Het weer: overwegend droog

Zwolle – Zaterdagochtend valt er in Limburg af en toe nog wat regen. Ook in de kustgebieden is er dan kans op een enkele bui. Er staat hierbij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Op de Wadden is de wind nog enige tijd krachtig, windkracht 6. 

12-11-2010_weerfoto__spoor_deventer_straatweg_.jpg

’s Middags trekt de regen geleidelijk weer iets meer het land. In de middag kan het vooral in Brabant en Limburg flink doorregenen. In de rest van het land is de kans groot dat het tijdens de intocht van Sinterklaas droog is. De wind zwakt bovendien verder af, wanneer de Sint aankomt in Nederland. Het wordt zaterdag bijzonder zacht met maxima rond 13 graden. Pas in de nacht naar zondag wordt het overal regenachtig.

Zondag wordt het in heel Nederland een bewolkte en natte dag wordt. In de loop van de middag schuift de regen mogelijk naar het oosten en wordt het iets droger. Er staat een matige tot vrij krachtige westen tot zuidwestenwind. Het wordt opnieuw vrij zacht met maxima rond 12 graden.

Maandag is er veel bewolking, maar in de loop van de middag breekt vanuit het westen de zon door. Dinsdag lijkt zich een uitloper van hoge druk vanaf de Azoren op te bouwen waardoor het even droog is. De grote vraag blijft natuurlijk voor hoe lang, want de oceaanstoringen liggen al weer klaar.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Ze staan er nog steeds. Maar meer ter hoogte van de Kringloop.
    Ik heb bijna het idee dat ze er staan als een soort geluidswal tegen de werkzaamheden die erachter plaatsvinden.
    Maar dit is natuurlijk geheel off-topic 😉


    Maak melding

Reageer