Gelijkspel Be Quick zonder vreugdevuren

Zwolle – Beide partijen waren dringend toe aan een overwinning, maar zagen om kwart over vier dat het scorebord een gelijke stand aangaf. Zowel voor Be Quick als Dos was het een niet al te nuttig gelijkspel, want beide teams hebben de punten hard nodig om uit de onderste regionen weg te  blijven. Opmerkelijk was dat Be Quick de wedstrijd weer eens  in ondertal eindigde.

Vrijdag werd in Kampen trainer Lucas Hoekman ontslagen en zijn plek op de bank werd  ingenomen door Jan Okke Koers. Bij Be Quick staan Walid Gabara, Matthijs Bremmer en Jordy Hendriks weer in de basis. Be Quick begint degelijk aan de wedstrijd  maar weet het goede spel niet in een doelpunt om te zetten. Dos Kampen komt geleidelijk aan beter in de wedstrijd en ziet Frank Post de score openen in de 27e minuut: 1-0. De geelzwarte ploeg krijgt voor de rust nog enkele kansen, maar Jos de Gram weet zijn doel schoon te houden. Namens Be Quick is het nog Sander Bolt die het vijandelijke doel onder vuur neemt. Bij Dos Kampen staat overigens oud-Be Quicker Berry Wagteveld in het doel.

Direct na de thee slaat Be Quick terug. Het is Jouad Akloud die voor de 1-1 tekent. Be Quick neemt de wedstrijd vervolgens stevig in handen en Akloud tekent in de 60e minuut voor de 1-2. Voor  Be Quick lijkt er geen vuiltje aan de lucht, maar dat verandert als Sander Bolt in de 75e minuut een rode kaart krijgt. Dos Kampen slaat een minuut later al toe en het is het Jord van der Weerd die het tweede doelpunt namens de Kampenaren maakt: 2-2. De Kampenaren putten  moed uit het doelpunt en zitten meteen weer in de wedstrijd. Bij een 2-2 stand zal het vervolgens wel blijven, hoewel beide partijen toch nog de drie punten proberen te pakken.

Met het oog  op de wedstrijden die nog gaan komen in de heenronde (SDV Barneveld en Bennekom thuis, Zwart Wit uit) had Be Quick de drie punten goed kunnen gebruiken,  maar weer lukte het niet. En alweer was er dus een rode kaart.

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Matthijs Bremmer, Jordy Hendriks, Thomas van den Berg, Durk-Jan Sinnema, Bas Beverwijk, Sander Bolt, Frank Oosterhof, Nejim el Atiaoui, Jouad Akloud (Viëleri Justiana), Walid Gabara (Wim Nijburg) .

De wedstrijd sloeg dus om na de rode kaart van Sander Bolt. Bolt: “De eerste gele kaart was voor praten, de tweede gele kaart was een harde tackle op de bal. Daarna zijn we toch weer de grip op de wedstrijd kwijt. Heel jammer, het voelt als twee verloren punten want we hadden de wedstrijd in de hand.”

Artikel delen:

Reageer