Presentatie boek over Zwolle-Zuid

Zwolle – In samenwerking met uitgeverij Waanders, presenteerde het Historisch Centrum Overijssel vrijdagmiddag in de klimhal van Yosemite het boek: Tussen stad en IJssel. Een geschiedenis van Zwolle-Zuid. 

12-11-2010_presentatie_boek_over_zwolle-zuid_4.jpg

Het rijk geïllustreerde boek werd vrijdag aan Hanneke Valkeman, de wijkmanager van Zwolle-Zuid, overhandigd. Dit ging niet vanzelf. 10 leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen moesten eerst klimmen naar het hoogste punt in het Yosemite Klim- en Bergsportcentrum. De leerling die het snelst boven was en het boek te pakken had mocht het boek aanbieden aan de wijkmanager. Veel Zwollenaren realiseren zich niet wat voor een interessante wijk Zwolle-Zuid is. Een nieuwbouwwijk met alle karakteristieken van een wijk uit het laatste kwart van de vorige eeuw. Maar ook een wijk met veel sporen van vroegere geschiedenis. Van de buurtschappen Ittersum, Schelle en Oldeneel. Van buitens, tuinderijen in de Lure en steenfabrieken. Van middeleeuwse wegen en waterlopen. Zelfs van de oudste bewoning van Zwolle.

12-11-2010_presentatie_boek_over_zwolle-zuid_2.jpg

12-11-2010_presentatie_boek_over_zwolle-zuid_3.jpg

12-11-2010_presentatie_boek_over_zwolle-zuid_5.jpg 
Wijkmanager Hanneke Valkeman ontvangt eerste exemplaar van winnaars klimwedstrijd…

12-11-2010_presentatie_boek_over_zwolle-zuid_1.jpg

Tussen stad en IJssel. Een geschiedenis van Zwolle-Zuid laat dit alles zien. Onder redactie van Frank Inklaar hebben de auteurs Siem v.d. Weerd, Jan de Jong en Michael Amsman een verzameling van geschiedenissen geschreven, een caleidoscopische benadering die de vele facetten van het oude en het nieuwe Zwolle-Zuid toont. Een aantrekkelijke mix van verleden en heden, van oud en nieuw Zwolle-Zuid, van verhalen en foto’s.

12-11-2010_presentatie_boek_over_zwolle-zuid_6.jpg

Artikel delen:

Reageer