Peperbus en OLV Basiliek tentoongesteld!

Zwolle – Naar aanleiding van de vele verzoeken en reacties, die hij o.a. na zijn artikel op Weblog Zwolle, heeft gehad, kon hij haast niet anders. De 38-jarige Stadshagenaar, Alfred Doorn heeft zijn "schepping", de in het kader van 10 jaar LEGO World, gebouwde Peperbus en Onze Lieve Vrouwe Basiliek, tentoongesteld.

lego_alfred_doorn_3366_470.jpg

Het geweldige staaltje LEGO-bouwkunst, staat op dit moment te pronken in de etalage van Speelgoedwinkel Top1Toys – De Wit aan de Vechtstraat 4-6. Alfred, de man met één passie, LEGO, heeft gehoor gegeven aan de wens van veel Zwollenaren, zijn in LEGO gebouwde Peperbus en Onze Lieve Vrouwe Basiliek, te showen. Ook tijdens de LEGO World dagen, die van 20 t/m 27 oktober 2010 in de IJsselhallen Zwolle werden gehouden en waar zijn kunstwerk was te bewonderen, is Alfred door veel bezoekers met hetzelfde verzoek benaderd. De meesterbouwer had al eerder aangegeven, dat het aankomende jaar een rustig LEGO-jaartje zou zijn i.v.m. zaken die tijdens de bouwperiode in huis zijn blijven liggen. Daarbij meldde hij ook, dat hij zijn bouwwerk niet direct zou afbreken om een nieuwe uitdaging aan te gaan. De Peperbus en de OLV Basiliek zijn tot begin januari voor iedere belangstellende te bewonderen. Hebt u het artikel gemist, dan kunt u het alsnog hier lezen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik heb tijdens de bouw in zijn huis foto’s gemaakt voor de VinExpress. Knap hoor! Een heel team inclusief kinderen heeft dit in elkaar gezet.
    Ja, de kleuren zijn inderdaad geel/rood. Ik vind trouwens deze foto wel erg rood, lijkt wel beetje bewerkt….


    Maak melding

Reageer