Harold van Riessen nieuwe Stadsprins van Sassendonk

Zwolle – Zaterdagavond werd in de WRZV-hallen de nieuwe Stadsprins van Sassendonk bekend gemaakt. Stadsprins Fit I, in het dagelijks leven Harold van Riessen, zal de komende maanden het zottenfeest in Zwolle aanvoeren. De adjudanten van de Stadsprins zijn zwager Rob Masselink en buurman Luc Steenbergen.

13-11-2010_prins_fit_de_eerste_wrzv_hallen_2.jpg

Carnavalsvereniging De Eileuvers opende haar carnavalsseizoen zaterdagavond weer feestelijk met haar traditionele zittingsavond. De WRZV-hallen was ook dit jaar weer omgetoverd tot een grote feestzaal. En feest werd het! Na de abdicatie van Prins Martinus I werd de nieuwe Stadsprins gepresenteerd. Uit het eileuversnest kwam toen Prins Fit I tevoorschijn. In de volle zaal waren vervolgens spetterende optredens van de dansmariekes van de Eileuvers, de Hofkapel der Eileuvers "Le Bombardon", zangeres Anouk, DJ Kevin en Goeiesmorgens Juffrouw Jannie.

13-11-2010_prins_fit_de_eerste_wrzv_hallen_5.jpg
Spreekstalmeester Jaap Hagedoorn

13-11-2010_prins_fit_de_eerste_wrzv_hallen_7.jpg
Hofkapel Le Bombardon 

13-11-2010_prins_fit_de_eerste_wrzv_hallen_8.jpg
Prins Fit I geflankeerd door zijn adjudanten en wethouder N. Vedelaar (links) en burgemeester H.J. Meijer (rechts)…

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

 

13-11-2010_prins_fit_de_eerste_wrzv_hallen_1.jpg

Het motto van de nieuwe Stads – en Eileuverprins Harold van Riessen (41) is bewegen. De zaterdagavond aan de stad gepresenteerde Prins Carnaval is in het dagelijks leven personal trainer en is het zijn bedoeling carnavalsvierend Zwolle te laten bewegen tijdens het zottenfeest, maar ook om iedereen “in beweging te krijgen door een bijdrage te leveren aan het carnaval. De omvangrijke organisatie van het feest is een zaak van vrijwilligers en verengingen. Elke bijdrage daaraan van carnavalsvierders is welkom” aldus Van Riessen, die het komende seizoen als Prins Fit I door het leven zal gaan. Hij wordt daarbij terzijde gestaan door de adjudanten Luc Steenbergen (37) en Rob Masseling (40). 

De afgelopen zomer begeleidde Harold van Riessen één van de voormalige Stadsprinsen tijdens een fitness training. Toen het tweetal na afloop een rondje wilde zwemmen trof de nieuwe Stadsprins tot zijn verbazing een groot aantal andere voormalige Prinsen aan in het zwembad. Daar werd hij gevraagd in het seizoen 2010 – 2011 leiding te geven aan het carnaval in Zwolle/Sassendonk. Voor Van Riessen niet helemaal een onbekende klus. In het seizoen 2001 – 2002 stond hij als adjudant de toenmalige Prins Pippi I (Robert van Rooijen) terzijde.

 
Carnaval en sport en bewegen lopen als rode draden door het leven van de nieuwe Stadsprins. Als gepassioneerd sporter presteerde Harold van Riessen jarenlang op topniveau en de daarbij opgedane ervaringen gebruikt hij tot op de dag van vandaag om mensen te adviseren bij bewegen. “Bewegen en sporten zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit, lichamelijk en geestelijk fit bent en blijft om volop te genieten van het leven” is de stelling van Harold. In het dagelijks leven organiseert hij bij het bedrijf FitForm sportevenementen en sportieve clinics voor bedrijven.  Samen met partner Kim heeft Harold van Riessen twee zonen, Rens en Niek. Zwager Rob Masseling is één van de adjudanten van Prins Fit. Hij en partner Wendy hebben een dochter (Noortje) en een zoon (Jip). Masseling is eigenaar van de NetPoint Groep.  De andere adjudant, Luc Steenbergen, is de buurman van de nieuwe Stadsprins. Met partner Hilde heeft hij een dochter (Lynn) en twee zonen (Tygo en Xavi). Luc is operator bij het bedrijf Abbott. In het verleden vierde Steenbergen wel eens carnaval bij de Zand’azen in Windesheim en later in de binnenstad van Zwolle “maar de laatste jaren is het er niet meer van gekomen”.

Voor adjudant Rob Masseling wordt het komende carnaval een eerste kennismaking met het Sassendonkse carnaval. Hij woont nog maar een jaar in Zwolle. Carnaval zelf is geen onbekend verschijnsel voor hem. In zijn vorige woonplaats Denekamp was hij vele jaren actief bij onder meer de bouw van de wagens voor de optocht. Maar ook hij vierde het zottenfeest de laatste jaren niet of nauwelijks.  “Ik maak nu in Zwolle een doorstart” aldus Rob. 

Kort voor de uitnodiging van de oud- Stadsprinsen om hun nieuwste opvolger te worden stond Harold van Riessen aan de wieg van een nieuwe club in Zwolle. Na hun regeerperiode kunnen Stadsprinsen opgenomen worden in het Vorstendom, voor de begeleidende adjudanten is doorgaans geen officiële rol meer weggelegd. Daarom richtten 15 oud- adjudanten de afgelopen zomer, tijdens een bijeenkomst in café Bosch, de groep AdjudantenSlim op. Naast het Vorstendom nu dus ook de groep AdjudantenSlim. De nieuwe Prins Fit kan dus na het komende carnaval als lid van beide gezelschappen door het leven gaan.

De leus van het Prinselijk trio in het zojuist begonnen carnavalsseizoen is  kort en simpel: “In beweging”. Niet alleen fysiek, lichamelijk. Ook sociaal, maatschappelijk. Bewegen richting vereniging(en), de politiek, de stad, de samenleving. Bewegen werkt, want stilstand is achteruitgang!

13-11-2010_prins_fit_de_eerste_wrzv_hallen_6.jpg

13-11-2010_prins_fit_de_eerste_wrzv_hallen_3.jpg

13-11-2010_prins_fit_de_eerste_wrzv_hallen_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Een paar jaar geleden is daar voor gekozen op dat het feest ook door de nieuwe prins al mee gevierd kon worden. En het feest al vroeg op de avond los kon gaan
  Prins Fit I gefeliciteerd, een carnavalsvierder in hart en nieren.


  Maak melding

 2. Slechtste naam voor een Sassendonker prins ooit!! Fit I.
  Het zal wel met zijn hobby als looptrainer bij AV Pec te maken hebben, maar ik vind het niks!


  Maak melding

 3. Jaap, Fit is heel wat anders dan b.v. Dionisos, Koos I of Martinus I. Het klinkt zo verschrikkelijk goedkoop. Geen Stadsprins waardig vind ik in iedere geval. Heppie was ook zo’n slecht gekozen naam.


  Maak melding

 4. Henk wie is zijn president??/
  Geweldig prins Fit ,Harold kent de klappen van de zweep.Een hele goede keuze .Al ervaring opgedaan als adjudant bij PIPI.
  En een prima naam toch kort maar krachtig
  Veel succes gewenst


  Maak melding

 5. Is de combinatie van alcohol en beweging wel zo’n gelukkige?? Hij zal wel het nodige in moeten nemen de komende maanden. Anders geen echte Prins.


  Maak melding

 6. Ingrid, ik drink geen druppel. Smaakt me niet en ik vind dat niet nodig, maar vindt carnaval wel erg plezierig. Goede sfeer altijd ook. maar ik zie ook de gewoontes bij anderen en de Stadsprins. Die loopt er ’s avonds laat, na diverse plichtplegingen, niet altijd even helder meer bij.


  Maak melding

 7. @ Henk, ik drink ook zo goed als niet. Maar ook bij Prins is mijn ervaring van redelijke dicht bij. Houd het niet vol als hij in het echte carnavalsweekend alleen maar vol laat lopen.


  Maak melding

 8. Ach, en hoe belangrijk is een naam. Het gaat om het feest en dat moet je zelf maken. What’s in a name. Een discussie die geen winnaars kent. De prins kiest de naam die hij bij hemzelf vindt passen.


  Maak melding

Reageer