CSV’28 gelijk tegen koploper Nieuwleusen

Zwolle – Tijdens een goede en spannende wedstrijd heeft CSV ’28 koploper Nieuwleusen de eerste verliespunten bezorgd. De talrijke bezoekers zagen een spannende wedstrijd onbeslist (0-0) eindigen.

Zowel thuisploeg CSV ’28, als ook de trotse koploper Nieuwleusen begonnen enigszins afwachtend aan het duel. Beide ploegen hadden kennelijk het nodige respect voor elkaar maar de eerste noemenswaardige actie kwam op naam van Nieuwleusen, toen een vrije trap bij Tom Odink belandde en diens schot nog maar net geblokt kon worden door verdediger Willem te Vogt. En even later kon een uitbraak van Rick Jansen namens Nieuwleusen alleen nog maar via een overtreding door Peter Bruintjes worden onderbroken. Ook CSV kreeg mogelijkheden. Eerst nog kon diezelfde Bruintjes een voorzet van Thomas Wieringa niet goed met het hoofd afronden maar even later zorgde een misverstand in de verdediging van Nieuwleusen ervoor dat Gert Wim van de Esker in vrije positie de bal kreeg. De spits koos voor een boogbal, waarmee hij de bal zowel over de ver voor zijn doel staande keeper Koerhuis, als ook over het doel zelf schoot. CSV had de nodige moeite met de veelvuldig voorkomende positiewisselingen bij Nieuwleusen, en zag vlak voor rust Fikret Akin nog een doelpunt voor Nieuwleusen voorkomen, doordat hij goalgetter Tom Odink van het scoren afhield.

In de tweede helft gingen beide ploegen vol voor de winst en dat leverde een boeiend en vooral ook spannend schouwspel op. De verdediging van CSV gaf de aanvallers van Nieuwleusen minder ruimte en het middenveld kreeg een betere grip op het spel. Dat resulteerde in een licht overwicht voor CSV, met zeker de betere kansen. Zo werd de weer herstelde Thomas Wieringa na een kwartier door Han Stolte op rechts goed in de diepte gestuurd. Wieringa kapte zijn tegenstander uit en loste met links een vlammend schot, wat op de lat uiteenspatte. Nieuwleusen zette daar geen echte dreiging tegenover en trainer Langevoord trachtte daarom de bakens wat te verzetten door spits Odink (werd goed in bedwang gehouden door Oumar Sylla) en halfspeler Harink te vervangen. Maar ook de “verse”spits, good-old Jan Fictorie, werd uitstekend verdedigd door Fikret Akin. Ruim 10 minuten voor tijd had CSV opnieuw pech. Na een afgeslagen hoekschop trof Leon Steenbergen buiten bereik van de keeper van Nieuwleusen, de paal. De laatste echte mogelijkheid voor CSV viel 5 minuten voor tijd te noteren toen Lauwand Suleiman door de verdediging van Nieuwleusen soleerde en zijn doelpoging nog net door keeper Koerhuis verhinderd zag worden.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Fijke Hoogendijk uit Enschede, kon geconcludeerd worden dat een gelijkspel misschien wel terecht was, maar dat CSV zich toch wel als de morele winnaar mocht beschouwen, omdat het de nog ongeslagen koploper Nieuwleusen in zijn 9e competitiewedstrijd de eerste verliespunten bezorgde!

John Balster

Artikel delen:

Reageer