Koninklijke Militaire Kapel opent Bevrijdingsfestival 2011

Zwolle – De Stichting bevrijdingsfestival Overijssel organiseert een bijzonder openingsconcert voor 2011. De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso zal m.m.v. Danny de Munk het openingsconcert verzorgen van het Bevrijdingsfestival 5 mei 2011. In het bijzonder worden bewoners van alle Zwolse verzorgingshuizen, aanleunwoningen en serviceflats uitgenodigd dit concert bij te wonen. De organisatie zal zorgen voor vervoer van en naar het festivalterrein en zorgen voor 1e rang zitplaatsen.

kmk.jpg

De stichting BFO wil hiermee een traditie voorzetten als vervolg op het project “Met voeten getreden”, de kunsttegels van de jubileum-editie, waarbij met een cadeau voor de stad een blijvend kunstwerk werd geschonken. Opgebracht door donaties van inwoners van Zwolle. M.a.w. een cadeau voor de stad, ditmaal speciaal voor de oudere generatie, voor wie 5 mei net zo belangrijk is als voor iedereen, maar op die dag minder gemakkelijk de deur uitkunnen. De stichting wil het festival voor iedereen toegankelijk maken om de betekenis van de 5e mei zo breed mogelijk uit te dragen. De organisatie schakelt de hulp in van alle verzorgingshuizen, de centrale Commissie oranje en natuurlijk alle vrijwilligers van het festival.

In de loop van volgend jaar start de stichting BFO met een sponsorstoelenplan, om de participatie van de Zwolse bevolking voor dit concert mogelijk te maken. Een donatie van € 10,- per stoel in ruil voor naamsvermelding op de stoel en in het speciale programmaboekje.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer