Het weer: nat maar zacht

Zwolle – Zondag begint in heel Nederland bewolkt en nat. In de middag wordt het vanuit het zuidoosten geleidelijk wat droger, maar dan trekt de wind vooral aan zee flink aan. Lang de kust komt er een harde tot stormachtige zuidenwind te staan. Het wordt morgen opnieuw een zachte dag: maxima tussen 10 graden op de Wadden en mogelijk 15 in Zuid-Limburg. Ook in de nacht naar maandag blijft het in het noordwesten stevig doorwaaien.

13-11-2010_weerfoto__voorsterweg_westenholte_.jpg
Voorsterweg

Maandag wordt het een overwegend droge dag, serieuze neerslaggebieden houden zich dan op buiten onze landsgrenzen. Wel is het maandag nog overwegend bewolkt, pas tegen de avond klaart het vanuit het noordwesten wat op. De wind wordt in de loop van de dag steeds zwakker. In de middag waait het op de Wadden slechts nog matig en in het zuiden staat er nauwelijks wind. Met maxima rond 10 graden wordt het wel iets frisser dan in dit weekend.

Dinsdag wordt het opnieuw een dag met weinig wind en blijft het ook droog. Het is wisselend bewolkt, met dus ook zonnige perioden. Met maxima rond 9 graden wordt het nog net een graadje frisser. De nacht naar woensdag zou wel eens vrij koud kunnen verlopen met minima dicht bij het vriespunt.

Daarna hebben we te maken met licht wisselvallig weer. De kans op regen is niet al te groot, maar wel aanwezig. De temperaturen liggen overdag rond een graad of 8 overdag en in de nacht minima rond 3 graden. Kortom: normaal weer voor half november.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer