Open Dag ArtEZ hogeschool voor de kunsten

Zwolle – ArtEZ open! ArtEZ hogeschool voor de kunsten houdt op zaterdag 20 november van 10.00 tot 16.00 uur haar open dag in Zwolle. ArtEZ biedt bachelor- en masterstudies, verschillende vooropleidingen en (oriëntatie)cursussen.

Tijdens de open dag zijn er informatiebijeenkomsten, exposities, voorstellingen en concerten. Docenten en studenten zijn aanwezig om geïnteresseerden te woord te staan. Voor wie twijfelt tussen een meer theoretische studie en een kunstopleiding is er het Honours Programme: een tweejarig aanvullend studieprogramma, bedoeld voor gemotiveerde en talentvolle bachelorstudenten. Het programma kies je ná je propedeuse en geeft je een uitgebreide theoretische bagage én een goede aansluiting op het internationale veld. Ook hierover is informatie beschikbaar.

Academie voor Art & Design
ArtEZ Academie voor Art & Design heeft studies op het gebied van fine art, stories & design (animation design, illustration design, comic design en graphic design) en de docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving. Ook is er informatie over de opleidingen interieurarchitectuur en interieurvormgeving (onderdeel van ArtEZ Academie van Bouwkunst). Op deze open dag kunnen bezoekers hun portfolio voorleggen aan docenten. Zij adviseren op basis van het portfolio hoe je je het beste kunt voorbereiden op het toelatingsexamen.

Academie voor Theater
De ArtEZ Academie voor Theater verzorgt in Zwolle de opleiding docent theater. Alle facetten van de opleiding komen tijdens de open dag aan bod. Er zijn korte voorstellingen, open lessen, openbare repetities, videopresentaties en tentoonstellingen van studieonderdelen. Informatie over de masteropleiding kunsteducatie is verkrijgbaar bij het Expertisecentrum Kunsteducatie.

Conservatorium
Het ArtEZ Conservatorium heeft jazz & pop, klassieke muziek, docent muziek en de master muziek in huis. Op tal van plekken zijn optredens van studenten. Om inzicht te krijgen in het eigen niveau kunnen potentiële studenten voorspelen of –zingen bij docenten.

Actie Nederland Schreeuwt om Cultuur!
Medewerkers en studenten van ArtEZ zullen meelopen met de processie, die op 20 november in het kader van Nederland schreeuwt om cultuur! in Zwolle wordt gehouden. Hoewel de voorgestelde bezuinigingen in de cultuursector ArtEZ als onderwijsinstelling niet direct raken, beschouwt ArtEZ het wel als een aanslag op haar bestaansrecht en op dat van haar medewerkers en studenten. Vanaf 15.30 uur vertrekt vanaf de ArtEZ-locaties een processie met studenten en medewerkers richting het Stadhuis.

Het meest actuele programmaoverzicht van de open dag staat op: http://www.artez.nl/agenda/open_dagen

Locaties ArtEZ Zwolle:

Rhijnvis Feithlaan 50  
(Academie voor Art & Design, Academie van Bouwkunst en Academie voor Theater)

Aan de Stadsmuur 88 (Conservatorium)

Artikel delen:

Reageer