Kennismaken met verantwoord ondernemen

Zwolle – 75 Landstedestudenten van het Landschap Handel & Commercie hebben 11 november hun idee gepresenteerd naar aanleiding van het project ‘Up to you too’. Doel van dit project is om jongeren in de sloppenwijken van Nairobi, Kenia en Dar es Salaam (Tanzania) te ondersteunen. Dit project is gestart samen met het ROC Eindhoven. Studenten van het ROC Eindhoven waren ook aanwezig om hun idee te promoten. De bijeenkomst vond vanochtend plaats in de businessclub van het Landstede Sportcentrum.

De eerstejaars studenten van het Landschap Handel & Commercie in Zwolle zijn aan de slag geweest met het lesprogramma ‘Up to you too’. In dit lesprogramma maken de studenten kennis met verantwoord ondernemen. ‘Up to you too’ is een kleine actiegerichte stichting die de ontwikkeling van jongeren in de sloppenwijken ondersteunt. Ondernemerschap is voor jongeren daar de meest logische en haalbare manier om aan de armoede te ontsnappen. Het lesprogramma is er op gericht om een marketing- en promotieplan te schrijven voor hun idee. Doordat de studenten met alle studenten in het Landschap samenwerken krijgen ze een goed beeld van de diverse opleidingen en ze kunnen elkaars talenten benutten. Vandaag werden de plannen beoordeeld door de opdrachtgever door middel van eindpresentaties. Na deze presentaties is het de bedoeling dat ze het project gaan uitvoeren en dat het daadwerkelijk iets oplevert voor het goede doel.

Er kwamen een aantal creatieve ideeën voorbij. Eén studentengroep had bedacht om sierraden te maken voor het goede doel. Eerst hebben ze een marktonderzoek gedaan met vragen aan de doelgroep. Deze vragen waren bijvoorbeeld: hoe vaak per maand koopt u sierraden? En hoeveel geld geeft u hier dan aan uit? Ook werd de vraag gesteld of de doelgroep meer geld uit zou geven voor het goede doel. Uit het resultaat bleek dat meer dan de helft van de respondenten twee keer per maand sierraden koopt en dat ze bereid zijn meer geld uit te geven voor een sieraad waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Naar aanleiding van dit onderzoek hebben ze hun idee hierop aangepast. De sieraden zijn gemaakt van tweedehands materialen. Een andere groep heeft een ‘Share the Struggle’ mannenshirt gemaakt dat is ontworpen door een jonge kunstenaar uit de sloppenwijk van Nariobi. Deze wordt verkocht op de website www.een.nl .

Artikel delen:

Reageer