Politiek Log 19

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 20 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 286
 1. ‘Geen seks, geen diploma’

  Klokkenluider Jan den Boer doet boekje open over PVV kamerlid Erik Lucassen.
  Klokkenluider Jan den Boer in de Ermelose ontuchtzaak doet in de Volkskrant een boekje open over PVV-kamerlid Erik Lucassen en zijn mede-instructeurs.

  ‘De militaire instructeurs in de Ermelose ontuchtzaak dreigden geen diploma’s te geven aan meisjes die weigerden seks met hen te hebben’ Dat zegt Jan den Boer. Hij was tijdens de affaire humanistisch geestelijk verzorger. Hij kaartte de zaak indertijd aan bij de bataljonscommandant nadat leerlingen hem hadden verteld wat er speelde:

  De meerderheid van de instructeurs was integer. Maar er liepen dertig rotzakken rond. In hun compagnieën heerste een sfeer van zware intimidatie. Ze maakten voortdurend seksuele toespelingen. Sommige kaderleden hadden iedere keer een nieuwe neukpop, zoals ze dat noemden. Meisjes van 17 tot 20 jaar werden als speelbal doorgegeven. Instructeurs zeiden tegen leerlingen dat ze hun bek moesten houden, anders zouden ze geen diploma halen. Jongens werden weggepest als ze een relatie hadden met een meisje op wie een kaderlid een oogje had.

  Den Boer hoopt dat Lucassen opstapt: “Voor de slachtoffers is het krenkend dat ze via de media steeds met hem worden geconfronteerd.”
  .


  Maak melding

 2. Ut H-woord….vanuit de 1e Kamer:

  Senaat wil af van hypotheekrenteaftrek

  Onafhankelijk senator Henk ten Hoeve zorgt voor achtendertigste stem
  De Eerste Kamer stemt dinsdag voor een motie die het kabinet zal vragen de hypotheekrenteaftrek te beperken. Een meerderheid van de senatoren heeft aangegeven voor de motie te zullen stemmen.

  In Tros Kamerbreed zei senator Henk ten Hoeve van de Onafhankelijke Senaatsfractie dat ook hj voor de motie gaat stemmen. Daarmee zijn nu 38 van de 75 senatoren voor.  Maak melding

 3. Een 34-jarige Rotterdammer besloot in de nacht van vrijdag op zaterdag dat hij het niet meer hield: hij ontblootte zijn banketstaaf en plengde er op los in de open lucht. Het euvel vond plaats op het Weena in de eerdergenoemde havenstad.

  De wildwaterrat had zijn kaatsballen nog niet uit hun net gehaald of de sterke arm der wet arriveerde. Eén van de dienders sprak de man aan, waarna de agent een vuistslag in het gezicht kreeg. Een val op de grond was het gevolg. Hij moest in het ziekenhuis behandelt worden. Ook de andere bromsnor kreeg klappen.

  Een 30-jarige vriend van de wildplasser moest met pepperspray in bedwang worden gehouden. Het duo is aangehouden en zat zaterdag rond het middaguur nog vast.  Maak melding

 4. Bericht door Assendörper, op 13 november 2010 om 14:34
  Deze mevrouw weet tenminste hoe je bruggen moet bouwen.

  Ik heb anders weinig scheldwoorden tegen Lucassen gehoord of gelezen. Wel verontwaardigde reactie, omdat mensen van parlementariërs toch een zekere onkreukbaarheid verwachten. Dat geldt niet alleen voor PVV-ers, maar ook voor andere partijen (Duyvendak, Singh Varma). En ja, net zoals ‘normen en waarden’-roepers in het CDA langs hun eigen lat worden gelegd (De Vries), zo gebeurt dat ook bij PVV-ers.


  Maak melding

 5. Assie, Malou van Hintum schijnt wel meer te lezen en op te merken dat aan mij voorbij gaat. Zo herinner ik me ook een column over de idiotie dat sommige vrouwen moeder willen worden of de oproep aan dikke en in haar ogen lelijke vrouwen om niet meer in badkleding op het strand te verschijnen.
  Ik begeef me kennelijk in andere kringen en op andere sites dan zij.


  Maak melding

 6. Sorry Assie,
  Misschien heeft Malou mijn reactie van gisteren gelezen. Die waarin ik Lucassen een “proleet” noem. Gezien de zaken die hij op zijn kerfstok heeft (want veroordeeld door militaire rechtbank) vind ik dat wel een passende benaming. Of vind jij de man een voorbeeld voor onze natie?
  Als ik me de gretigheid herinner waarmee de Telegraaf e.a. jaren geleden steeds weer schreef over het vermeende tweede huisje van Joop den Uyl, dan vind ik de commotie nu nogal meevallen. Een politicus moet daartegen kunnen. Hoge bomen vangen veel wind niet waar?


  Maak melding

 7. Nou, ik heb niet zo heel veel medelijden met fractieleden van een politieke beweging die keer op keer hele bevolkingsgroepen schofferen en uitsluiten. Ik heb wel erg veel leedvermaak om wat er nu bij de PVV aan de hand is. Dat krijg je ervan als je, zoals de PVV, zo’n grote broek aantrekt. Wat me bijzonder “tegenvalt” van dhr. Wilders is dat hij zoveel tijd nodig heeft om die Lucassen de PVV fractie uit te gooien, ik had hem weleens willen horen als het om bv. Tofik Dibi van Groen Links was gegaan…..Een brug bouwen naar de PVV? Mij een brug te ver. PVV, weg erme!


  Maak melding

 8. Bericht door Dame, op 13 november 2010 om 14:53
  Dat geldt niet alleen voor PVV-ers, maar ook voor andere partijen (Duyvendak, Singh Varma).

  Bovengenoemde personen waren volgens mij allebei lid van dezelfde partij. Even ter aanvulling: ook voor Pronk, ter Horst, Oudkerk en Luuk Blom geldt of gold dit (allen van de PvdA). Laatstgenoemde had de gewoonte om jongens met een honkbalknuppel achterna te zitten omdat ze met sneeuwballen hadden gegooid en hij is begin 2010 afgetreden.


  Maak melding

 9. Bericht door Dame, op 13 november 2010 om 15:58
  Assie, Malou van Hintum schijnt wel meer te lezen en op te merken dat aan mij voorbij gaat.

  Sommige personen lezen nu eenmaal meer dan een ander.

  Zo herinner ik me ook een column over de idiotie dat sommige vrouwen moeder willen worden of de oproep aan dikke en in haar ogen lelijke vrouwen om niet meer in badkleding op het strand te verschijnen.

  Dat soort kwesties kun je volgens mij beter aan de orde stellen in de Libelle en/of Margriet in plaats van het politieke log op WLZ.


  Maak melding

 10. Bericht door Dame, op 13 november 2010 om 16:13
  Sorry Assie,
  Misschien heeft Malou mijn reactie van gisteren gelezen. Die waarin ik Lucassen een “proleet” noem. Gezien de zaken die hij op zijn kerfstok heeft (want veroordeeld door militaire rechtbank) vind ik dat wel een passende benaming. Of vind jij de man een voorbeeld voor onze natie?

  Vind dat jij je nog netjes uitdrukt Dame. Natuurlijk vind ik deze man geen voorbeeld van onze natie.

  Een politicus moet daartegen kunnen. Hoge bomen vangen veel wind niet waar?

  Een politicus moet net als jij en ik tegen een stootje kunnen.:)


  Maak melding

 11. Zelf denk ik dat dit weer flink opgeblazen is zoals het de PVV betaamt. Feiten zijn er maar de media blaast het flink op. Ben benieuwd naar de reaktie van het 2e “slachtoffer”

  Ohja wist je dat bij de politie academie in Hilversum de vrouwen bekend staan onder de naam matrassen? Hoeveel vuiligheid kan hier wel weer niet uit voort komen zo meteen moet die wijkagent van die strontkar ook nog met de billen bloot omdat zijn maatje niet mee mocht doen 😮


  Maak melding

 12. Derk, als het allemaal zo onschuldig was geweest, dan was dhr. L. ook niet veroordeeld. Hij heeft gewoon dingen verzwegen en is dus het kamerlidmaatschap niet waard. De tweede kamer was te klein geweest voor de PVV als het om iemand van linkse signatuur was gegaan.


  Maak melding

 13. Met de uitspattingen van de PVV “leden” kennende denk ik dat we een vechtpartij zouden krijgen in de 2e kamer zoals al eens te zien is geweest in het buitenland. 😉


  Maak melding

 14. De Hond peilt (vgl TK10): vvd 34 (+3) pvv 31 (+7) sp 18 (+3) pvda 17 (-13) cda 15 (-6) d66 13 (+3) gl 13 (+3) cu 6 (+1) sgp 2 dier 1 (-1)


  Maak melding

 15. Bemiddelaar Vreeman moet postbodes redden
  Postmedewerkers gaan dinsdag staken tegen de reorganisatieplannen van TNT waarbij 11.000 postbodes en postsorteerders hun baan verliezen
  Ruud Vreeman, oud-vakbondsman en ex-partijvoorzitter van de PvdA krijgt drie weken de tijd om een poging te doen het conflict tussen TNT postbodes en hun werkgever op te lossen. Henk Bleker, staatssecretaris van Economische Zaken, waaronder post valt, wil Vreeman als laatste redmiddel inzetten om te kijken of er nieuwe mogelijkheden zijn. Dat zei hij zondag in Buitenhof.

  De bonden en TNT praten al jaren over een reorganisatie. Bij het postbedrijf raken 11.000 postbodes en sorteerder hun baan kwijt. Zeker 3000 ontslagen zijn volgens Peter Bakker, bestuursvoorzitter van TNT onvermijdelijk.

  Financiële steun vanuit de overheid is volgens Bleker onrealistisch. Wel wil hij een ‘verkenner’ inzetten om te bekijken of er een oplossing mogelijk is. Bakker vindt dat een ‘prima initiatief.’ De vakbonden hebben dinsdag een staking van de postbodes aangekondigd in Den Haag.

  EN we hebben beeld van Buitenhof 1e shot = TNT-bestuurdert


  Maak melding

 16. Henk & Ingrid vrezen gevolgen massa-criminaliteit PVV fractie

  Geachte meneer Wilders,

  Wat is er toch met u aan de hand? Bent u een beetje de weg kwijt nu we een gedoogpartij zijn geworden? Waar is onze doortastende Geert gebleven die vond dan alle anderen geen ruggengraat hadden? Is dat soms een besmettelijke ziekte, geen ruggengraat hebben. In dat geval moet u misschien iets minder om gaan met slappelingen als Gerd Leers, Mark Rutte en Maxime Verhagen.

  Eric Lucassen deugt voor geen meter en u zit al een dag of vijf te aarzelen of u hem de partij uit gooit. Die kerel heeft jarenlang zijn buren geterroriseerd door ze uit te schelden, urine over ze heen te kieperen en door hun brievenbus te zeiken. Tegen dat soort buurtterreur zouden onze stadscommando??s toch juist optreden? En dan blijkt hij ook nog jarenlang ontucht te hebben gepleegd toen hij als militair instructeur werkte in Spermelo. Indien nodig een knieschot, dan bedenkt zo??n kerel als Lucassen zich wel tien keer voordat hij onschuldige meisjes aan zijn geslachtsdelen laat sabbelen in ruil voor een diploma. Maar nu het erop aan komt geeft u niet thuis. De multicultipartijen wordt het zo wel heel makkelijk gemaakt om ons voor schut te zetten. Dankzij Hero Brinkman en Marcial Hernandez hadden we toch al een ietwat gewelddadig imago. Je kunt er gewoon op wachten dat Femke Halsema met een huilie hulie gezicht aan de minister van justitie gaat vragen hoeveel die massacriminaliteit binnen de PVV-fractie onze samenleving eigenlijk kost. Hopelijk heeft u dan iets beters paraat dan dat kroeldoekje van de vorige keer.

  Neem van ons nu maar aan dat u zo snel mogelijk actie moet ondernemen. Op een verjaardagsfeestje bij onze buren waren gisteren al mensen aan het mopperen dat u zich omringt met verkeerde vrienden. Zij hoopten al dat Peter R. de Vries binnenkort opnieuw een politieke beweging zou beginnen, want dat wisten ze het wel. Peter R. vinden ze een echte crimefighter! In u waren ze teleurgesteld. Veel woorden, weinig daden. Maar u bent wel degelijk een man uit een stuk, zeiden wij nog. Kom op meneer Wilders, geef die Lucassen een rotschop zodat we ons op het volgende partijtje gewoon weer als trotse PVVers kunnen vertonen!

  Bezorgde groet,

  Henk & Ingrid  Maak melding

 17. @ Marcello, 13:33: zinloze enquete: Grote meerderheid PVV-kiezers willen Lucassen uit fractie.

  PVV is een lijst; heeft geen schijn van een democratisch aangestuurde partij. Kent dus geen leden met inspraak, laat staan….kiezers.


  Maak melding

 18. Indiase Nobelprijswinnaar voor Economie Amartya Sen

  Mensen zijn niet lid van één bepaalde groep en hebben niet één specifieke en vastomlijnde identiteit. In werkelijkheid behoren we tot diverse groepen die voortdurend de diverse aspecten van onze complexe identiteit bepalen en dat is een goede zaak aldus de auteur. Het tegendeel is pas gevaarlijk. Net de opdeling en opsluiting van mensen in één specifieke identiteit leidt tot gevoelens van meerderwaardigheid en geweld. Heel wat barbaarse conflicten die in de loop van de geschiedenis gebeurden, kwamen voort uit de veronderstelling van het bestaan van een unieke en superieure identiteit.

  Dat neemt niet weg dat er de voorbije jaren, zeker na 11 september 2001, een nieuw wij-tegen-zij gevoel bestaat dat wordt gevoed door fanatieke religieuze leiders in de moslimwereld, in de hindoe wereld (de Hindvuta), bij evangelische christenen, onder orthodoxe joden, maar eveneens door conservatieve intellectuelen die roepen dat het christelijke Avondland, zelfs het ganse Westen in gevaar is.

  http://www.liberales.be/boeken/sen


  Maak melding

 19. les:D:D:D derk dat heeft dus (je leest het niet eens) Tim ook al gedaan….wou even tot ze weer stuk voor stuk werden afgekapt. Heb het gevoel dat ik hier weer enorm zit te herhalen en of jij hier net komt kijken. Nou ja dit was mij laatste bijdrage hierover.


  Maak melding

 20. Bericht door dick, op 14 november 2010 om 20:03
  Laat ieder lekker zijn of haar ding doen en als hij of zij er in gestoord wordt pakt hij of zij toch lekker een zijweg.

  Helemaal mee eens! Maar hou rekening met een ander.


  Maak melding

 21. Bericht door admin., op 14 november 2010 om 20:58
  Er zijn ongeveer 10 off-topic berichten verwijderd…

  Kennelijk slaat het wel de discussie dood: geen enkele posting meer.:(

  =========

  Dan moeten ze maar niet over voetbal praten 😉


  Maak melding

 22. Tja, gezellig kletsen over koetjes en kalfjes is niet iets waar een politiek forum voor bedoeld is. Nu weer on-topic; Wat een daadkracht van die Wilders h?? Hij heeft een recidivist in zijn fractie en weet niet wat ie ermee aan moet, een schril contrast met de keiharde aanpak van al dat tuig (met name van Marrokaanse komaf) die hij zegt voor te staan in die schreeuwerige retoriek van hem. En dat is niet de eerste keer, ik nam die man al niet echt serieus, maar nu begint het toch echt lachwekkende vormen aan te nemen. Als je eens rondstruint op de diverse sites van de kranten dan valt me op dat heel veel PVV-stemmers het helemaal niet zo erg vinden wat die L. allemaal heeft uitgespookt, ook daar dus dezelfde hypocrisie en Rutte doet het af als “een interne aangelegenheid van de PVV”, ik zou me doodschamen met zo’n gedoogpartner!


  Maak melding

 23. Stadshagenees.

  Helemaal gelijk,het merendeel van de aahang van die club heeft een berg boter op het hoofd,nu het dat gajes in eigen gelederen betreft.En Wilders moet nu nadenken(giller van jewelste),terwijl juist deze ondemocratische beweging het hardts om het tuig aan te pakken schreeuwde.Het is nu angstig stil rondom deze club,terwijl ze moord en brand schreeuwen als het om mensen van buitenlandse komaf gaat.  Maak melding

 24. Nou meneer L. wij wachten in spanning af, na die verklaring wel wegwezen h?, want de club waar u deel van uitmaakt gaat er namelijk prat op dat altijd de woord bij de daad gevoegd wordt. Daarnaast bent u een schande voor de parlementaire democratie, want u bent niet eerlijk en u draait….

  Lucassen komt snel met verklaring
  DEN HAAG – Het in opspraak geraakte PVV-Tweede Kamerlid Eric Lucassen komt zo snel mogelijk met een verklaring over zijn politieke toekomst. Dat zei hij vandaag voor de camera van RTL.

  ANP ”Ik sta te springen om mijn kant van het verhaal te vertellen”, zei Lucassen. ”Ik zal proberen om zo snel mogelijk duidelijkheid te gaan geven.”

  De positie van Lucassen staat sinds vorige week ter discussie. Eerst meldden voormalige buren van hem in Haarlem aangiften te hebben gedaan wegens bedreigingen en intimidatie. Dat gebeurde tussen 2006 en 2009. Een dag later bleek dat Lucassen in 2002 als militair is veroordeeld voor het plegen van ontucht met twee ondergeschikten.

  PVV-leider Geert Wilders heeft sindsdien herhaaldelijk met Lucassen gesproken. (ANP)  Maak melding

 25. Eric Lucassen blijft lid van de fractie van de PVV.

  Lucassen is niet veroordeeld wegens bedreiging. Hij geeft toe wegens twee overtredingen een boete te hebben gehad, alsmede in 2002 veroordeeld te zijn voor een misdrijf. Voor dit laatste, ontucht, stelt hij dat er geen sprake is geweest van seksueel misbruik. Wel van een ongepaste relatie waarbij sprake was van een gezagsverhouding. Lucassen erkent dat hij in deze een grote fout heeft gemaakt. In 2005 is hem overigens eervol ontslag verleend bij Defensie.

  Deze feiten waren ten tijde van de selectieprocedure niet bekend bij de Partij voor de Vrijheid. Geert Wilders voelt zich door Lucassen oneerlijk bejegend omdat hij in de selectieprocedure voornoemde feiten heeft verzwegen. Lucassen schaamt zich hiervoor en biedt de PVV zijn excuses aan, alsmede aan betrokkenen in de betreffende zaken.

  Fractieleider Geert Wilders is van mening dat een en ander niet zonder consequenties kan blijven en heeft Lucassen met onmiddellijke ingang zijn woordvoerderschappen op het gebied van Wijken en Defensie ontnomen.

  Geert Wilders is vanmiddag om 16.00 uur bij de uitgang van de plenaire zaal in het gebouw van de Tweede Kamer beschikbaar voor commentaar.  Maak melding

 26. Marcello; ik las het ook, volstrek belachelijk en totaal ongeloofwaardig ten opzichte van iedereen die politiek serieus neemt. Dat had Groen Links eens moeten flikken in de kwestie met dhr. Duyvendak, dan was de Tweede Kamer te klein geweest en had de PVV een fraaie haatzaai-campagne gestart. Dit besluit bevestigt voor mij alle vooroordelen die ik al over de PVV en zijn/haar aanhang had. Het meest trieste is nog dat ze ermee wegkomen, ik vind het schandalig en ongehoord! Het wordt steeds gekker in dit land en dat ligt dus niet aan onze landgenoten die het Islamitische geloof aanhangen, maar wel aan die kliek in Den Haag, die het nu voor het zeggen heeft. Bah!


  Maak melding

 27. Benieuwd naar de beelden van een zweterige Wilders als hij de pers te woord staat, oh wat hoop ik dat die journalisten hem gaan irriteren met hele vervelende vragen en stellingnames. Ik verheug me nu al op het journaal vanavond.


  Maak melding

 28. Mooi, die staan voorlopig met hun bek vol tanden! Ze hebben zichzelf kaltgestellt, wat nou linkse hobby’s, wat nou subsidies, wat nou geld over de balk smijten, wat nou bezuinigen op ontwikkelingshulp????

  ‘Straf: minder doen voor 7300 euro per maand’
  DEN HAAG – Op internet was de kritiek niet mals na het besluit dat het omstreden Tweede Kamerlid Eric Lucassen in de PVV-fractie mag blijven. ,,De PVV zal niet meer kunnen spreken over zakkenvullers, straatterroristen, wachtgeld, pedo’s. Stelletje hypocrieten”, twitterde oud-PvdA-Kamerlid Mei Li Vos.

  ,,In feite gaat het om hetzelfde salaris voor minder werk”’, stelde Tweede Kamerlid Martijn van Dam van de PvdA.

  PVV-leider Geert Wilders besloot maandag dat Lucassen mag blijven, maar dat hij bij wijze van straf twee woordvoerderschappen moet opgeven. Hij mag zich nu alleen bezighouden met wonen en koninkrijksrelaties, geen drukke portefeuilles.

  Lucassen verdient vanaf nu zijn 7300 euro bruto per maand voor minder werk dan aanvankelijk de bedoeling was. De vijf weken tot aan het kerstreces leveren hem acht geplande optredens in de Kamer op. Volgens de agenda van de Kamer zijn dat vier interne vergaderingen van commissies, twee gesprekken en twee schriftelijke inbrengen voor voorstellen. Daarnaast houden fracties een tot twee keer per week een eigen vergadering om standpunten te bepalen.

  Schadeloosstelling
  Een Tweede Kamerlid krijgt een schadeloosstelling van ruim 7300 euro maand. Inclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering is dat ongeveer 93.000 euro bruto. Alle Kamerleden krijgen hetzelfde betaald. Alleen de Kamervoorzitter, de ondervoorzitters en de fractievoorzitters krijgen extra toelagen. Een Kamerlid kan niet ontslagen worden. Het is een gekozen volksvertegenwoordiger. Lucassen, twaalfde op de kandidatenlijst van de PVV, haalde bij de verkiezingen in juni 461 stemmen. Het is aan een parlementariër zelf om al dan niet op te stappen.

  De hoeveelheid werk die een Kamerlid verzet, heeft geen invloed op de verdiensten. Leden van kleine fracties hebben vaak meer onderwerpen waarover zij het woord voeren in debatten. Deze Kamerleden hebben het dan ook veel drukker dan leden in grote fracties. Daar is het vaak vechten om een interessant pakket te mogen volgen.

  Een woordvoerderschap voor justitie, financiën of buitenlandse zaken heeft ook meer aanzien dan bijvoorbeeld visserij. Het afpakken van woordvoerderschappen is dan ook vooral erg voor een Kamerlid dat zich wil profileren en niet in de achterhoede wil blijven steken.


  Maak melding

 29. Joop is duidelijk: Wilders wijkt voor Lucassen … Buurtterrorist Lucassen blijft in de fractie… PvdA, GroenLinks en D66 eisen debat met premier Rutte en vice-premier Verhagen over ‘stabiliteit en geloofwaardigheid van het kabinet’

  Nog niet eens een debat over het “gedogen/dulden/toelaten”. Dit was natuurlijk ook geen gunstig breekmoment voor Geert! Hij mot bij breken toch iemand de schuld kunnen geven. Nu kan ie alleen maar zichzelf en een lijst-lid de schuld geven. Hij blijft azen op een geschikt moment. Vandaag nog ff “ja en amenen” in het debat…..dan weer de waan van de dag. Maar het zal blijven zeuren de 4 geweldadige en andere overtreders.  Maak melding

 30. Bernard.

  Bij deze ondemocratische club zijn alle functies welkom en toegestaan ,hoe je omgaat met normen en waarden is niet belangrijk,kiezersbedrog is wel een pre,(AOW binnen 1 dag van tafel geveegd,3000 politie agenten erbij gaat niet gebeuren en instemmen met de uitbreiding marktwerking in de zorgsector)En zoals het een populisten club het betaamd, politiek gezien gefaald ,maar de burger betaald. Triest en treurig dat dit soort potentiele leugenaars het land vertegenwoordigen in het huis van de DEMOCRATIE.


  Maak melding

 31. Dick.

  Die Lucassen lacht zich een kwartslag in de rondte,even een knievalletje voor de camera,eventjes zeggen hoeveel het je spijt,maar in zijn achterhoofd rinkelt de kassa,voorlopig 9 jaar garantie voor een vorstelijk salaris,maar daar moet die wel 1x per week opdraven om zijn stem aan de blonde leider uit te brengen.


  Maak melding

 32. En ik maar denken dat je van onbesproken gedrag moet zijn om in de Tweede Kamer te mogen zitten. De PVV hanteert een dubbele moraal en is nauwelijks geloofwaardig met stripfiguren als Brinkman, Graus, Hernandez en nu ook weer Lucassen. Als gevestigde partijen met dit soort schandalen te maken krijgen nemen ze in ieder geval passende maatregelen in 9 van de 10 gevallen. Het debat hierover vind ik overigens lood om oud ijzer, want CDA en VVD kijken gewoon even de andere kant op, nu het zo uitkomt. Maar dat de PVV zichzelf voor paal gezet heeft vind ik heerlijk om te zien, in andere debatten over bv. de situatie in probleemwijken kunnen ze toch echt niet meer met die grote bek aan komen zetten, want ze hebben zichzelf aardig klemgezet! Dat hebben ze dan in ieder geval WEL goed gedaan :D:D:D:D:D


  Maak melding

 33. Hoppa en we hebben er weer ééntje, soms is dat Pownews best een goed programma 😀 De LPF is terug! Even serieus; toch triest dat dit in politiek Den Haag allemaal kan. Kennelijk kan je alleen in aanmerking komen voor kamerlid bij de PVV als je liegt, bedriegt, slaat, teveel drinkt, kopstoten uitdeelt, vrouwen mishandelt of mensen bedreigt. Maar goed, deze gedoogpartner wordt met de dag ongeloofwaardiger. Fijn zooitje!

  ROTTERDAM – Andermaal is een PVV-kamerlid in opspraak geraakt. Nu gaat het om James Sharpe (47), die in zijn portefeuille verkeer, waterstaat en sport heeft. Volgens PowNed en BNR Nieuwsradio is hij recentelijk veroordeeld wegens telecomfraude in Hongarije.

  Als topman van het telecombedrijf Digitania zou hij een forse boete hebben gekregen van 275.000 euro omdat het bedrijf klanten misleidde met sms’jes. Verder gebruikte het bedrijf foto’s van dames die niet bestonden.

  Daarom legde de Hongaarse mededingingsautoriteit de hoogste boete in zijn historie op: 10 procent van de jaaromzet. Het bedrijf van Sharpe, de nummer 23 op de lijst van de PVV, bezat ook internetadressen als k.tge.l.com, zaadsn.l.com en s.xbabe.org.

  Voor de microfoon van Pownews, dat vanavond een reportage erover uitzendt, ontkent Sharpe veroordeeld te zijn. Geert Wilders daarentegen heeft zijn fractie voor spoedberaad bijeengeroepen.

  Op de site van de PVV staat dat Sharpe de afgelopen 19 jaar in het buitenland heeft gewoond en gewerkt. Daarvoor studeerde hij bedrijfseconomie, met als specialisme ondernemingsfinanciering.  Maak melding

 34. Het begint op een soap serie te lijken met dat stelletje criminelen.Begin powned nog leuk te vinden ook hahahahahaha een spoedberaadje meer of minder kan er nog wel bij voor Geertje.:o


  Maak melding

 35. @Joppuh het verschil tussen de PVV en de LPF is dat de kogel bij LPF van links kwam en bij de PVV denk ik eerder van rechts. Of uit eigen gelederen 😉


  Maak melding

 36. Hahahahaha LOL Hokus Spokus;

  De politiekorpsen zullen helemaal niet met 3000 agenten worden uitgebreid, hoewel dit wel in het regeerakkoord staat. Het aantal agenten verandert niet, zo bleek tijdens het eerste debat over de kwestie.

  Het aantal agenten en rechercheurs ligt nu op 49.500, en het kabinet wil dit op peil houden. Dit zei minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie gisteren. Omdat er echter vijfhonderd ‘animal cops’ komen, zal de feitelijke operationele sterkte nog afnemen ook.

  Hoe kan het dan dat het kabinet dit wel belooft? In het regeerakkoord staat: “Het kabinet breidt de operationele sterkte van de politie uit met 3.000 agenten, waaronder 500 ‘animal cops’.” Er is echter geld voor 46.500 dienders, waarom Opstelten van 3000 extra agenten kan spreken. “Als wij er niet zouden zijn geweest, was het geld er niet. Wil de Kamer dat beseffen? Dan moesten zij afvloeien.”


  Maak melding

 37. Zit nog even naar de samenvatting van het TK-debat op politiek24 te kijken. Is leuk:

  Pechtold vraagt aan Wilders of hij nu bijna alle portefeuilles zelf zal gaan doen.

  Wilders antwoord dat dat niet de bedoeling is.

  Pechtold zegt dat hij dat jarenlang met 2 collega’s gedaan heeft.

  Wilders zegt dat hij denkt dat hij meer dan 2 collega’s over zal houden.

  Femke Halsema waarschuwt hem: Denk erom, u brengt ze in opspraak hoor!  Maak melding

 38. Goeie morgen… rutte’s politieke toren van pisa wankelt al aardig, mense.Als rechtschapen vvd’er doet hij het af als stabiel, maar ondertussen vind 98% van de nu.nl lezers dat de geloofwaardigheid van geertje is aangetast.

  Vraag is alleen, hoe lang nog, en hoeveel deze vervloekte poppenkast de belastingbetaler gaat kosten ??? Hoewel, dat laatste wil je eigenlijk niet weten…>:(


  Maak melding

 39. Stadshagenees; zie je dat nu pas:P? Sjuul zal de láátste zijn om die krokodillentranen van geert op te vangen, in dezes.Het is gewoon een truc om het laatste restje pvda’ers dat verkeerd heeft gestemd, richting vvd te duwen.


  Maak melding

 40. Next denkt: De macht in kaart gebracht

  voor de volgers onder ons van “de politiek” begint nrc.next een onderzoek naar “hoe de lijntjes lopen en/of je dat in beeld kunt krijgen.”


  Maak melding

 41. Het is niet bij te houden, het PVV nieuws van vandaag;

  DEN HAAG – PVV-Kamerlid Richard de Mos heeft zich uitgegeven als schooldirecteur terwijl hij dat nooit is geweest. In zijn cv op de PVV-site stond tot voor kort dat hij ervaring heeft als schooldirecteur. Een foutje, zegt hij. In een interview stelde hij zich echter onlangs nog voor als voormalig schooldirecteur, schrijft de Volkskrant vandaag op zijn website.

  Op de site van de krant zegt hij dat hij wel schoolhoofd zou kunnen zijn als hij dat wil. “Ik heb met bloed, zweet en tranen al mijn diploma’s gehaald. Als ergens staat dat ik schooldirecteur ben geweest, dan is dat verkeerd overgenomen.”

  De Mos deed in Delft een tweejarige opleiding tot schoolleider in het basisonderwijs. Hij erkent dat er een verschil is tussen het zijn van een schoolleider en het hebben van de juiste papieren om schoolleider te worden.

  De Volkskrant zegt echter een video van een interview te hebben gezien waarin De Mos zegt: “Ik ben schooldirecteur geweest en heb altijd voor de klas gestaan.” Dat zei De Mos in een interview met een student journalistiek. Het interview is vrijdag gepubliceerd.
  Inmiddels vermeldt zijn cv op de PVV-site alleen nog dat hij ervaring heeft als onderwijzer. De Mos is in korte tijd het derde PVV-Kamerlid dat onder vuur komt.

  Vorige week raakte PVV-Kamerlid Eric Lucassen in opspraak omdat bleek dat hij buurtgenoten had geterroriseerd en was veroordeeld voor ontucht. PVV-Kamerlid James Sharpe kwam gisteren nog in opspraak. Het bedrijf waar hij tot voor kort directeur van was bleek in 2008 in Hongarije een boete van 260 duizend euro te hebben gehad. Woensdag schrijven de GPD-bladen dat Sharpe ook een atleet in zijn gezicht zou hebben gestoken.

  Eerder kwamen ook al de PVV-Kamerleden Marcial Hernandez, Hero Brinkman en Dion Graus negatief in het nieuws.


  Maak melding

 42. Je zou door al dit gedoe bijna nostalgisch worden over de leefbaren en de lpf, destijds…wat zijn we er toch op achteruit gegaan met die onderontwikkelde geert die van voren ook niet weet dat ‘ie van achteren leeft, benieuwd hoeveel smoesjes en excuses hij heeft om te blijven zitten…
  Wat een vertoning!


  Maak melding

 43. Precies QM; en dan heeft hij ook nog het gore lef om gisteren tijdens dat debat Femke Halsema toe te bijten dat ze 10 toontjes lager moet gaan zingen? Hoezo dan wel Geertje, mw. Halsema heeft in vergelijkbare gevallen met haar partij juist gehandeld, zie de kwesties Duyvendak en Singh Varma. De PVV blinkt uit in besluiteloosheid en laf gedrag, de “daders” mogen blijven zitten, de misstappen worden vergoeilijkt en kleven erg hard aan het pluche (nu al!). Die Lucassen is gewoon bang dat hij zijn zwaar overbetaalde part-time baan kwijtraakt. Ze doen alles, maar dan in het kwadraat, wat ze de “linkse kliek” verwijten. Hypocriete huichelaars!


  Maak melding

 44. QM.

  Als je al je tijd en aandacht hebt gefocust op de Islam,ga je onheroepelijk voorbij aan de echte problemen.Geert heeft zichzelf enorm in de voet geschoten,door zich te verijken met een bijzonder hoog crimi gehalte in zijn eigen beweging. Schoppen, tieren en schofferen was en is zijn hoofdmoot de laatste jaren geweest en daar heeft die op geteerd. Het speculeren op de onderbuikgevoelens van zijn klapvee,komt hem nu wel heel duur te staan.


  Maak melding

 45. Conclusie; nu het fundamentalisme de nederlandse politiek binnengedrongen is, doen rutte en geertje lekker of er niks aan de hand is…machtswellust en politiek baantjesjagen is belangrijker dan regeren.  Maak melding

 46. Maar Zwolse, welk weldenkend mens wil nu namens zo’n haatzaaiersclub in de Tweede Kamer gaan zitten? Het is een mooi rariteitenkabinet bij elkaar in die PVV-bankjes. Vanochtend hoorde ik ene Louis Bontes op Radio 1 ook weer allerlei rabiate onzin uitkramen. Vandaag gaat hij in de Kamer aan Mark Rutte vragen waarom de personeelsadvertenties van de overheid wel in De Volkskrant en niet in De Telegraaf worden geplaatst……Op de vraag van de verslaggever waarom hij die vraag ging stellen was het antwoord; “Zoals u weet wordt De Volkskrant over het algemeen gelezen door mensen met een voorkeur voor linkse politiek gelezen en wij willen dat bij de Overheid mensen van alle stromingen kunnen werken”. Na het beluisteren van dit soort onzin vraag ik me werkelijk af wat het opleidingsnivo moet zijn om in aanmerking te komen voor een plek in De Tweede Kamer. Echt te idioot voor woorden. En ondertussen wordt er nog steeds niet serieus geregeerd. Nog wat anders; Gisteren verscheen het bericht dat 6 jeugdgevangenissen hun deuren kunnen sluiten, vervelend voor de mensen die daar werken, maar de reden van die aanstaande sluiting is dat de criminaliteit onder jongeren sterk terugloopt. Waarom zijn wij dan zo bang gemaakt door de PVV? Er is dus feitelijk gelogen en 1,5 miljoen mensen zijn daar met open ogen ingetrapt. Ga daar eens over debatteren in de Tweede Kamer!


  Maak melding

 47. Niet alleen Mark en Geertje kijken eventjes de andere kant op,dit geld ook voor het CDA.
  Heb gisteren het hele debat gevolgd op politiek24,en het was beschamend om te zien hoe zowel Sybrand van Haersma Buma
  van het CDA en Stef Blok van de VVD zich in allerlei bochten moesten wringen om geen mening te durven/mogen geven,Dit alles is het resultaat van de gedoog constructie waar ze zich aan verkocht hebben.


  Maak melding

 48. Stadshagenees.

  Als ik het aantal hoge anabolen figuren in de bankjes van de PVV bekijk,komt bij mij in eerste instantie niet het gevoel bij ,te maken te hebben met een hoog intelligentie gehalte,wel het crimi gehalte dat wel weer.In principe hebben ze hun eigen spindocters geintroduceerd die zichzelf de onuitwasbare sticker van onbetrouwbaar hebben opgeplakt,

  Daar ben ik ze dan wel weer dankbaar voor.:D


  Maak melding

 49. Zo blijft er helemaal niets meer over van het CDA

  Oud-fractieleider en voormalig minister van het CDA Bert de Vries (72) heeft zijn lidmaatschap van de partij opgezegd.

  De CDA-prominent was in de jaren ’80 fractievoorzitter en was minister van Sociale Zaken in het Kabinet-Lubbers III.

  Als reden voor zijn vertrek uit het CDA noemt de oud-minister de ⤽verrechtsing van de partij⤝. Hij zegt zich ‘vervreemd’ te voelen sinds het CDA een gedoogakkoord sloot met de PVV. ⤽Het partijcongres in oktober vormde de druppel die de emmer deed overlopen”, aldus De Vries in Radio1-programma Dit is de Dag.

  Ruud Lubbers

  Ook oud premier Ruud Lubbers uitte nogmaals zijn ongenoegen over de gang van zaken binnen zijn partij. Volgens hem is het “vijf voor twaalf” voor het CDA van morgen. De partij zal moeten veranderen en kleurrijk en duurzaam moeten zijn.


  Maak melding

 50. Begrijp die commotie niet zo goed over die nieuwe kamerleden van de PVV nu gebleken is dat een aantal van hen wat op hun kerfstok heeft en/of had. Het is natuurlijk niet leuk voor meneer Wilders dat hij hiermee negatief in de publiciteit komt, maar dat is zijn probleem. Om kamerlid te kunnen worden moet je 18 jaar of ouder zijn. Verder worden er niet veel meer eisen aan gesteld. Denk dat bij de sollicitatieprocedure van een vakkenvuller bij een willekeurige supermarkt zwaardere eisen worden gesteld. Het is niet verstandig geweest van de nieuwe kamerleden van de PVV om meneer Wilders hiervan niet in kennis te stellen en hiermee brengen ze hem en hun eigen partij in diskrediet. Het is natuurlijk ook niet gemakkelijk voor meneer Wilders om geschikte kandidaten te vinden omdat niet iedereen elke dag voor rascist wil worden uitgemaakt.

  Pluspunt is dat hij straks met deze krachtpatsers geen beveiliging meer nodig heeft. Dat scheelt weer belastinggeld. 🙂


  Maak melding

 51. Maar jou reactie van waar maakt men zich druk over dat een paar van die PVV kamerleden iets hebben gedaan, wat niet helemaal door de beugel kan. En deze lieden moeten wij als burger vertrouwen om met onze belastingcenten om te gaan.

  Maar blijkbaar vind jij het dus niet erg wat er met jou geld gebeurd. Ook een mening.


  Maak melding

 52. @Ingrid, als de overheid verder geen eisen stelt aan het kamerlidmaatschap dan kan vrijwel iedereen zich verkiesbaar stellen en deze mensen zijn op een democratische wijze gekozen. Dus dan begrijp ik die commotie niet. In onze democratie werkt het nu eenmaal zo dat zij nu over onze belastingcenten gaan beslissen.


  Maak melding

 53. Natuurlijk stelt de overheid zo min mogelijk eisen aan de verkiesbaarstelling. Dat zou een mooie bak worden, want wie is de “overheid” dan? De ambtenaren? De toevallige coalitie?
  Die slag hebben we in 1917 met de invoering van het algemeen passief kiesrecht voor mannen en vrouwen al geslagen.
  Het is aan de partijen zelf om de mensen te screenen. Het is verstandig om dat niet alleen op opvattingen en vaardigheden te doen, maar ook naar gedrag en smetjes uit verleden te kijken. Het niet open zijn of zelfs liegen daarover is (in elk geval tot nu toe) politieke zelfmoord. Elk volk krijgt het parlement dat het verdient.


  Maak melding

 54. @Dame, als dat niet bij wet is geregeld dan moeten we daar ook niet over zeuren. Tuurlijk heeft meneer Wilders een fout gemaakt om zijn mensen niet te screenen en daar zal hij heus wel spijt van hebben gehad. Van de andere kant is het denk ik moeilijk voor hem om geschikte kandidaten te vinden omdat, zoals ik al eerder aangaf, niet iedereen elke dag voor rascist wil worden uitgemaakt.


  Maak melding

 55. Assie, Ik zeur er ook niet over; eerlijk gezegd komt het wel overeen met mijn verwachtingen. 😉 Maar begrijp ik je goed dat je stelt dat de huidige kamerleden van de PVV het niet erg vinden om

  elke dag voor racist

  te worden uitgemaakt? En zo ja, hoe zou dat komen?;)


  Maak melding

 56. @Assendörper ik vind dat je hier heel open en duidelijk je mening neerzet beter als schoppen want dat kan iedereen als er weer een nieuwsbericht is. Dank daarvoor. 😉


  Maak melding

 57. @Dame, dat heb ik niet gesteld, maar het zou heel goed kunnen zijn dat zij dat niet erg vinden. Hoe dat zou komen weet ik echt niet, misschien kun je die vraag beter aan die mensen zelf stellen.;)


  Maak melding

 58. Ik denk dat je stelling niet klopt; er volgens mij zijn genoeg mensen met een schoon verleden die voor de PVV in de TK willen. Niet duidelijk is welke criteria Wilders c.s. hebben gehanteerd bij de keuze. Tomlov, die ook in het PVV-klasje heeft gezeten, sprak deze week in P&W over “hoog sportschoolgehalte”. Anderen hebben het over een overmaat aan “beveiligerstypen”. Misschien is de blik van Wilders niet zo helder door de vervreemding die moet zijn opgetreden na het jarenlange geïsoleerde bestaan dat hij leidt. Het gebrek aan partijstructuur nekt hem. Daar had hij vier jaar geleden al mee kunnen beginnen; dan had er nu wat gestaan. Wat er nu gebeurt is wel degelijk zijn verantwoordelijkheid en niet die van zijn tegenstanders.


  Maak melding

 59. Weet je, als Maatschappelijk werker, of verzorgende, of beveiliger, of heel veel andere beroepen….
  … is het heel gewoon om een verklaring van goed gedrag of een verklaring van betrouwbaarheid te moeten kunnen overleggen!!!

  De verklaring van goed gedrag krijg je, als je de afgelopen 5 of 10 jaar (weet ik even niet) geen strafblad hebt gehad.
  De verklaring van betrouwbaarheid krijg je, als jij en jouw directe omgeving smetvrij zijn, niet chantabel, zeg maar…

  2 Hele simpele verklaringen, een zeer effectief en eenvoudige manier van eerste screening! En oh, zo veel gebruikt!

  Ik vind het bijzonder stom (!), dat een man die veiligheid ZO hoog in zijn programma heeft staan, zo’n simpele basic veiligheidsmaatregel niet heeft toegepast!! Voor iemand die zo enorm vreest voor zijn leven, zou toch het screenen van mensen die het dichtstbij je mogen komen, toch van allerhoogste prioriteit moeten zijn!


  Maak melding

 60. @Dame, wat ik niet snap is dat Wilders onder beveiliging staat en zo te lezen ook zwaar. Hoe kan het dan zo zijn dat de AIVD geen onderzoek heeft gedaan naar mensen die zich bij hem melden en in de tweede kamer kwamen? Voor hetzelfde geld zat er iemand met een granaat in zijn zak. Ik zelf denk dat wilders hierop blind is gegaan.


  Maak melding

 61. @Eva Met een verklaring van goed gedrag had Wilders dit niet voorkomen. Dat gaat namelijk alleen over veroordeling door justitie (en niet militaire rechtbank noch justitie uit Hongarije) en politieregisters. Bij Lucassen gaat het ook om intimiderend, terroriserend gedrag in een buurt. Vandaag stond er een stuk in de krant van een oude man uit zijn vorige buurt die een halfuur door hem werd gevolgd. Lucassen op 70 cm achter een tengere bejaarde met hondje. De man heeft een benauwd halfuurtje doorgemaakt; durfde haast de eendjes niet meer te voeren. Later kreeg hij een emmer water over zich heen. Vreselijk, maar komt niet terug in politiedossiers of strafblad.


  Maak melding

 62. @Derk Naar ik begrepen heb zijn de mensen wel door de AIVD gescreend. Dat heeft dus ook zo zijn beperkingen.
  Het gaat bij de schandalen nu toch ook vooral om hufterig, ordinair en leugenachtig gedrag. Dat moet Wilders er echt zelf uithalen. Ben jij weleens betrokken geweest bij een sollicitatieprocedure? Het is soms best lastig om door gladde praatjes te prikken. Referenties zijn vrijwel altijd positief (want opgegeven door kandidaat zelf en hebben geen belang bij negatief verhaal).


  Maak melding

 63. Eva zo’n verklaring is niet nodig wij gaan morgen wat slechts doen en melden ons bij de PVdA morgen als zijnde sterren en ja we worden aangenomen als we maar overtuigend over komen. Trouwens 5 jaar is het dat je niet in het politie register mag staan en dan heb je hem al.. In nederland dan he en als de pc’s ook nog eens op dezelfde software draaien anders heb je hem zo in Den Haag en dan hebben we het nog niet eens over het buitenland.


  Maak melding

 64. Derk Ik geef je op een briefje dat je noch bij de PvdA, noch VVD, CDA, D66 etc meteen op de kandidatenlijst komt voor de TK. Eerst paar jaartjes met rode sjaal (staat je vast goed;)) canvassen en flyeren. Ha, en dat zie ik je nog wel doen ook!


  Maak melding

 65. Dame.

  Ik ben van mening dat het ,,,zeuren,,,zoals het hier benoemd wordt niet de kern van deze commotie is.

  Naar mijn mening mag ELKE burger van kamerleden verwachten en vertrouwen dat ze van onbesproken gedrag zijn.
  Het zgn zeuren gaat over dat bij de PVV deze stelling met de voeten wordt betreden,en misdragingen/veroordeling van strafbare feiten, aantijgingen van intimidatie en bedreiging afgedaan worden met een sorry en exuus en dus als acceptatie wordt erkend.

  Dat is het punt waar het om draaid,en dit kun je en mag je niet wegwuiven onder de noemer ,,,zeuren,,,.

  Dat is iets te simpeltjes.


  Maak melding

 66. Weet ik ook wel, Dame. Maar toch zie je nu maar hoe makkelijk het is om ergens tussen te komen wat nieuw is en inees gemaakt moet gaan worden. Ohja rood heerlijk alleen mijn moeder zei altijd dat blauw zo moi bij me stond 😉


  Maak melding

 67. Pfffff…. gedoe!!!!

  Nou ja, hoe dan ook… Verklaring van betrouwbaarheid is speciaal voor medewerkers in de systeembeveiliging (zoals ook ik tot een jaar geleden). Aangezien je dan dingen van beveiligingssystemen kan weten, die je liever niet aan de grote klok wilt hebben, moeten medewerkers zeer zorgvuldig gescreened.


  Maak melding

 68. Bericht door Zwolse, op 17 november 2010 om 23:03
  Dame.

  Ik ben van mening dat het ,,,zeuren,,,zoals het hier benoemd wordt niet de kern van deze commotie is.

  Dit is geen zeuren dit is gewoon als het in het straatje past linkjes of lappen tekst neer gooien en als er iets anders is hoor ik niets.


  Maak melding

 69. Ik dacht ik kijk eens ff op het politieke log, na het lezen van de reacties heb ik er alweer genoeg van.
  Wilders heeft een paar mensen die een fout hebben gemaakt, fooi toch.
  Ik ben bang dat er vele ambtenaren zijn die ook niet helemaal volgens het boekje leven


  Maak melding

 70. Dame.

  Een onderzoek van de AIVD vindt alleen op aanvraag plaats van een partij/partijraad/partijcommissie.

  Geert Wilders heeft dit niet laten doen.


  Maak melding

 71. wat nieuw is en inees gemaakt moet gaan worden.

  Wilders in in 2005 uit de VVD gestapt en kwam bij de TK-verkiezingen 2006 met 9 zetels in de kamer. Kan in 2010 toch als gevestigde partij worden beschouwd.
  Ik kan met niet herinneren dat D66, PPR, EVP, Boerenpartij, PvdD dit soort problemen hadden. Het argument van ‘te kort dag’ volstaat dus niet. Er is echt iets anders aan de hand.


  Maak melding

 72. @Koko heb jij de club al klaar staan voor de gakballen partij nerderland ik heb al 3 leden kunnen werven ( oke een is commissaris en 2 zitten nog vast) na het proeven van jou gakballen. We moeten snel zijn hoor anders gaan we net zo als Rita :D:D:D


  Maak melding

 73. @dame 23:11

  Het is nog niet zo anders, referte de boerenpartij:

  Ironisch genoeg werd dit grote succes spoedig de oorzaak van de neergang van de partij. Het bleek namelijk snel dat zich onder de vele nieuwgekozen provinciale en gemeentelijke vertegenwoordigers veel mensen bevonden met een besmet oorlogsverleden. Het imago van de partij als een rechtse of zelfs extreemrechtse partij bleek aantrekkingskracht uit te oefenen op allerlei personen met een (NSB- of SS)-oorlogsverleden, waaronder Eerste Kamerlid Hendrik Adams en Evert Jan Roskam

  en een PvdD had natuurlijk niet zo’n last van zoveel zetels 😉


  Maak melding

 74. Bericht door Zwolse, op 17 november 2010 om 23:11
  Dame.

  Een onderzoek van de AIVD vindt alleen op aanvraag plaats van een partij/partijraad/partijcommissie.

  Geert Wilders heeft dit niet laten doen.

  Bericht door Derk, op 17 november 2010 om 22:42
  @Dame, wat ik niet snap is dat Wilders onder beveiliging staat en zo te lezen ook zwaar. Hoe kan het dan zo zijn dat de AIVD geen onderzoek heeft gedaan naar mensen die zich bij hem melden en in de tweede kamer kwamen? Voor hetzelfde geld zat er iemand met een granaat in zijn zak. Ik zelf denk dat wilders hierop blind is gegaan.


  Maak melding

 75. Bericht door Derk, op 17 november 2010 om 22:57
  Eva zo’n verklaring is niet nodig wij gaan morgen wat slechts doen en melden ons bij de PVdA morgen als zijnde sterren en ja we worden aangenomen als we maar overtuigend over komen.

  Deze opmerking is net als je eerdere opgelaten ballonnetjes gevuld met gebakken lucht.


  Maak melding

 76. Naar mijn mening mag ELKE burger van kamerleden verwachten en vertrouwen dat ze van onbesproken gedrag zijn.

  Verwachten wel, vertrouwen niet. Daar zijn wel meer voorbeelden van (Rob Oudkerk); alleen niet in die mate als nu het geval is. Bovendien werden die lieden er meestal met zachte dan wel harde hand snel uitgegooid.
  Ik ben wel met je eens dat elke partij zou moeten beseffen dat je als TK-lid een voorbeeldfunctie vervult. Dat stelt eisen.


  Maak melding

 77. Net zoals jou geschop ( lees linkjes plaatsen) als je het uitkomt en het niet beantwoorden van vragen die je niet uitkomen. Ach succes achter de bar bij B qiuck ofzo?


  Maak melding

 78. Bericht door 1stcobra, op 17 november 2010 om 23:15
  @dame 23:11

  Het is nog niet zo anders, referte de boerenpartij

  Ik wist dat ik een risico liep met het noemen van deze club, maar wilde toch een rechtse partij noemen. Helaas, dus. Wellicht dat daar dan toch een verband tussen is.;)


  Maak melding

 79. Bericht door Koko Hattem, op 17 november 2010 om 23:19
  Voorbeeld functie? Je kunt toch ook een voorbeeld geven van hoe het niet moet, is ook een voorbeeld

  Misschien denken er wel meer zoals jij, Koko. Zelf zie ik het als uitholling van onze democratie. Velen trekken nu al de integriteit van politici in twijfel (“zakkenvullers”, “veel beloven, weinig doen”). Als onderbouwd blijkt dat kamerleden niet integer zijn, dan doet dat het vertrouwen in onze democratie geen goed. Of denk jij daar anders over?


  Maak melding

 80. Bericht door Derk, op 17 november 2010 om 23:23
  zwetsen, dat zegt al genoeg. Veel plezier in het leven Zwolse en hoop dat je nog vaak mag trappen.

  Haha, de pot verwijt de ketel. Misschien samen een balletje trappen?:)


  Maak melding

 81. Bericht door Koko Hattem, op 17 november 2010 om 23:27
  Dame het is niet mijn gedachte hoor, ik lok alleen reactie uit

  Och Koko, zonder dat al discussie genoeg volgens mij. Wat vind je dan wél zelf?


  Maak melding

 82. Bericht door Zwolse, op 17 november 2010 om 23:25
  Plezier heb ik altijd en overal.

  Als de boodschap maar is overgekomen,laten we het hier maar bij houden.

  Hoop dat die bij jou ook aangekomen is voor je het weet slaat een atleet je met spikes ( sorry grapje 😉


  Maak melding

 83. Bericht door Dame, op 17 november 2010 om 23:29
  Haha, de pot verwijt de ketel. Misschien samen een balletje trappen?

  Daarom ben jij mij Dame, kom jij fluiten?


  Maak melding

 84. Bericht door Koko Hattem, op 17 november 2010 om 23:41
  Dame alles wat ik vindt breng ik bij de politie

  Ik zou zeggen: ga je melden als TK-lid! Partij dondert niet. Ze zoeken naarstig naar brave burgers.:)


  Maak melding

 85. Daarom ben jij mij Dame, kom jij fluiten?

  Zekers, je kent mijn scheidsrechtskwaliteiten. Ik waarschuw je wel: ik ben een echte thuisfluiter.:D


  Maak melding

 86. Bericht door Derk, op 17 november 2010 om 23:46
  en ze screenen niet Koko gaan dus

  Doeiiii ik ga even feesten

  Denk je er wel aan: géén kopstoot.8)


  Maak melding

 87. Dame ik heb nog wel werk liggen voor die TK leden, kan wel wat hulp gebruiken. Het is in eerste instantie wel op vrijwillige basis met kans op een betaalde baan.


  Maak melding

 88. Het Calimero gedrag is er in ieder geval goed ingepompt door Geert Wilders,was het niet ,,,,ik ben klein,en zij zijn groot ,en dat is niet eerlijk?:o.

  Mijn hemel wat een farce,wat staat Nederland nog te wachten.


  Maak melding

 89. Mijn hemel wat een farce,wat staat Nederland nog te wachten.

  Een aanval op hun portemonnee. Ten minste de werklozen, gehandicapten, chronisch zieken, wsw-ers en anderen die aan de verkeerde kant van de streep staan.


  Maak melding

 90. Dame.

  Maar dat duurd nog eventjes voor dat besef eindelijk doordringd,misschien leerlingen van leraar de Mos geweest,dan begrijp ik het wel een beetje:o


  Maak melding

 91. Minister Opstelten en staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie willen dat nooit meer een taakstraf kan worden opgelegd bij ernstige zeden- en geweldsmisdrijven. Zij vinden de taakstraf geen geschikte straf voor deze misdrijven, wel voor naar verhouding lichte strafbare feiten. De maatregel maakt deel uit van een daadkrachtige bestrijding van ernstige zeden- en geweldscriminaliteit, waar de bewindslieden voor staan.

  Zeden- en geweldsmisdrijven zijn niet alleen zeer ingrijpend en traumatisch voor de slachtoffers en hun naaste omgeving, met name als het toegebrachte leed onherstelbaar is, maar zij raken ook in brede zin het vertrouwen in de rechtsorde en de veiligheidsbeleving van burgers. De bescherming van de samenleving tegen de daders maakt toereikende straffen en maatregelen daarom noodzakelijk.

  Het besluit gaat verder dan het in 2009 bij de Tweede Kamer ingediende wetsvoorstel van het vorige kabinet om taakstraffen bij ernstige zeden- en geweldsmisdrijven in te perken. In die regeling is een taakstraf nog mogelijk in combinatie met een (al dan niet voorwaardelijke) vrijheidsstraf of vrijheidsbenemende maatregel. Daar zetten de bewindslieden nu een streep door en dienen vandaag een nota van wijziging in bij de Tweede Kamer.

  Ook wordt het openbaar ministerie straks verplicht een veroordeelde achter de tralies te zetten als die de taakstraf helemaal niet of slecht uitvoert. Nu staat nog in de wet dat het openbaar ministerie de zogeheten tenuitvoerlegging van de vervangende hechtenis kan bevelen. De bewindslieden vinden dat het niet aan het openbaar ministerie is om van een dergelijk bevel af te zien. Deze aanscherping vloeit voort uit het regeerakkoord.

  Als er vanwege uitzonderlijke omstandigheden goede redenen zouden zijn waarom de veroordeelde zijn taakstraf niet (naar behoren) heeft verricht, dan kan hij een bezwaarschrift tegen het bevel van het openbaar ministerie indienen bij de rechter.  Maak melding

 92. Ik had mij ook aangemeld bij de PVV,maar ik kwam niet in aanmerking omdat ik geen misstappen kon aantonen,geen strafblad had etc.
  Het leek mij wel wat een kamerlid salaris ,voor andere partijen kwam ik niet in aanmerking ,daar heb ik gewoon de capaciteiten niet voor.Nou ja gelukkig hebben nog wat te eten.


  Maak melding

 93. Wichert.

  Om in aanmerking te komen bij de PVV moet je minimaal je domicile
  bijlmerbajes/haarlemse koepel/bredase koepel kunnen vermelding,je kansen vergroten als je een paar veroordelingen/verdenkingen van mishandelingen/bedreigingen/misbruik van machtpositie/fraude kunt bijleveren.Verder is kennis van zaken geen vereiste.Maar het postuur van kaalgeschoren hoog anabolen sportschool postuur heeft de voorkeur.:o:o:o


  Maak melding

 94. Ik zeg maar zo:……. liever twee paspoorten dan één strafblad.
  Wat een land, waar het grootste gajes goedbetaald in de regering kan zitten, Het doet ondertussen niet veel onder voor het Berlusconi gedrag in Italie.


  Maak melding

 95. Wichert.

  Denk dat je maar beter op je plekje kunt blijven zitten,waar je nu zit.Het is stukken waardevoller/zinvoller voor de burger,dan zitting te nemen in een kermisatractie uh fractie van blonde Greet.;););)


  Maak melding

 96. Wichert.

  Er zal ongetwijfeld wel weer een moment ergens op een terras/kroegje komen,waar we met een pilsje kunnen proosten
  Wat in het vat zit ,verzuurd niet toch?;D


  Maak melding

 97. Wie was er ook al weer met dat idee gekomen?

  PvdA, SP, GroenLinks en D66 presenteren ‘tegenbegroting’

  24 september 2010

  Het had wat voeten in aarde, maar PvdA, SP, GL en D66 zijn eruit. Volgende week, tijdens de financiele beschouwingen, komen de vier partijen met een voorstel de bezuinigingen op de kinderopvang, onderwijs, inburgering en de politie te schrappen. In plaats daarvan wordt er bezuinigd op defensie en op subsidies voor het bedrijfsleven. En een aantal belastingverlagingen gaan niet door.😉


  Maak melding

 98. Derk.

  Heb het idee dat jij het nog niet begrepen hebt,dat ik met jou niet meer wens te discuscieren,daarom zeg ik het hier maar zwart op wit.

  Bespaar je de moeite om mij uit te tent te lokken,A. dat red je niet,B. het is zo zonde van je kostbare tijd.


  Maak melding

 99. Hahahaha je loopt te schoppen tegen rechts terwijl die van links kwam. Ach dat zijn we gewend van die linkse draaikonten, en bespaar je de moeite scrollen is een optie


  Maak melding

 100. @derk ; idd. één-vandaag ;ik was nog op zoek naar m’n remote-control. Lijkt me in de toekomst wel leuk ; dat je vanuit je luie stoel mbv je afstandbediening de achtergond van een TV-programma kunt bewerken; daarna volgt natuurlijk de voorgrond…..

  Zoals je weet heb ik ook links gestemd, en hebben wij zwolse beide gefeliciteerd met haar lidmaatschap van de 2e kamer. Toch is dat niet doorgegaan; bij die partij kunnen ze blijkbaar heel goed screenen, en dat is maar goed ook.


  Maak melding

 101. Drama.

  Zal even ter verduideling uitleggen,die hele comedie van mijn lidmaatschap in de 2e kamer rust op een ironischse opmerking die hier op het log werdt geplaatst,naar aanleiding van mijn bezoek op 6 nov jl naar de ledendag van de PVDA op het binnenhof,daar zijn foto s gemaakt van mij zittende in de bankjes van de 2e kamer.ik heb daar met een glimlach en ironsch op geantwoord dat Dick mijn persoonlijke spindocter werdt.
  Dat dit hier als serieus werdt aangenomen is voor mij meer dan lachen waard.


  Maak melding

 102. Bericht door Dame, op 17 november 2010 om 22:38
  Ik denk dat je stelling niet klopt; er volgens mij zijn genoeg mensen met een schoon verleden die voor de PVV in de TK willen.

  Misschien niet, misschien wel, dat weet ik natuurlijk ook niet zeker. Ik heb alleen gezegd dat ik denk……………………………

  Niet duidelijk is welke criteria Wilders c.s. hebben gehanteerd bij de keuze. Tomlov, die ook in het PVV-klasje heeft gezeten, sprak deze week in P&W over “hoog sportschoolgehalte”. Anderen hebben het over een overmaat aan “beveiligerstypen”.

  Dat is mij ook niet duidelijk. Wat ik wel weet is dat elke partij (in dit geval dus meneer Wilders) dat zelf bepaalt. Misschien wel een mengelmoesje van beiden die hij toch geschikt acht om zijn partij te vertegenwoordigen.

  Misschien is de blik van Wilders niet zo helder door de vervreemding die moet zijn opgetreden na het jarenlange geïsoleerde bestaan dat hij leidt.

  Heb ik ook al aan gedacht. Het lijkt me ook geen pretje om op die manier in een zogenaamd “vrij” land te moeten leven.

  Het gebrek aan partijstructuur nekt hem. Daar had hij vier jaar geleden al mee kunnen beginnen; dan had er nu wat gestaan. Wat er nu gebeurt is wel degelijk zijn verantwoordelijkheid en niet die van zijn tegenstanders.

  Ben ik met je eens.


  Maak melding

 103. Bericht door Dame, op 17 november 2010 om 22:49
  Bij Lucassen gaat het ook om intimiderend, terroriserend gedrag in een buurt. Vandaag stond er een stuk in de krant van een oude man uit zijn vorige buurt die een halfuur door hem werd gevolgd. Lucassen op 70 cm achter een tengere bejaarde met hondje. De man heeft een benauwd halfuurtje doorgemaakt; durfde haast de eendjes niet meer te voeren. Later kreeg hij een emmer water over zich heen. Vreselijk, maar komt niet terug in politiedossiers of strafblad.

  Dat mannetje heb ik afgelopen week op TV gezien in het programma Uitgesproken. Vond het sowieso al een emotioneel iemand. Hij nam geen genoegen met de excuses die Lucassen onlangs heeft aangeboden, maar zei wel dat Lucassen het nog goed kon maken door een bosje bloemen of een doosje bonbons aan te bieden. Als het allemaal zo erg is geweest dan nam ik daar ook geen genoegen mee. Misschien wordt het allemaal wel een beetje overdreven.


  Maak melding

 104. Bericht door Dame, op 17 november 2010 om 23:17
  Naar mijn mening mag ELKE burger van kamerleden verwachten en vertrouwen dat ze van onbesproken gedrag zijn.

  Verwachten wel, vertrouwen niet. Daar zijn wel meer voorbeelden van (Rob Oudkerk); alleen niet in die mate als nu het geval is. Bovendien werden die lieden er meestal met zachte dan wel harde hand snel uitgegooid.
  Ik ben wel met je eens dat elke partij zou moeten beseffen dat je als TK-lid een voorbeeldfunctie vervult. Dat stelt eisen.

  Natuurlijk moet je als TK-lid een voorbeeldfunctie vervullen, maar als de Kieswet er verder niet veel eisen aan stelt dan kan praktisch iedereen van 18 jaar of ouder zich verkiesbaar stellen. Het lijkt me ook niet goed dat die eisen vastgesteld worden door de partij zelf, want dan gaat iedere partij zijn eigen spelregels bepalen. De ene partij zal er niet moeilijk over doen als iemand zwart geld heeft witgewassen, een andere partij weer niet als iemand misbruik heeft gemaakt van een bijstandsuitkering en weer een andere partij zal niet moeilijk doen als iemand af en toe een kopstootje uitdeelt of met een emmertje water gooit. En hoe ver terug moet je in iemands verleden wroeten? Misschien dat de partijen onderling daar iets over af moeten spreken.


  Maak melding

 105. Bericht door Zwolse, op 17 november 2010 om 23:03
  Dame.

  Ik ben van mening dat het ,,,zeuren,,,zoals het hier benoemd wordt niet de kern van deze commotie is.

  Naar mijn mening mag ELKE burger van kamerleden verwachten en vertrouwen dat ze van onbesproken gedrag zijn.

  Elke burger zou dat idd mogen kunnen verwachten en vertrouwen maar het blijkt nu dat het niet vanzelfsprekend is dat er alleen maar kamerleden met een onbesproken gedrag in de Kamer zitten.

  Het zgn zeuren gaat over dat bij de PVV deze stelling met de voeten wordt betreden,en misdragingen/veroordeling van strafbare feiten, aantijgingen van intimidatie en bedreiging afgedaan worden met een sorry en exuus en dus als acceptatie wordt erkend.

  Ze hebben zich er wel behendig uit weten te draaien. Wat dat betreft hebben ze zich heel snel aangepast.

  Dat is het punt waar het om draaid,en dit kun je en mag je niet wegwuiven onder de noemer ,,,zeuren,,,.

  Dat is iets te simpeltjes.

  Als daar verder geen regels voor zijn dan begrijp ik die commotie (dat gezeur) niet. Zo simpel is dat.


  Maak melding

 106. 9. We melden voordat we een politieke functie aanvaarden bij de relevante politieke leiding of er zaken in het verleden zijn voorgevallen die ons politiek functioneren kunnen bemoeilijken. Dit kan reden zijn om een functie niet te aanvaarden.

  @Zwolse, prachtig die erecode bij de PvdA, maar wat gebeurt er als zaken in het verleden niet gemeld worden? Als je ze wel meldt dan kan het een reden zijn om een functie niet te aanvaarden maar dat hoeft dus niet. Als iemand meldt dat hij 10 jaar geleden een kopstootje heeft uitgedeeld en daar een boete voor heeft gekregen, komt hij dan nog in aanmerking voor een politieke functie? Zou dat zijn politiek functioneren kunnen bemoeilijken?  Maak melding

 107. @Zwolse, Guusje ter Horst heeft een bekeuring gehad voor het rijden onder invloed toen ze burgemeester was van Nijmegen. Daarna is ze nog minister van Binnenlandse Zaken geworden. Als ze die erecodes zo serieus nemen dan ga je zo’n iemand toch niet belonen met zo’n zware post?


  Maak melding

 108. Dat weet ik,maar ik weet niet wat het eindoordeel van de commissie is geweest,Kan het op dit moment niet vinden,maar zal proberen het op te zoeken.


  Maak melding

 109. Bericht door Assendörper, op 18 november 2010 om 22:21
  @Zwolse, Guusje ter Horst heeft een bekeuring gehad voor het rijden onder invloed toen ze burgemeester was van Nijmegen. Daarna is ze nog minister van Binnenlandse Zaken geworden. Als ze die erecodes zo serieus nemen dan ga je zo’n iemand toch niet belonen met zo’n zware post?

  Morele steilheid is het meest makkelijke. Dan hoef je nooit te kiezen en te marchanderen. Goed is goed en fout is fout; zwart en wit. In de praktijk werkt dat voor veel mensen – orthodoxen daargelaten – niet zo. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. De vraag is waar de grens ligt? Het antwoord bepalen we met ons allen. Voor politici geldt dat ze in ieder geval langs de eigen morele lat worden gelegd. Zo valt men een CDA-er die vreemd gaat, harder dan een VVD-er of GLer. Een PvdA-er die last heeft van “een stofje in zijn hersens” en die gebruik maakt van heroïneprostitutie, wordt hard aangevallen. Of een PvdA-er die een groot inkomen heeft moet zich meer verantwoorden dan een VVDer. Het bestrijden van straatterreur wordt lastiger voor iemand die daarvan zelf wordt beschuldigd. Guusje Terhorst (of Nadorst zoals ze in Nijmegen wordt genoemd) heeft een glas wijn teveel gedronken op een receptie. Stom om te gaan rijden. Een slecht voorbeeld. Datzelfde geldt voor de burgemeester van Deventer, Heidema (CU) die zonder rijbewijs en helm de motor van zijn zoon uitprobeert en een ongeluk krijgt. Moet dat hem zijn baan kosten? Ik weet het niet. Zelf zou ik zeggen van niet. Voor mij ligt het verschil in een stommiteit uithalen en het bewust anderen oplichten, intimideren of gewelddadig bejegenen. Maar dat is mijn norm. Waar ligt voor jou de grens, Assie?


  Maak melding

 110. @Ja-tja De rest gaat als jaren “door de molen”. Mekkert daar alleen niet zo over. Zei Bolkenstein niet “politiek is niet voor bange mensen”? Dat zielige gedoe van de PVV en haar aanhang “wij liggen onder een vergrootglas”, “bij hullie is het ook zo, maar dan zeggen ze er niks van”, “want zij zijn groot en ik is klein, het is niet eerlijk”.
  Wat let die 1.500.000 PVV-ers om de CV’s van de andere kamerleden door te lichten?
  Als ik die van de PVV lees, zie ik er ook nog een bijstaan (Wim Kortenoeven) die volgens PVV-site

  Onderwijs
  Politicologie (Universiteit van Leiden)
  Geschiedenis (Open Universiteit, niet afgerond)

  , terwijl Wikipedia aangeeft:

  Loopbaan
  Opgeleid op het gebied van toerisme en maatschappelijke dienstverlening plus een tweetal niet afgemaakte universitaire studies (geschiedenis en politicologie) zat Kortenoeven

  Wat is waar: wel of niet afgestudeerd politicoloog? Wie het weet mag het zeggen.


  Maak melding

 111. Dame.

  Het is een gegeven,als je altijd het beschuldigende vingertje naar een ander wijst,hoef je niet over jezelf na te denken,en dat is meestal de makkelijkste weg om je eigen onzekerheid te maskeren.


  Maak melding

 112. @ Stadshagenees,Dick heeft aangegeven per 1-11 een goed voor nemen te hebben, hij wil minder op het web log aanwezig zijn. Beetje Log moe.


  Maak melding

 113. Bericht door Dame, op 19 november 2010 om 00:45
  Moet dat hem zijn baan kosten? Ik weet het niet. Zelf zou ik zeggen van niet. Voor mij ligt het verschil in een stommiteit uithalen en het bewust anderen oplichten, intimideren of gewelddadig bejegenen. Maar dat is mijn norm. Waar ligt voor jou de grens, Assie?

  Vind ook niet dat dat hem zijn baan moet kosten en in het geval van ter Horst ook niet. Zoals je al zei hebben ze allebei een stommiteit uitgehaald en dat kan natuurlijk iedereen wel eens een keer gebeuren. Vind het soms moeilijk om vast te stellen waar de grenzen liggen. Als iemand op 45 jarige leeftijd voor het eerst van zijn leven een kopstootje uitdeelt en verder nooit agressief gedrag heeft vertoond dan vind ik hem niet meteen gewelddadig. Hij zal die kopstoot denk ik niet uitgedeeld hebben omdat iemand bij de visboer voor zijn beurt ging. Intimideren: wat is de oorzaak, heeft men geprobeerd om dat eerst pratend op te lossen, en wanneer ga je te ver? Elk geval zal weer anders zijn. Misschien wonen we met ons allen wel een beetje te dicht op elkaar en gaan sommigen zich daardoor wat sneller ergeren aan het gedrag van anderen. Bewust oplichten: is natuurlijk nooit goed te praten. Bij dit moet ik ook meteen aan de banken denken die hun klanten jarenlang met overbodige financiële producten hebben opgezadeld en misschien dat nog wel doen.


  Maak melding

 114. Het had zeker zijn baan moeten kosten,als het een eenmalig incident zou zijn geweest dan zou voor hem de guns.regel kunnen gelden dat iedereen een 2e kans verdiend.
  Maar deze dumbo heeft meerdere zaken op zijn kerfstok,intimidatie.misbruik van machtspositie ,plus onder valse voorwenselen solliciteren en daardoor misbruik maakt van gemeenschapsgeld(ons belastingeld)
  Dat is van een heel andere orde dat een bekeuring krijgen voor rijden onder invloed(ook niet goed.maar wel per direct melding aan de desbetreffende bestuurders waar ze onder viel en alle fractie voorzitters van de zittende gemeente raden.


  Maak melding

 115. Henk.

  Voor alle duidelijkheid ,rijden onder invloed is altijd onacceptabel.

  Maar als je het log even terugleest,neemt het oorspronkelijke feit waar het in eerste instantie omging,hier een wending.


  Maak melding

 116. @Zwolse, als je even teruggaat naar de reactie van Dame van 00:45 dan kun toch zien dat mijn reactie van 14:47 daar een reactie op is. Ze had het over de burgemeester van Deventer en Guusje ter Horst. Dame vindt net als ik dat dat hem zijn baan niet mag kosten.


  Maak melding

 117. Zwolse zolang ik Dick kan en dat is al heel lang is hij al druk geweest en als hij niet druk was maakte hij zich wel druk.Ik wil geen druk op hem uit oefenen.


  Maak melding

 118. Bericht door Zwolse, op 19 november 2010 om 16:04
  assendorper.

  Speel nu niet de onschuld,jij en ik hadden het toch over Luccassen en Guusje ter Horst?

  Volgens mij praten jullie idd langs elkaar heen. Assie en ik hadden het over de banen Terhorst en Heidema. Jij over Lucassen, maar dat was mij ook niet meteen duidelijk.


  Maak melding

 119. Bericht door Dame, op 19 november 2010 om 18:54
  Bericht door Zwolse, op 19 november 2010 om 16:04
  assendorper.

  Speel nu niet de onschuld,jij en ik hadden het toch over Luccassen en Guusje ter Horst?

  Volgens mij praten jullie idd langs elkaar heen. Assie en ik hadden het over de banen Terhorst en Heidema. Jij over Lucassen, maar dat was mij ook niet meteen duidelijk

  Nee Dame dat was geen kwestie van langs elkaar heen praten maar eerder iets van goed lezen. Als jij hiermee komt:

  Datzelfde geldt voor de burgemeester van Deventer, Heidema (CU) die zonder rijbewijs en helm de motor van zijn zoon uitprobeert en een ongeluk krijgt. Moet dat hem zijn baan kosten?

  En ik geef dit antwoord:

  Vind ook niet dat dat hem zijn baan moet kosten

  En Zwolse komt vervolgens hiermee:

  Het had zeker zijn baan moeten kosten,als het een eenmalig incident zou zijn geweest dan zou voor hem de guns.regel kunnen gelden dat iedereen een 2e kans verdiend.

  Dan vraag ik mij af of ze het wel goed gelezen heeft.

  Bericht door Dame, op 17 november 2010 om 22:38
  Misschien is de blik van Wilders niet zo helder door de vervreemding die moet zijn opgetreden na het jarenlange geïsoleerde bestaan dat hij leidt.

  Misschien is de blik van sommige PvdA’ers met een PVV syndroom ook niet zo helder meer.


  Maak melding

 120. Assendorper.

  We hadden het wel degelijk over Luccassen en Ter Horst.heb gisteren nog laat gereageerd op jou vraag vanf 22.18 uur.

  Bericht door Assendörper, op 19 november 2010 om 20:29
  Misschien is de blik van sommige PvdA’ers met een PVV syndroom ook niet zo helder meer.

  En als jou antwoord en visie alleen maar iets van deze strekking inhoud,heeft het van mijn kant geen nut om hier verder ook nog maar
  op in te gaan.


  Maak melding

 121. Assie en Zwolse, jullie zijn beiden zo gelijkhebberig en gaan volgens mij vaak de verkeerde discussie met elkaar aan. Wat maakt het eigenlijk uit. Het gaat toch om de inhoud en dan zijn we het in grote lijnen met ons drieën wel eens. Ik vind het wel bijzonder hoeveel PVV-ers met geweld in verband worden gebracht. Dat is toch wel nieuw in politiek Nederland. Of zijn er meer voorbeelden uit het verleden?
  Overigens zag ik net Volendammers die dat allemaal niet zo’n punt vonden: we hebben allemaal een verleden, nietwaar?


  Maak melding

 122. Bericht door Dame, op 19 november 2010 om 20:53
  Assie en Zwolse, jullie zijn beiden zo gelijkhebberig en gaan volgens mij vaak de verkeerde discussie met elkaar aan.

  Ben helemaal niet gelijkhebberig. Volgens mij heb jij het wel begrepen maar ga je er verder nu niet op in.:)


  Maak melding

 123. Ach, nog niet zo lang gelden bleek dat een echte terrorist deel uitmaakte van de Groen-Linksfractie. Er waren andere schandalen met tweekamerleden bij die partij, zoals iemand die zich voordeed als terminaal ziek en zo meer.


  Maak melding

 124. Dame.

  Dit heeft naar mijn mening niets te maken met gelijk willen hebben,wat mij het meest stoort wat de laatste tijd te vaak op de man wordt gespeeld ,en dat is mijn style niet.

  Een discussie is volgens mij bedoeld om je eigen mening/stelling te verwoorden/verdedigen,maar ik pas ervoor om mij keer op keer te laten beledigen met uitspraken die duiden op mijn lid zijn van de PVDA.

  Mensen die op deze manier hun gram willen halen kan ik en wil ik ook niet mee discuscieren.


  Maak melding

 125. Ja Derk, die twee namen heb ik eerder in deze discussie ook al eens genoemd. Het verschil met nu is dat daar destijds veel minder discussie over was. Hoewel het natuurlijk soms pijn doet of genant is, worden figuren met een besmet verleden of een fout heden uit de meeste fracties met zachte of harde hand verwijderd. Dat schijnt de PVV lastig te vinden en de aanhangers schijnen dat ook niet nodig te vinden. Dat is bijzonder.


  Maak melding

 126. Ik denk niet dat Wilders het lastig zou vinden om er een weg te sturen. Denk eerder dat de VVD en het CDA hem stiekem aan de mouw treken om zo het kabinet niet te laten vallen. Dr hoeft er maar een met en zetel het in zijn kop te halen om als eenmansfractie door te gaan en alles ligt plat.


  Maak melding

 127. Assie, je zult toch wel vaker gemerkt hebben dat ik een hekel heb aan gekift, uitlokking en gejijbak. Ik heb ook een paar dagen bewust niet gereageerd omdat ik merk daarin meegezogen te worden en geërgerd te raken.  Maak melding

 128. Bericht door Zwolse, op 19 november 2010 om 21:10
  Dame.

  wat mij het meest stoort wat de laatste tijd te vaak op de man wordt gespeeld ,en dat is mijn style niet.

  Je mag me alles verwijten maar volgens mij heb ik nooit op de man gespeeld. Heb me wel eens mee laten slepen in een verhitte discussie maar voorzover ik weet heb ik nooit op de man gespeeld. Heb zelf wel de nodige verwijten over me heen gehad en die heb ik altijd met een lach ontvangen.

  Een discussie is volgens mij bedoeld om je eigen mening/stelling te verwoorden/verdedigen,maar ik pas ervoor om mij keer op keer te laten beledigen met uitspraken die duiden op mijn lid zijn van de PVDA.

  Een discussie is volgens mij niet alleen bedoeld om je eigen mening/stelling te verwoorden en gelijk proberen te krijgen maar ook voor het openstaan en begrip opbrengen voor de mening van iemand anders. Heb ik jou keer op keer beledigd op jouw lidmaatschap van de PvdA? Denk eerder dat het omgekeerde het geval is omdat mij nogal eens verweten werd dat ik niet van mijn democratisch recht gebruik maak om te stemmen.

  Mensen die op deze manier hun gram willen halen kan ik en wil ik ook niet mee discuscieren.

  Discussiëren met mensen die iets niet goed lezen heeft ook niet veel zin heb ik inmiddels begrepen.


  Maak melding

 129. Ik merk inderdaad dat de postings van Zwolse en eerder die van Dick anderen, waaronder Assie en Derk, prikkelen. Zij gaan dan tegenspreken, zoeken naar anti-PvdA artikelen, maakt niet uit hoe oud of waar vandaan (deelraad Amsterdam, Leiden) als het maar negatief is over PvdA. Vaak slaat dat een discussie dood omdat het niet echt terzake doend is, maar vooral bedoeld is om uit de tent te lokken, op de kast te jagen. En dat lukt dan soms ook nog.
  Ik ws laatst ook geraakt door een bepaalde reactie en heb dan ook moeite om niet met gelijke munt terug te betalen. Ik verzin dan in mijn hoofd allemaal dodelijke opmerkingen, maar ik heb eigenlijk geen zin in zo’n discussie. Het leukst vind ik de discussie zoals die van afgelopen woensdag. Dat gaat tenminste ergens over.
  Ben ik nu warrig, of komt wel over wat ik wil zeggen?


  Maak melding

 130. Dame.

  En dat is het verontrustende,zolang de aanhang door dit soort zaken standaard het beschuldigende vingertje bij de linkse kerk/de elite/salonsocialisten en wat voor fraais de andersdenkende ook is,zal er weinig veranderen vanuit de partij zelf.

  Maar ik voorzie heel veel problemen op zeer korte termijn,de NOS vermeld dit.De kopstoot de PVV?er Marcial Hernandez begin oktober op het Plein in Den Haag uitdeelde staat waarschijnlijk op camera.

  En dit zal heel veel onrust brengen.

  http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article3304990.ece/Brinkman_gaat_door_jongerenafdeling.html


  Maak melding

 131. Zwolse, Ik denk dat jij – met mij – ook eens bent over iemand als Rob Oudkerk, of niet? Ik vond tenminste helemaal terecht dat hij het veld moest ruimen na zijn bezoek aan de tippelzone.
  Vredeling met zijn asbak vind ik weer anders liggen; een emotioneel iemand die volkomen verkeerd reageert, maar dat wel beseft en excuses aanbiedt. Dat besef en goedmaken zie ik bij de huidige voorbeelden niet terug. Het is ontkennen of “hij begon”achtige-argumenten. Het gekke is dat Wilders zelf niet zo is, althans op mij niet zo overkomt. Hoe eng en verwerpelijk ik zijn ideeën vind, hijzelf komt als persoon wel redelijk oprecht over. Volgens mij baalt hij verschrikkelijk. Het ontbreekt hem kennelijk aan mensenkennis. Dat blijkt overigens ook al uit zijn ideeën.


  Maak melding

 132. Bericht door Dame, op 19 november 2010 om 21:35
  Ik merk inderdaad dat de postings van Zwolse en eerder die van Dick anderen, waaronder Assie en Derk, prikkelen. Zij gaan dan tegenspreken, zoeken naar anti-PvdA artikelen, maakt niet uit hoe oud of waar vandaan (deelraad Amsterdam, Leiden) als het maar negatief is over PvdA.

  Dat kwam omdat ik die voortdurende propaganda die hier voor de PvdA gevoerd werd zat was. Sommigen gingen er tegenin en hebben zich weg laten jagen maar ik laat me daardoor niet wegjagen.:)


  Maak melding

 133. Heel goed, Assie, dat je je niet laat wegjagen. Maar als het je zodanig prikkelt dat je niet je eigen mening geeft, maar vooral tegenspreekt, dan heb je je toch ook wel een beetje laten wegjagen.


  Maak melding

 134. Bericht door Dame, op 19 november 2010 om 21:23
  Assie, je zult toch wel vaker gemerkt hebben dat ik een hekel heb aan gekift, uitlokking en gejijbak. Ik heb ook een paar dagen bewust niet gereageerd omdat ik merk daarin meegezogen te worden en geërgerd te raken.

  Dat is mij ook niet ontgaan Dame. Vind niet dat jij je er aan moet gaan ergeren. Zie alles net als ik met een (glim)lach tegemoet.:)


  Maak melding

 135. Bericht door Dame, op 19 november 2010 om 21:48
  Heel goed, Assie, dat je je niet laat wegjagen. Maar als het je zodanig prikkelt dat je niet je eigen mening geeft, maar vooral tegenspreekt, dan heb je je toch ook wel een beetje laten wegjagen.

  Ik zit niet in een bepaald politiek gekleurd hokkie en laat mij ook niet wegduwen in een soort hokkie. Dat is ook een mening.


  Maak melding

 136. Dat snap ik, maar wat ik bedoel is dat je ook niet de agenda door een ander moet laten bepalen. Als je (niet jij, maar in algemene zin) alleen reageert op een ander en om die ander op de kast te krijgen, dan ben je secundair bezig. Snappez vous?


  Maak melding

 137. Assendorper.

  Net zoals jij het hier aangeeft je niet laat wegjagen,doe ik dat ook niet.

  Bericht door Assendörper, op 3 november 2010 om 23:22
  Inderdaad stil Derk. Overdag reageert de PvdA-clan en het werkvolk
  ’s avonds.

  Ondanks dit soort uitspraken Assendorp,en deze is niet geplaatst door Sinterklaas toch?


  Maak melding

 138. Bericht door Assendörper, op 19 november 2010 om 21:46

  Ben ik het helemaal mee eens! Je zou en moest hier zeggen waar je op ging stemmen zo erg was het!


  Maak melding

 139. Dame.

  Tuurlijk ben ik het met je eens wat betreft Rob Oudkerk,heel terecht dat die het veld moest ruimen,door zijn gedrag kun je deze man politiek gezien niet meer serieus nemen.Maar dat geld voor ieder zittend kamerlid lijkt mij die dit gedrag zou vertonen,ongeacht welke pluimage.


  Maak melding

 140. Onze biograaf was van mening dat niet-stemmers geen spreekrecht mee hebben. Hoewel ook ik vind dat stemmen een morele plicht is (fundament van onze democratie), vind ik het klets dat je niet meer mee zou mogen praten wanneer je niet hebt gestemd.


  Maak melding

 141. Bericht door Dame, op 19 november 2010 om 21:59
  Dat snap ik, maar wat ik bedoel is dat je ook niet de agenda door een ander moet laten bepalen. Als je (niet jij, maar in algemene zin) alleen reageert op een ander en om die ander op de kast te krijgen, dan ben je secundair bezig. Snappez vous?

  Anderen proberen weer een ander op de kast te krijgen en daar reageer ik af en toe op. Snappez vous?;)


  Maak melding

 142. Bericht door Zwolse, op 19 november 2010 om 22:03
  Assendorper.

  Net zoals jij het hier aangeeft je niet laat wegjagen,doe ik dat ook niet.

  Bericht door Assendörper, op 3 november 2010 om 23:22
  Inderdaad stil Derk. Overdag reageert de PvdA-clan en het werkvolk
  ’s avonds.

  Ondanks dit soort uitspraken Assendorp,en deze is niet geplaatst door Sinterklaas toch?

  Die uitspraak was idd niet van Sinterklaas maar van mij. Dat heb je goed onthouden. Maar wat is er mis aan het woord clan? Dat woord betekent volgens mij niets meer dan groep of familie. Moet ik ook nog even op zoek gaan wat er allemaal tegen mij gezegd is? Denk dat ik van het afgelopen jaar wel een Log mee kan vullen.


  Maak melding

 143. Bericht door Derk, op 19 november 2010 om 22:07
  Bericht door Assendörper, op 19 november 2010 om 21:46

  Ben ik het helemaal mee eens! Je zou en moest hier zeggen waar je op ging stemmen zo erg was het!

  Werd door een enkeling vaak naar gevraagd. Als het geen PvdA was dan was het respect vervolgens zoek en werd getracht om die persoon in een hoekie te drukken en plat te walsen.


  Maak melding

 144. Dame.

  Ik ben ook van mening dat je de morele plicht hebt om je stem uit te brengen,maar je kunt en mag(gelukkig) niet iemands zijn spreekrecht ontnemen omdat hij of zij geen gebruik maakt van het stemrecht.

  Wel vind ik persoonlijk als iemand kiest om niet te willen stemmen, de personen die wel gebruik maken van dit recht en dit sterk uitdragen niet kunt gaan bejegenen en in mindere mate probeert belachelijk te maken omdat deze wel een politieke idialogie hebben.


  Maak melding

 145. Bericht door Dame, op 19 november 2010 om 22:26
  Ik ga even glaasje wijn drinken met vriendin: ons voorbereiden op de Winterfair.

  Goed bekeken Dame. Zet dit maar even van je af en geniet samen met je vriendin van een lekker glaasje wijn. Veel plezier samen.


  Maak melding

 146. @Zwolse ,de hersens zijn nog gezond en ik hoop dat de Alzheimers nog een tijdje wegblijven. Ik dacht echt dat jij over het woord “clan” viel.


  Maak melding

 147. De PVV beïnvloedt wel mijn wereldbeeld, merk ik. Net zag ik in het winkelcentrum twee mannen, brede schouders, stekelhaar, korte leren jacks, een met camouflagebroek, gefocuste blik, snelle tred. Vroeger goed voor een bevooroordelende gedachte (jawel). Nu schoot er toch even door me heen: (kandidaat) kamerleden, toekomstige statenleden?


  Maak melding

 148. En aan een open truck met zwaar geschut met mensen met baarden en tulbanden(wat gerelateerd word aan extremisten) met een een bord erachter WE LOVE de PVDA is niet zo erg als een hakenkruis?Je zakt giga door het ijs Derk,maar idd het heeft geen nut en zinloos om op jou te reageren.


  Maak melding

 149. Als die in dezelfde categorie zijn als de drie hierboven, wil ik ze wel eens zien. Als ze vergelijkbaar zijn met die waar Zwolse naar verwijst en die ik ook behoorlijk smakeloos vond vanwege de link naar terrorisme, hoeft het voor mij niet.


  Maak melding

 150. Sinds de ophef die Zalm maakte over de (te hoge) nettobetalingen aan de EU behoort Nederland al niet meer tot de “lievelingetjes” van Europa. De ergernis is nu kennelijk wel erg hoog opgelopen.


  Maak melding

 151. Ingrid, dat bericht is ontzettend opgeblazen. Er schijnt maar door 1 persoon, namelijk Joseph Daul (het zal ook eens geen ChristenDemocraat zijn), “geopperd” te zijn om een stemming uit te stellen zodat Nederland 10 mln misloopt. Nederbelg Eppink zou dat wereldkundig gemaakt hebben.

  Gerben Jan Gerbrandy zegt er het volgende van op twitter:

  Geruchten van collega Eppink over wraak EP naar NL echt onzin. De waard vertrouwt zijn gasten zoals hij zelf is!

  Sophie in ’t Veld is er nog duidelijker in:

  Grote dikke canard, te serveren met grote korrel zout. Zo komen er allerlei onzin verhalen de wereld in  Maak melding

 152. Of we willen of niet, in dit karige bestaan WORDEN we geleefd.Substantieel bezig gehouden door politieke spelletjes en tovenarij…

  De menschheid heeft behoefte aan een warme deken van aandacht… aanrakingen…L I E F D E
  kom daar nog maar eens om!  Maak melding

 153. Zwolse is niet makkelijk,maar wel eerlijk ze is ook geen hollandse nieuwe meer maar een (g)ouwe Zwolse.Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat


  Maak melding

 154. Goeroe.

  Zolang Tita(lees Geert) Tovernaar de touwtjes nog in handen heeft zullen zijn Tovernaarsleerlingen(Mark en Maxime) gedwee het tovernaars prutje produceren en de warme deken spoedig veranderen in een steenkoude douche.


  Maak melding

 155. edoch, geert,rutte en verhagen willen niets liever dan ingewijd worden in hetgeen de rest van de mensheid allang weet; liefde! Vervreemd, verdwaasd en verdoold zijn zij zoekende naar een ideaalwereld die niet meer is, maar in wezen diep van binnen ook naar iemand die hen spontaan even aanraakt…die hen weer MENS laat voelen…waar dan ook.Wie ???????


  Maak melding

 156. Het zou voorwaar een Revolutie zijn als kil rechts “bang, bang…aaauww” kon leren genieten van spanking, in onderdanige setting…wellicht dat hun kijk op de wereld dan enigzinds genuanceerder zou worden.De meeste vrouwen zijn te goed voor hen maar er zijn zoveel alternatieven!


  Maak melding

 157. Goeroe.

  Denk dat een idiaalwereld nooit bestaan heeft,dat is een idiologie die veel mensenlevens gekost heeft.
  Een idiaalwereld creeer je zelf in je eigen omgeving,door respect te tonen naar je medemens,hulp en barmhartigheid bied aan degenen die het nodig hebben.Niet zelfzuchtig bent en je boterham wilt delen met degenen die brodeloos naast je staan.


  Maak melding

 158. Een teken des tijds is dat mensen geheel niet naar elkaar omkijken, maar maar maar maar…nu de dagen lengen en het binnenshuis te doen is allemaal word het eens te meer duidelijk dat geld en bezit ook niet alles is.Dus heb je brood, deel het met een ander.Bezie hem haar eens als mens, en wie weet wat er verder van komt.

  Alleen is maar alleen…maar door een simpele handreiking te doen, en elkaar weer te gaan waarderen word ons leven zo veel waardevoller!

  wichert, je kunt de dingen ook r u i m zien, liefde is geven van mens tot mens, het kan lichamelijk zijn maar ook spiritueel…bijv. een lekkere pakkerd tussen twee kerels….moet kunne!


  Maak melding

 159. als je bep. politici dus loszuigt van hun verderfelijke gedachtengoed en kijkt wie zij zijn als MENS – namelijk slechts een instrument van ons stemgedrag – dan blijken zij in praktijk reuze mee te vallen.Hun noodlot is dat zij hun energie en tijdelijkheid op deze aarde verdoen aan trivialiteiten…niemand die hen eens lekker even beetpakt.Het moet niet meevallen allemaal -zucht-


  Maak melding

 160. fijn dat het weer wat rustiger is binnen de pvv kunnen ze mooi onze nieuwe regering onder steunen, waaronder de bezuiniging op de kunst waar nog wel een paar honder miljoen op bezuinigd kan worden.


  Maak melding

Reageer