Regenachtige Muziek in de Tent

Zwolle – Een regenachtige editie van het maandelijkse muziekevenement Muziek in de Tent aan het Assendorperplein zondagmiddag.

muziek_in_de_tent-3.jpg

Een handjevol bezoekers nam met het slechte weer de moeite om naar het plein te gaan, en zagen daar tot hun verbazing een andere band dan er aangekondigd was. De geplande band Karlijn kon deze zondag niet spelen. Er werd een goede vervanger gevonden in de Erwin Dorrius Blues Band. Gitarist en zanger Erwin Dorrius heeft de afgelopen jaren diverse malen in het nieuws gestaan. In 2005 stond hij met Big Apple in Paradiso Amsterdam en won hij met deze groep vervolgens in Studio 22 te Hilversum de titel “Beste Coverband van Nederland”. Samen met de band Vanderlinde vormt hij al twee jaar de rockshow: Crazy Guitars, gesponsord door City FM, waarin hij o.a. met Bert Heerink en Syb vd Ploeg het podium onveilig maakte.

muziek_in_de_tent-17.jpg

muziek_in_de_tent-35.jpg

muziek_in_de_tent-24.jpg

muziek_in_de_tent-14.jpg

En in het top100 concept Live On Tour is hij eveneens al enkele jaren de entertainer op de gitaar. Maar in hart en nieren blijft Erwin een bluesman. Dat bleek afgelopen jaar nogmaals tijdens zijn optreden op het grote Bluesfestival in Bunnik waar hij met Crazy Guitars geprogrammeerd stond tussen grote namen als Wouter Hamel en Candy Dulfer. 

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Wat ongeloofelijk KANSLOOS weer. Wie zit er nou te wachten op dit soort geneuzel. Zelfs in Assendorp, waar ieder links subsidieverslindend initiatief met veel applaus wordt binnengehaald is dit soort onzin echt overbodig.


  Maak melding

 2. Gerry volgende keer hoop ik er weer te zijn….Esther Groenenberg is echt goed! Kom ook, 12/12 goeie sfeer en met wat minder weer is het ook goed te volgen vanuit het buurtcentrum en natuurlijk vanuit de Zwolsche Grolsch-veste.

  Of gun je ze hun pleziertje niet?

  Kansrijk
  Kansarm
  Kansloos…..klinkt ook zo ‘niet te herstellen’?

  Volgens mij zijn er ALTIJD kansen?


  Maak melding

 3. Elke 2e zondag muziek in de tent, regen op het plein:(. Het zit erg tegen dit jaar (of heb ik een selectief geheugen??) Zou het mogelijk zijn een weekje uit te stellen in geval van flutweervoorspellingen?


  Maak melding

 4. Nou nou, wat klinkt dat weer fijn hier.

  Kansloos ben je pas als je niet tegen dit soort feestjes kan, en niets beters te doen hebt dan erover te gaan lopen zeuren op een of andere website.

  Ik ben er geweest en ik vond het jammer dat we niet Karlijntje te zien kregen, maar ik ben desondanks aangenaam verrast door de alternatieve keuze die de organisatie heeft gemaakt.

  In het geval van een afzegging konden ze net zo goed besluiten het geheel af te lasten. Hetgeen ze niet gedaan hebben, en daardoor is deze editie van Muziek in de Tent wederom bijzonder geslaagd.

  Jammer alleen van dat regenbuitje, en die ene gast die denkt dat dit een linkse subsidieslurpende activiteit is.

  Er gaat namelijk geen overheidsgeld naartoe, maar alleen een paar sponsoren.

  Fragment uit hun website :
  “Met de huidige bijdragen van SWZ, Goliath B.V., Bouwbedrijf Beverwijk & zn. en een aantal kleinere bedrijven kunnen we de bands betalen. Eén van de bestaansredenen van Muziek in de Tent is de doelstelling om van de muziektent op het Assendorperplein een professioneel cultureel podium te maken en daar hoort een professionele uitkoopsom bij.”

  Dus als je eigenlijk niet weet waar je over praat moet je gewoon je mond houden. Rechtse doemdenker.


  Maak melding

 5. Het was ondanks een natte zondagmiddag, wel een heel gezellige zondagmiddag. Jammer dat Karlijn niet kon optreden….maar het had er alles mee te maken dat zij momenteel met een zware hersenschudding in haar bed ligt. Jammer natuurlijk, maar van deze kant wensen wij haar heel veel beterschap toe. Gelukkig trad haar band gewoon op met een uitstekende vervanger: Erwin Dorius.
  Tja….de weergoden zijn ons dit jaar niet zo heel goed gezind, maar wij laten ons de pret niet drukken! Graag tot 12 december…..bij Esther Groenenberg…


  Maak melding

Reageer