Wiekslag houdt bestemming maatschappelijke doeleinden

Zwolle – Het voormalige terrein van de Wiekslag in Westenholte wordt niet vrijgegeven voor woningbouw. De gemeente vindt het belangrijk dat deze locatie de bestemming voor maatschappelijke doeleinden behoudt, zoals in september 2008 in het nieuwe bestemmingsplan voor dit deel van Westenholte al is vastgelegd.

Woningbouw op locatie de Wiekslag is vanuit woningbouwprogrammering niet wenselijk. In de omgeving van de locatie en in Zwolle in het algemeen, zijn momenteel voldoende woningbouwlocaties in voorbereiding. De gemeente vindt het daarom niet verstandig om in tijden van economische crisis een nieuwe locatie voor woningbouw vrij te geven. Bovendien wil de gemeente dit terrein beschikbaar houden voor maatschappelijke doeleinden, om in de vraag van particuliere initiatieven naar deze locaties te kunnen voorzien.

In Stinspoort worden in totaal 187 woningen gebouwd (113 goedkope koopwoningen, 27 middendure woningen en 47 dure woningen) waarvan 108 woningen voor senioren zijn bestemd. Voor Westenholte Stins is een SPvE vastgesteld waarin 46 woningen vallen (12 goedkope koopwoningen, 12 middendure woningen en 22 dure woningen). Van deze woningen zijn er 34 woningen geschikt voor senioren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)