Het weer: harde wind

Zwolle – Vrijdagochtend is het nog steeds onstuimig. Vooral in het noorden komen nog enkele buien voor en op de Wadden staat nog steeds storm. In de rest van het land is het droger en minder bewolkt, maar waait het ook nog hard. In middag is alleen in het noorden veel bewolking aanwezig en kan er nog een bui voorkomen. In de rest van Nederland is het droog en zijn er zonnige perioden. De wind neemt in de middag iets af, maar blijft nog behoorlijk krachtig, windkracht 5 tot 8.

10-11-2010_weerfoto__oude_ijsselbrug_.jpg
Oude IJsselbrug

Pas in de loop van de avond keert de rust langzaam weer terug. Met die harde westenwind wordt er behoorlijke zachte lucht aangevoerd waardoor het ’s middag ongeveer 12 graden wordt. Vrijdagavond neemt vanuit het zuiden de bewolking weer toe en in de nacht van vrijdag op zaterdag schuift een regengebied over het land. Zaterdag valt daardoor weer in het water. Het is de hele dag bewolkt en er valt bijna de hele dag regen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en het wordt met 14 graden extreem zacht voor de tijd van het jaar. Ook zondag biedt geen mooie vooruitzichten. Verspreid over de dag vallen er buien en de kans dat we de zon terug zien is niet heel groot. Het blijft nog wel vrij zacht. Ook na het weekend kan er soms nog wat regen vallen, maar is het minder wisselvallig als de komende dagen. Ook draait de wind af en toe weer eens naar het noordwesten of oosten waardoor het soms weer eens wat kouder kan worden!

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Onze brug; met licht aan het eind!

  Marieke, ken de de “fiets-/loopbrug’ in Frankhuis? Daar was het gisteren heerlijk ploeteren…Mooi he, die weersinvloeden die wij niet in de hand hebben.


  Maak melding

 2. Gisteren wel met de fiets geweest want ik had niet zóveel wind verwacht. Wind tegen en wind mee met mijn fiets boeit me weinig maar helaas ontkom je er niet aan dat je ook de wind van opzij hebt en daar ben ik minder blij mee. Waar fietsers ploeterden of zelfs lopend tegen de wind in ploeterden, reed ik gewoon met 28 km/h de Twistvlietbrug omhoog. Maar bovenop kwam ik bijna lost van de grond.

  Vandaag toch maar andere vormen van vervoer gekozen naar het werk. Ik ben al eens aan het vliegen geslagen met m’n vorige fiets, ik doe dat toch maar niet meer als het even kan.

  Lekker wat wind vind ik geen probleem maar dit was toch wat te gortig.


  Maak melding

Reageer