Zwolle geeft Mantelzorg jaar lang extra aandacht

Zwolle – Woensdag waren er op verschillende locaties in Zwolle activiteiten rond de landelijke Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen professionele zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met de hulpbehoevende. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief. Wethouder Dannenberg gaf woensdagavond de officiële aftrap van de publiekscampagne mantelzorg met de slogan: Mantelzorg doen we samen!

 

 

logo_slogan_mantelzorg_campagne.jpg
Het logo voor de publiekscampage in Zwolle

 

Er waren overdag diverse programma’s: voor jonge mantelzorgers tot en met achttien jaar en voor volwassenen. Alle mantelzorgers waren woensdag welkom in zalencentrum Urbana in Zwolle. De kinderen en jongeren gingen onder andere bowlen en er was voor hen een grappige clownshow. De volwassen mantelzorgers kregen een voorstelling van speeltheater Klapstuk. Ook werd ’s middags een groep ontvangen bij de Agnietenberg voor een high tea. Daar was ook verhalenverteller Stan Fritschy aanwezig. Steunpunt Informele Zorg organiseert in Zwolle op of rond de Dag van de Mantelzorg jaarlijks een activiteit in samenwerking met andere Zwolse organisaties uit de zorgbranche. Dit jaar vormden de activiteiten op 10 november bovendien de aftrap van een jaar lang extra aandacht voor mantelzorg vanuit de gemeente Zwolle. Zwolle wil met extra communicatie over het onderwerp, zoals artikelen op de website van de gemeente en publicaties in diverse media, meer erkenning en herkenning voor mantelzorg creëren.
 

10-11-2010_clownshow_dag_van_de_mantelzorg_urbana_1.jpg

10-11-2010_clownshow_dag_van_de_mantelzorg_urbana_2.jpg

10-11-2010_clownshow_dag_van_de_mantelzorg_urbana_3.jpg

10-11-2010_clownshow_dag_van_de_mantelzorg_urbana_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik ben met mijn Zus naar de High Tea geweest erg gezellig en heel lekker en goed om met zoveel mantelzorgers bij elkaar te zijn en de verschillende verhalen te horen


    Maak melding

Reageer