PvdA Tweede Kamerlid Hans Spekman bezoekt StapOp

Zwolle – Op vrijdag 12 november brengt PvdA Tweede Kamerlid Hans Spekman een bezoek aan het Zwolse trajectbureau StapOp.

StapOp is een trajectbureau voor jongeren die doorgaans als “onbemiddelbaar” worden gezien. De jongeren, veelal met detentieverleden, drugsverleden, psychiatrische of psychosociale problematiek worden aangemeld door diverse gemeentes, waaronder de gemeente Zwolle, in het kader van de wet WIJ voor een leerwerktraject bij StapOp. Door de persoonlijke benadering van StapOp, waar uitsluitend professionals werken met ervaring in de jeugdhulpverlening, komen de jongeren in beweging. Schuldhulpverlening, coaching en training maken onderdeel uit van het traject waardoor de jongeren stapje voor stapje meer ruimte krijgen om zich te oriënteren op en in te zetten voor werk of scholing.

Uniek in het traject is de focus op zorg in plaats van op werk. In de reguliere trajecten komen jongeren doorgaans snel op de werkvloer, maar wordt te weinig gedaan aan de problematiek, die juist de oorzaak is van het onvoldoende functioneren in de maatschappij. Hierdoor vallen de jongeren vaak binnen enkele maanden weer uit, waardoor ze als “onbemiddelbaar” te boek komen te staan. StapOp gelooft dat elke jongere een plek wil in de maatschappij. Niemand wil schulden, geen huis en constant conflicten. De trajectbegeleiders leren de jongeren welke keuzes in het verleden hebben gemaakt dat ze nu deze consequenties leven en helpen hen om in het heden betere keuzes te maken. Wanneer de problemen zijn opgelost en de jongere meer bagage heeft meegekregen om goede keuzes te maken is hij of zij er aan toe om een toekomst op te bouwen en komt scholing en/of werk aan bod in het traject.  Vrijdag 12 november zal Hans Spekman in gesprek gaan met de jongeren en professionals van StapOp en zo zelf ervaren hoe uniek deze werkwijze en deze doelgroep is.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Dat hoef je niet te schrijven, dat weet iedereen al lang.
  PVDA=Dick en Dick=PVDA

  Dick schrijft de hele dag door op het weblog, maar als ik het goed begrepen heb is hij gewoon werknemer?

  Kan iemand dat uitleggen?
  Werknemers werken voor hun geld en dan is er geen tijd om de hele dag door op een weblog te schrijven.  Maak melding

 2. @hans2, jij kent dick niet, maar ik kan je zeggen dat hij zijn werk goed doet. In het begin begreep ik er ook niets van totdat ik hem leerde kennen en wist waar die werkte, niet commerciel dus. Dick is er een die met 20 dingen tegelijk bezig is en zo ook nog netjes afmaakt.


  Maak melding

 3. Heel erg knap.
  Met 20 dingen tegelijk bezig zijn is tijdelijk mogelijk en daarna volgt burn-out.
  Dat zijn simpele statistieken.

  @Dame,
  Het is slechts een vraag.  Maak melding

 4. @Hans2 Misschien gek, maar ik zie geen vraag. Wel een suggestie, een oordeel, een veroordeling, maar geen vraag. Ook je reactie op Derk duidt erop dat je geen vraag hebt, maar dat je medestanders zoekt in een oordeel.
  Vraag aan jou: wat is je oprechte vraag?


  Maak melding

 5. @ Hans 2; herhaling is de kracht van reclame, zo je had kunnen weten. Daarom

  Stem en heb bijna altijd PvdA gestemd. Behoudens 1x op Co Verdaas….verder enkel op Hans Spekman toen dit sociale gezicht erbij kwam.

  Maar wat heb je er op tegen 2eHan(d)s?


  Maak melding

Reageer