Gouden Hart van Libelle voor zwolse dr. Angela Maas

Zwolle – Trots, en temidden van een grote groep al even trotse collega’s en medewerkers, nam cardioloog dr. Angela Maas op 10 november in Zwolle Libelle’s Gouden Hart in ontvangst. Libelle-lezeressen en patiënten riepen haar uit tot Beste Cardioloog van Nederland.

angela_maas.jpg

Angela Maas is sinds 1992 als cardioloog werkzaam bij de Isala Klinieken in Zwolle. Al in 2003 startte zij daar een speciale vrouwenpoli hart- en vaatziekten. Dit spreekuur is een unicum in Nederland en heeft inmiddels een nationale en internationale referentiefunctie. Daarnaast zit ze in de werkgroep Gender van de Vereniging voor Cardiologen en is ze betrokken bij de landelijke campagne van de Hartstichting Hart voor Vrouwen. Een betere opsporing en behandeling van hart- en vaatziekten bij vrouwen; daarvoor zet de cardioloog zich al vele jaren met hart en ziel in. En die inspanningen bleven niet onopgemerkt. Eerder al ontving Angela Maas de Corrie Hermann prijs uit handen van de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen.

Elk jaar reikt Libelle een medische award uit aan een persoon of instelling met bijzondere verdiensten in de zorg, met name op gebieden waar vrouwen mee te maken hebben. De winnaars waren tot nu toe: gynaecoloog Bert Alberda (2005), huisarts Sylvie Lo Fo Wong (2006), mammapoli Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis (2007), psycholoog Aly van Geleuken (2008) en verpleegkundigen Sandra Dijkstra en Willie van den Berg. Zij ontvingen respectievelijk de Gouden Eendenbek, de Gouden Stethoscoop, het Gouden Borstbeeld, de Gouden Divan en Gouden ‘Croc’.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer