Een kijkje in de wereld van modellen

Zwolle – Modellen tussen de 14 en 28 jaar konden zondag bij FitPlaza in Holtenbroek een kijkje in de keuken van de modellenwereld nemen. Ongeveer 30 geïnteresseerden, waarvan het overgrote deel meisje was, namen de kans om als mogelijk aankomend model kennis te maken met diverse facetten van het modellenvak.

model_4-1.jpg

Modellenbureau Sooner probeert deze branche transparanter te maken, geeft advies en vertelt de do’s en don’ts. Sooner.nl organiseert modellen workshopdagen ModelbySooner op diverse locaties in Nederland. Zondag was the place to be in Zwolle bij DIFF Dance Masters in Fitplaza in de wijk Holtenbroek. Op deze workshopdag was onder andere Mariana Verkerk, model en o.a. bekend van Benelux Next Top Model, aanwezig. Zij leert de modellen de catwalk lopen. Otto van der Toorn model, scout en modelfotograaf tevens bekend van ‘Model in 1 dag’ leerde de modellen de kneepjes van het opbouwen van een goede portfolio. Roberto Dresia is een autoriteit op gebied van make-up, styling en hair was ook aanwezig. Natuurlijk was er ook een fotograaf aanwezig. Ron Stam die werkte o.a. voor Calvin Klein en Triumph nam die rol voor zijn rekening. De Zwolse Anouska Wink, model en presentatrice, maakte de modellen deelgenoot over haar levensweg in de modellenwereld. 

model_3-1.jpg

 model_9-1.jpg

model_1-1.jpg

model_2-1.jpg

 model_8-1.jpg

model_5-1.jpg 

model_6-1.jpg

model_7-1.jpg 

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Nou niet zo flauw: het zijn nog jonge meisjes.
  Tja veel meisjes dromen er van model te worden, maar ik vrees dat het vaak helemaal niet zo’n leuk beroep is…


  Maak melding

 2. Als je ziet wat voor lelijke mormels er bij America’s/BeNeLux Next Top Model rondlopen verbaas ik me NERGENS meer over!
  Op straat zie ik veel meiden die vele malen mooier zijn dan de lelijkerds bij dat soort programma’s! (Om nog maar te zwijgen over hun gedrag!)


  Maak melding

 3. @Plantje: helemaal mee eens! Ik prefereer als fotograaf dan ook altijd de aanmeldingen van mensen uit mijn directe omgeving boven de aanmeldingen van mensen die zichzelf model vinden, er alles aan doen om zichzelf van tevoren te bewijzen (omhoog te praten met deftige referenties) en alle fotografen aflopen.

  Een stukje eigen ervaring als full-time modelfotograaf: de mooiste modellen voor vrij werk vind ik ook inderdaad gewoon op straat (alhoewel ik NOOIT een model benader voor een shoot, initiatief of initiële belangstelling moet toch hoofdzakelijk van het model zelf komen), zo heb ik zelf modellen op de foto gezet, werkzaam op een grafische afdeling, of als zangeres, of als kassameisje in een Zwolse supermarkt, mede-vakantieganger, zusje van een vriendin & Zwolse zangeres en een bekendste zangeres uit Koerdistan.

  Geen van allen dus dames welke zich voorheen hebben geprofileerd als “Kijk mij! Ik ben een model!”.
  Schoonheid welke zich kenmerkt door bescheidenheid vind ik het mooiste (hangt daarmee dan ook direct samen met het innerlijk -> karakter, m.i. nog steeds belangrijker dan het buitenkantje). Om vervolgens person-to-person gedurende een dag samen naar een stuk zelfvertrouwen en overtuiging toe te werken vind ik het ultieme en houdt me energiek, vitaal en enthousiast.

  In de foto’s zie je dan de inzet terug, de rust terug en bovendien is de gebeurtenis voor het model uniek, vanwege het feit dat het geen routine is. Ideaal dus! 😀

  @Henk: ik hoop het ook niet voor ze (neem dan ook aan van niet). Wanneer bovendien hun looks benodigd zijn voor een opdrachtgever, dient het model betaald te worden, is de algemene regel.


  Maak melding

 4. Hans,

  schoonheid op straat, ik dacht dat je daar foto’s over had, bijvoorbeeld een meisje achter de kassa, ik dacht echt aan een foto achter de kassa, puur natuur.


  Maak melding

 5. fotomodellen weerspiegelen de verloedering van de maatschappij. Dat die onaantrekkelijke mormels fotomodel willen worden zegt al genoeg over hoe ze zich denken te moeten presenteren. Fotografen die minderjarigen casten en fotograferen ‘als zijnde talent’ maar ondertussen alleen hun eigen portemonnee spekken in de wetenschap dat die arme schapen nooit een opdracht zullen krijgen en daardoor een of andere persoonlijkheidsstoornis oplopen zijn nog het meest walgelijk >:(


  Maak melding

Reageer