Novemberdiner voor bijstandsgezinnen

Zwolle – Woensdag heeft voor de derde keer het ‘Novemberdiner’ plaatsgevonden voor bijstandsgezinnen, mensen in een sociaal isolement en overige cliënten van maatschappelijke organisaties wie zo’n sociaal gebeuren goed doet. Dit diner werd opnieuw geheel belangeloos mede mogelijk gemaakt door een gift van een anonieme Zwolse ondernemer. 

p1000977.jpg

Stichting Present organiseerde samen met het Deltion College een maaltijd voor 500 gasten die via de maatschappelijke organisaties in Zwolle, zoals AMW De Kern, het Leger des Heils, RIBW, Dimence, Frion, Vrouwenopvang Overijssel etc. zijn uitgenodigd. Het diner vond plaats in het Deltion College. Studenten Horeca van Deltion verzorgden de bereiding en bediening van de maaltijd. De studenten maakten zo op een laagdrempelige manier kennis met vrijwilligerswerk. ‘Ze zien zo dat iets doen voor een ander heel normaal is’, aldus een leraar van Deltion. Daarnaast was er muzikaal entertainment: de bekende zangers Harm Wolters en Henri van Velzen –de Zwolse André Hazes, verzorgden een spetterend optreden.

Voor de kinderen was er onder meer een houtworkshop en een knutselworkshop. De gasten konden winkelen in een Euro-shop, waarvoor (kinder)kleding en schoenen beschikbaar waren gesteld door diverse ondernemers. Om de kosten verder te dekken, droeg de Gemeente Zwolle financieel bij en daarnaast zijn er diverse bijdragen van ondernemers in Zwolle en omgeving ontvangen. Het diner werd mede mogelijk gemaakt door de hulp van ruim 60 vrijwilligers, waaronder werknemers van Hemmink en woningcorporatie deltaWonen en vrijwilligers uit diverse kerken in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer