Blessure voor Ronald Mulder tijdens WB in Heerenveen

Heerenveen / Zwolle – Ronald Mulder komt dit weekend niet meer in actie bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Heerenveen. Dat heeft zijn coach Gerard van Velde vrijdagavond gezegd in een gesprek met de NOS. De Nederlands kampioen op de 500 meter liep vrijdag kort na de start van die afstand een liesblessure op.

Zwollenaar Mulder moest na 100 meter al rechtop komen. Met een van pijn vertrokken gezicht schaatste hij de rit nog wel uit maar in een langzaam tempo. Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure van Mulder is. Herstel zou wel eens weken kunnen duren, en dat is een tegenvaller in het begin van het prille schaatsseizoen. Maandag wordt er in het ziekenhuis van Heerenveen een MRI-scan gemaakt. Daarna is pas duidelijk hoe lang het herstel zal duren en welke wedstrijden de schaatser van APPM de komende weken kan rijden. Mulder reageerde via Twitter op de tegenslag: ”Tja, dit hoort ook bij topsport. Reken maar dat ik hard terugkom.”

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Ronald geblesserd, ik zag het gebeuren op TV ,wat vreselijk jammer net nu hij ned kampioen is.Maar aan de twitter reactie herken je de ware sportman.Veel succes met je herstel


  Maak melding

 2. Mulder op zijn website:

  Na het prachtige NK afstanden van vorige week, had ik me toch iets anders voorgesteld van de eerste krachtmeting met de internationale toppers. Op de eerste 50 meter van mijn rit voelde ik pijn in mijn lies. Waar ik normaal niet eens denk aan stoppen voelde ik dat het niet in orde was.

  Het is nog te vroeg om te zeggen wat het is. Komende maandag zal ik in Heerenveen een MRI-scan ondergaan om te kijken wat er aan de hand is. Het is in elk geval een blessure aan een van de adductoren van me rechterbeen.

  Wordt vervolgd.


  Maak melding

Reageer