WVF op de valreep langs Go Ahead Kampen ( 2-1)

Zwolle – Onder redelijke publieke belangstelling moest WVF aantreden tegen het ‘altijd lastige’ Go Ahead Kampen. WVF ging fel van start en was in de 6e minuut al heel dicht bij de openingstreffer. Jeroen van Brummen ging goed door en schoot met scherp. De Kamper goalie Kees Kostwinder moest gestrekt naar de linkerhoek om een vroege treffer te voorkomen.

Na een kwartier moest WVF doelman Mike ter Wiele handelend optreden. Een inzet van heel dichtbij werd door hem met een katachtige reactie uit het doel gewerkt. Het spel golfde wat op en neer met vaak slordig balverlies en veel foute passes. In de 22e minuut kwam WVF opnieuw goed weg. Een van richting veranderd schot schampte de buitenkant van de paal. Kort daarna was WVF, door toedoen van Timon Beimers, opnieuw dicht bij een treffer. Hij tilde vlak voor de goal de bal net over het doel heen. Ondanks kansen over en weer en een licht veldoverwicht voor de Kampenaren bleef het tot de thee 0-0. Vlak na rust moest Mike ter Wiele opnieuw zijn kunsten tonen. Een hard afstandsschot werd door hem zeer vakkundig verwerkt. WVF probeerde direct wat terug te doen. Timon Beimers kon een gave voorzet van Rene Dorgelo net niet verzilveren. Daarna was het wel raak. Een pass door het midden werd door Özhan Kardag behendig meegenomen. Hij soleerde recht op het doel af en schoof met een venijnig schot de bal onder de doelman door (1-0).

Go Ahead coach Han Hanekamp besloot te wisselen en bracht oud WVF-er Piet de Jong binnen de lijnen. In de 70e minuut scoorde Kardag opnieuw, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Voor Go Ahead werd Danny Pruim ingebracht. Ook WVF coach Eduard Lindeboom besloot te wisselen. Een moegestreden Hessel Berends werd vervangen door Anne Nijland. Ondertussen pakte het inbrengen van Tom Bruintjes voor Kampen heel goed uit. Hij mocht, ondanks het vlagsignaal van de assistentscheids Harry van Wijnen, de gelijkmaker scoren (1-1).

De blauwwitten konden elkaar maar moeilijk vinden. Ook de wissel van René Dorgelo voor Danny Reinders veranderde daar weinig aan.  Vlak voor tijd kwam Mark Sloots in zeer kansrijke positie alleen voor de keeper. Zij inzet ging evenwel huizenhoog over. In dezelfde minuut glipte Beimers slalommend door de Kamper defensie. Hij scoorde bijzonder fraai en liet alles wat WVF was juichen. (2-1) Het gelijkmakend slotakkoord leek voor Go Ahead. Dion Reijnen wist dat tot opluchting van de Westenholtenaren te voorkomen.  Man van de wedstrijd Mike ter Wiele vond het een rare wedstrijd. “Go Aead speelde beter, maar onze organisatie stond goed. We hebben uiteindelijk door strijdkracht verdiend gewonnen”, analyseerde de jonge Zwolse doelman. “Ik heb heerlijk gespeeld en zit lekker in m’n vel”.

Matchwinner Timon Beimers werd na afloop van alle kanten gefeliciteerd. “Slaloompje”, karaktiseerde hij lachend zijn eigen treffer. “Het was een zware pot, maar een terechte overwinning.

Door John Ruijsch

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer