Veel kleur en schitterende dansen in Cultuurhuis

Zwolle – In een goed gevulde enthousiaste zaal van het Cultuurhuis in Stadshagen bracht Nawa Rasa Dancing zaterdagavond de dansvoorstelling "Apsara". Deze semi-klassieke dansvoorstelling "Apsara" startte met dansen door de Apsara’s op de overwinning van de goden op de demonen om tot slot te eindigen met een vrolijke Tillana.

indiase_dans_8121_470.jpg

Op aarde ziet men beeltenissen van de apsara’s terug in de vele tempels in bijvoorbeeld India en Cambodia. In de dansvoorstelling zagen de talrijke bezoekers dat de apsara’s de goden vermaakten en rishimoenies probeerden te verleiden met hun mooie dans. Tevens maakten de Apsara’s een uitstapje naar de aarde waar Apsara Urvashi verliefd werd op een aardse man. Deze traditionele dansen werden uitgevoerd door een zestiental mooie danseressen uit Zwolle en Apeldoorn. Jonge vrouwen met een bijzondere elegante uitstraling. De openingsdans was de Vijai nautch, de overwinningsdans, uitgevoerd in de hemel aan het hof van hoofdgod Koning Indra, gevolgd door Swarg rythem, Blue dance, Dole re pag pag dole en vele anderen.

indiase_dans_7363_470.jpg

indiase_dans_7811_470.jpg

indiase_dans_8115_470.jpg

Voor meer foto’s zie "Lees verder"

Mita Ramkhelawan, lerares en oprichtster van het dit jaar 10 jaar bestaande Nawa Rasa Dancing vertelde tussen de dansen door het bij de dans behorende verhaal. In totaal 15 dansen met elke dans weer een eigen story. Een schitterende voorstelling waar naast de dans, de kleuren van de traditionele kleding een hoofdrol vertolkte. Na de slotdans, Dheem ta dare dani, waar alle apsara’s feest vierden, verliet het kleurrijke gezelschap onder een daverend applaus de zaal. De vele belangstellenden, jong en oud, hadden zichtbaar genoten van de prachtige sfeervolle dansvoorstelling in het Cultuurhuis in Stadshagen.

indiase_dans_8080_470.jpg

 indiase_dans_7760_470.jpg

indiase_dans_7800_470.jpg

indiase_dans_7847_470.jpg

indiase_dans_7962_470.jpg

indiase_dans_7421_470.jpg

indiase_dans_7521_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 7

Reageer