Transgender vertelt in COC Zwolle

Zwolle – Mannen en vrouwen die kiezen voor een geslachtsverandering, hebben veel moeite om daarmee naar buiten te komen. De Amerikaanse Crystal Stathis woont in Nederland en vertelt op vrijdagavond 19 november in Zwolle over haar ervaringen. Iedereen is welkom het interview met Crystal bij te wonen, in het pand van COC Zwolle aan de Kamperstraat, rond 21.00 uur.

COC Zwolle.jpg

Niet alleen het doormaken van lichamelijke veranderingsprocessen is zwaar, ook sociaal krijgen transseksuelen heel wat te verhapstukken. Vrienden die wegblijven, onbegrip in de familie, discriminatie op het werk en in de woonomgeving zijn eerder regel dan uitzondering. Crystal is daarom het Transgender Partnership Flevoland begonnen, dat open staat voor alle transgenders in de breedste zin van het woord: transseksuelen, travestieten en andere gendervarianten. Zo’n sociaal netwerk kan een grote steun zijn, vertelt zij: “Statistisch gezien moeten er alleen al in de polder honderden transgenders wonen. Ik wil dat ze elkaar kunnen vinden, want je hebt veel aan elkaars ervaringen en elkaars kracht, zeker omdat de coming out van een transgender een emotionele achtbaan kan zijn.”

Voorzitter Joeri Both van COC Zwolle: “Dat transgenders als kleine minderheid het moeilijk hebben om maatschappelijk geaccepteerd te worden, is bekend. Zaterdag 20 november, de dag na onze bijeenkomst, is niet voor niets internationaal uitgeroepen tot Transgender Gedenkdag. Op deze dag herdenken we over de hele wereld alle personen die gestorven zijn door geweld tegen transgender personen en hun partners, mensen kortom die ergens niet in iemands hokje passen.” Meer weten over de landelijke Transgender Gedenkdag in Den Haag? Kijk op www.transgendergedenkdag.nl . Op zondagmiddag 21 november kunt u naar de tentoonstelling ter nagedachtenis aan slachtoffers van transfoob geweld, in de Hanzeborg in Lelystad. Voor meer informatie, kijk op http://www.cocflevoland.nl/.

COC Zwolle werkt met een café, voorlichting, discussie en hulp aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Het werkgebied omvat 23 gemeenten in Overijssel, Flevoland, Gelderland en Drenthe. COC Zwolle is lid van de landelijke organisatie COC Nederland.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Leuk hoor dat iemand uit de polder gesteund wordt door het COC- Zwolle, maar als Zwolse heb ik hier dus helemaal niets aan! Het COC heeft door een verrot slechte planning de T&T avonden , ik zou bijna zeggen , bewust de nek om gedraaid. Dit is een heel klein, postzegel groot, doekje voor het bloeden.


  Maak melding

 2. Beste Debby,

  jammer dat je zo negatief bent over de “trans”-activiteiten van COC Zwolle. We hebben destijds geprobeerd zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de bezoekers van de activiteit. Ook hebben we geprobeerd middels PR voldoende animo te generen voor onze activiteiten. Helaas is dat niet gelukt, dat vinden we jammer en daarom zijn we ook blij dat in Flevoland (ook het werkgebied van COC Zwolle!) een nieuw initiatief ontstaan is wat we kunnen ondersteunen.

  Het is in ieder geval niet zo dat we bewust de activiteit de nek om gedraaid hebben, daar zouden we helemaal geen reden toe hebben!

  Ik zou zeggen kom vrijdag gewoon ook!

  Joeri Both
  COC Zwolle


  Maak melding

Reageer