al die onderwerpen. En naar lokale, Zwolse initiatieven zoals Duurzaam Stadshagen en de Stadscamping Zwolle.

De site is gekoppeld aan een LinkedIn-groep waar iedere Zwollenaar zich bij kan aansluiten. Zo kan iedereen in contact komen met anderen om bijvoorbeeld een wijk-actie op te zetten. Of met z’n allen in de straat dubbel glas aan te schaffen. Of om gewoon een vraag te stellen.

De site is nog in ontwikkeling. We nodigen belangstellenden uit zich te melden om bijdragen te leveren aan de inhoud.

Artikel delen:

Reageer