Langeler wil met FC Zwolle naar Eredivisie

Zwolle – Art Langeler heeft van koploper FC Zwolle indicaties gehad dat het de samenwerking wil continueren. De oefenmeester die halverwege vorig seizoen als coach van de C1 werd doorgeschoven als opvolger van Jan Everse, heeft evenals de overige stafleden een aflopend contract.

‘De afspraak is dat we eind deze maand, begin december gaan praten’, laat Langeler (foto) weten aan Voetbal International. ‘Met technisch manager Bert Konterman heb ik al een keer van gedachte gewisseld. Hij zegt tevreden te zijn en mij te willen behouden.’ Hoewel een baan in het betaalde voetbal volgens eigen zeggen níet de ultieme droom is, zegt Langeler in Zwolle waardering te proeven. In de besprekingen zal vooral ter sprake komen wat het perspectief van de club in de komende jaren is.

‘Het doel van de club is om in de Eredivisie terug te keren. Lukt dat niet dit seizoen, dan het jaar erop. Maar blijken die mogelijkheden er níet te zijn wordt het ook voor mij een ander verhaal. De Eredivisie is toch een mooi podium waar iedere trainer actief wil zijn.’

FC Zwolle zal eveneens de besprekingen opstarten met assistent-trainer Claus Boekweg, teamcoach Jaap Stam en keeperstrainer Sierd van der Berg; ook hun verbintenissen lopen af. Langeler: ‘Dit seizoen blijkt dat dit team heel aardig functioneert. Natuurlijk is het de vraag hoe lang de club Stam kan behouden, maar wat mij betreft blijft deze staf intact.’

Bron: Voetbal International

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Eeerst maar eens de competirie afmaken lijkt mij verstandiger en dan kijken hoe we er voor staan en of er genoeg materieaal is om je te handhaven in de eredivisie.Er zijn al vele clubs die het moeilijk hebben ook financieel.Hoop het voor de fc Zwolle dat ze zich waar kunnen maken en handhaven op dit niveau.


    Maak melding

  2. Het zou wel van waardering spreken,om nu al de poppetjes op de goede plaats te krijgen voor komend seizoen.
    Nu zie je ook dat het wel degelijk een voordeel is, om VOOR de competitie de selectie “rond” te hebben, ipv de eerste weken met een te krappe groep te starten. En als het niet ging, werden er van alle kanten paniek-aankopen gedaan.

    Voor komend seizoen dus hetzelfde ritueel aub….zorgen dat je er staat bij het begin van de competitie !


    Maak melding

Reageer