VV Berkum opnieuw ten onder

Zwolle – VV Berkum heeft in de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau uit Groningen een 1-2 nederlaag geleden en bleef zo voor de vierde achtereenvolgende keer met lege handen achter. De thuisploeg kwam al na vijf minuten achter te staan, knokte vervolgens wel voor een tegengoal maar miste scherpte en geluk in de afwerking.

“Het heeft bij ons niet aan strijdlust ontbroken naar na zo’n vroege tegengoal loop je zo lang achter de feiten aan,” aldus Berkum-coach Michel van Oostrum. Zijn collega Bart van Veen van Oranje Nassau was het eens met die analyse. “Het verschil was dat wij voor kwamen, dat gaf ons vertrouwen. Als Berkum achter komt krijgen ze een moeilijke fase, dat zag je vorige week ook al tegen ACV,” aldus de Groningse trainer. Berkum begon met een hoopgevend offensief dat binnen enkele minuten tot drie corners leidde, waarbij Edmund Mijnheer rakelings naast kopte. Na slechts vijf minuten kwam de domper echter toen Oranje Nassau voor het eerst uitkwam, een ingooi kreeg en Berkum vervolgens slecht verdedigde. Jaap Jacobs kopte de bal over keeper Mathijs Bouwhuis in het Berkum-doel, waarmee de 0-1 achterstand al snel een feit was. Oranje Nassau kwam daarna een paar keer goed weg, onder meer toen een mooie vrije trap van Marc van der Meulen net over werd getikt door keeper Arjan Langeveld en een inzet van Bas Bouwhuis hard voorlangs ging.

Halverwege de eerste helft leek Berkum gelijk te maken toen Edmund Mijnheer een inzet in het Oranje Nassau-doel liep maar de gelijkmaker werd, op aangeven van de grensrechter, afgekeurd. “Ik kon het zelf niet zien maar ik heb het mijn eigen spelers gevraagd en die zeiden dat het inderdaad buitenspel was,” nam Michel van Oostrum na afloop de twijfel bij veel Berkum-fans over die arbitrale beslissing weg.

In de tweede helft was het beeld niet veel anders dan in het eerste bedrijf. Berkum was meer in balbezit en zette druk maar bracht Oranje Nassau vooralsnog niet echt in de problemen. De bezoekers kwamen op rozen toen Kevin Heuvelink voor de 0-2 zorgde door een vrije trap fraai over het muurtje en naast keeper Mathijs Bouwhuis te krullen. Kort daarna leek spits Jeffrey van der Vlist zijn invalbeurt al direct met een doelpunt te bekronen, maar zijn inzet werd gekeerd. Ook andere mogelijkheden van onder meer Chris van der Meulen en Björn van Rellum werden niet benut.

Ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd leek de zoveelste combinatie van Berkum te stranden in het strafschopgebied, maar de bal kwam terecht bij Marc van der Meulen die hem met een boog over keeper Langeveld in het doel van Oranje Nassau schoot: 1-2. Hoewel Berkum bleef aanvallen, en ook mogelijkheden kreeg, kwam Oranje Nassau met de schrik vrij. De Groningers deden daarmee de laatste plaats in de Hoofdklasse C over aan stadgenoot PKC ’83, terwijl Berkum naar een 11e plek zakte. Met de wedstrijden tegen ONS Sneek, DETO en SDC Putten voor de boeg gaat de Zwolse ploeg nog een moeilijke periode voor de winterstop tegemoet.

Berkum-Oranje Nassau, 13 november 2010
Eindstand:  1-2 (0-1)

Doelpunten: 5. Jaap Jacobs (0-1), 60. Kevin Heuvelink (0-2), 78. Marc van der Meulen (1-2)

Gele kaarten Berkum: Bram Roelofs, Dennis Horstman
Gele kaarten Oranje Nassau: Thomas Careman, Edwin Roeters, Jaap Jacobs

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Kees Dorgelo, Hiro Gnanapragrassam, Edmund Mijnheer, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Bas Bouwhuis (76. Felix Hermsen), Björn van Rellum, Georgie Huisman (45. Richard Bouwmeester), Bram Roelofs (64. Jeffrey van der Vlist), Dennis Horstman
Opstelling Oranje Nassau: Arjan Langeveld, Tjerron Boxem, Jeffrey Wu, Tjerk Geersing, Jelle Hiemstra (70. Martin Tillema), Jan Grobbe, Jaap Jacobs (81. Sieger Los), Masohi Tauran, Edwin Roeters (81. Tim Huyink), Thomas Careman, Kevin Heuvelink.

 

Artikel delen:

Reageer